De LEGO Architecture 21051 Tokyo is één van de twee nieuwe LEGO Architecture sets. In deze review nemen we de set met je door, laten we weten wat de voor- en nadelen zijn en wat je zoal kunt verwachten.

LEGO Architecture 21051 Tokyo

LEGO Architecture 21051 Tokio

De inhoud van de hersluitbare doos bestaat uit vier genummerde zakjes met bouwsteentjes, een zakje met acht witte flexibele staven en de bouwinstructies. De bouwinstructies zijn voorzien van informatie over Tokio en de te bouwen gebouwen. Met een prijs van €64,99 en 547 onderdelen, komt de gemiddelde prijs op €0,13. Gemiddeld gezien is dit voor een Architecture set te hoog. Er zijn weliswaar onderdelen aanwezig met print, maar dan nog is de prijs niet mals. Uiteindelijk valt of staat de set bij dat wat het te bieden heeft.

LEGO Architecture 21051 Tokio

LEGO Architecture 21051 Tokyo

Zoals het de gewoonte is bij LEGO Architecture sets, begint de bouw met de display. Hier hoef je geen bijzonderheden te verwachten. De display wordt afgewerkt met Tiles en er is ruimte gecreëerd voor het plaatsen van de gebouwen. Een deel van de gebouwen wordt ondersteund door een uitsparing in de display, waarin ze met Technic pinnen worden bevestigd. De gebouwen en andere aanwezige kenmerken bestaan uit de Tokiotoren, Mode Gakuen Cocoon Tower, Tokyo Big Sight, Tokyo Skytree, het Chidorigafuchi park en de Shibuya Crossing.

LEGO Architecture 21051 Tokyo

Aan de linkerkant van de display pronken de Tokyo Tower en Mode Gakuen Cocoon Tower. In het midden bevinden zich het Chidorigafuchi park met op de achtergrond Mount Fuji met besneeuwde top. De rechterkant van de Skyline is wat drukker. Hier vind je de Shibuya Crossing, de Tokyo Big Sight en in de achtergrond de Tokyo Skytree. LEGO maakt gebruik van onderdelen met print om bepaalde aspecten beter op te laten vallen. Al met al zorgt dit voor een sierlijke Architecture Skyline set met herkenbare gebouwen en kenmerken.

LEGO Architecture 21051 Tokyo

De bouw is grotendeels plezierig. Er is genoeg afwisseling qua onderdelen en bouwtechnieken. De bouw is daarentegen niet ingewikkeld. Deze set is voor bijna iedere LEGO-fan geschikt. Helaas blijken veel aspecten niet stevig te zijn. Met name de Tokyo Tower en de Tokyo Big Sight laten zeer makkelijk los. Het mag dan wel een set zijn die je gaat displayen, maar dat neemt niet weg dat het niet stevig hoeft te zijn. Ook de Mode Gakuen Cocoon Tower is onstabiel. Het laat niet – zoals de eerder genoemde gebouwen – makkelijk los, maar wankelt flink als de set verplaatst wordt.

Conclusie

LEGO Architecture 21051 Tokyo

De LEGO Architecture Tokyo is qua display-set goed geslaagd. De belangrijkste gebouwen en kenmerken zijn aanwezig. De toegevoegde onderdelen met print geven net dat beetje extra uitstraling. Het is een kleurrijk en bont geheel geworden. De grote nadelen zijn de prijs en stevigheid. Met name als je kijkt wat je er voor terug krijgt. De bouw is leuk en prettig, maar niet heel stevig. Daarnaast zijn er maar een aantal onderdelen uniek vanwege de print, maar bestaat de rest van het bouwwerk uit algemeen beschikbare LEGO-steentjes. De hogere prijs is nagenoeg niet te verklaren. Verzamelaars zullen de set vrij snel in huis halen, maar het is aan te raden op een goede aanbieding te wachten.

N.B. vanaf heden tot ergens begin 2020 zullen wij onze reviews tijdelijk niet meer voorzien van een cijfer of plus- en/of minpunten. Alle reviews die we tot nu al hebben geschreven waarin wel een score wordt gegeven, zullen standaard een score bevatten. Dit heeft te maken met aanpassingen die we door gaan voeren bij het introduceren van Bouwsteentjes.info 3.0. De release van de nieuwe website staat gepland voor het eerste kwartaal van 2020.