Dat de LEGO Batman sets nog steeds populair zijn, blijkt wel uit het feit dat ze regelmatig tijdelijk niet op voorraad zijn. Vooral de voertuigen, waaronder de LEGO Batman 76188 Batman Classic TV Series Batmobile, zijn zeer gewild. Peter heeft dit icoon uit de zestigerjaren weten te bemachtigen en vertelt jou met plezier of deze populariteit terecht is.


De inhoud van de doos bestaat uit drie genummerde zakjes, een stickervel met acht stickers en het instructieboek. De set bestaat uit 345 onderdelen. Met een LEGO adviesprijs van €34,99, komt dit op €0,10 per onderdeel. Dit is een redelijke prijs voor een set waarop een licentie rust.

76188 Batman Classic TV Series Batmobile

De set bevat twee Minifigures, te weten Batman en the Joker. Beide Minifigs zijn uniek en bijzonder mooi vormgegeven. Hoewel Batman tegenwoordig een zwart pak draagt, was dit in 1966 nog niet het geval. Zijn kostuum bestond uit een combinatie van blauwe en grijze kleuren. Deze kleurencombinatie is meer dan geslaagd. Ook het ontwerp van the Joker ziet er prima uit. Zijn paarse pak en limegroene haar vallen goed op. Dat LEGO oog voor detail heeft is te zien aan het feit dat er een lichtgrijze snor zichtbaar is. De acteur die The Joker speelde, Cesar Romero, droeg een snor maar weigerde deze eraf te scheren. Zijn gezicht, inclusief de snor, werd wit geschminkt. Ondanks de schmink was de snor nog wel zichtbaar.


De bouw en speelfuncties


Voordat er aan de Classic Batmobile gesleuteld kan worden, dient de displaystandaard met een plaquette gebouwd te worden. De plaquette bevat een sticker met daarop informatie over het voertuig. Vooral voor de AFOL die de Batmobile als display-set willen gebruiken is dit een leuke toevoeging.

76188 Batman Classic TV Series Batmobile

De Batmobile is gebaseerd op de 1955 Lincoln Futura. Het bouwen van de set is een plezierige tijdverdrijf en doet denken aan de bouw van een Speed Champions set. Met diverse bouwtechnieken wordt geprobeerd om de originele Batmobile zo goed mogelijk na te bootsen. LEGO is hier prima in geslaagd. Op de motorkap van het zwart-rode race monster zijn twee stud-shooters geplaatst waarmee Batman de nodige schurken kan neerschieten.

76188 Batman Classic TV Series Batmobile

Het interieur ziet er, mede dankzij stickers, behoorlijk gedetailleerd uit. Natuurlijk mag de rode Bat telefoon, de gebogen ramen en het rode zwaailicht niet ontbreken. In de auto is plaats voor twee personen. Het is een gemiste kans dat de tweede persoon die meestal plaats neemt in de auto, ontbreekt in deze set: Robin. De Batmobile is voorzien van een kofferbak en heeft de mogelijkheid om raketten af te schieten. De schuine vleugels zien er indrukwekkend uit.

76188 Batman Classic TV Series Batmobile

Er zijn extra onderdelen aan de set toegevoegd waardoor het mogelijk is om de stud-shooters te verwijderen. Dit kan ik zeer waarderen. De shooters zijn leuk voor kinderen om mee te spelen, maar ik verwacht dat menig AFOL ze liever achterwege laat. Een bijkomend extra is dat de auto meteen een andere uitstraling krijgt. De finishing touch zijn natuurlijk de velgen met daarop de Bat sign.

76188 Batman Classic TV Series Batmobile


Conclusie


De LEGO Batman 76188 Batman Classic TV Series Batmobile is een set die zowel jong als oud zal bekoren. Bouwtechnisch is het een fijne set om te bouwen. De keuze voor het wel of niet plaatsen van de Stud-shooters wordt zeer gewaardeerd. De AFOL zal waarschijnlijk kiezen voor de laatste optie en krijgt daarbij de mogelijkheid de auto op de bouwbare displaystandaard te plaatsen. Daardoor is de Classic TV Series Batmobile zeer geschikt om als display-model neer te zetten.

Voor €34,99 krijg je met deze set waar voor je geld. Het enige minpunt van deze set is het ontbreken van Robin. De 76052 Batman Classic TV Series Batcave bevat een Robin die perfect bij deze set zou passen. Helaas kost dit figuur net zoveel als deze gehele set.


Geef jouw mening!

Van alle reviews die we schrijven voorzien we LEGO van feedback. Deze feedback bestaat uit wat de reviewer en onze bezoekers (jij), op te merken hebben aan de set in de breedste zin van het woord. Heb jij de besproken set ook gekocht en gebouwd? Dan lezen we graag wat jij van de set vindt. We geven enkel de feedback door die we binnen de eerste 30 dagen na publicatie van de review ontvangen.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?