Een vaste baan in de zorg. Redactielid bij Bouwsteentjes.info. Getrouwd, twee kinderen van 6 en 8 jaar. Leeftijd ergens in de 40. Ziehier het profiel van Peter. Dagelijks druk bezig met van alles en nog wat. De kans dat hij uit balans raakt ligt op de loer. Maar de redding voor Peter is nabij! Abbie Headon heeft het boek ‘LEGO – Bouw jezelf gelukkig, het plezier van spelen met LEGO stenen’ geschreven. Aan de hand van meer dan 50 mindful LEGO bouwactiviteiten, kun je ondervinden hoe je meer balans krijgt, dichter bij familie en vrienden komt te staan, ontspant en je nachtrust verbetert. Althans, volgens de beschrijving. Dit alles klinkt zo veelbelovend, dat Peter het boek meteen heeft gelezen. Hebben de mindful LEGO bouwactiviteiten geholpen en is hij nu beter in balans? In deze review lees je het resultaat.


Het boek is geschreven door Abbie Headon en krijgt ondersteuning van illustraties van Jenny Edwards. In 10 hoofdstukken – verdeeld over 153 bladzijden – neemt Abbie je mee op een ontdekkingsreis naar jezelf, aan de hand van diverse oefeningen met een aantal door jezelf uitgekozen LEGO stenen. Sluit je ogen, voel de verschillende vormen van de LEGO stenen en bouw wat spontaan in je opkomt. De kunst is om je niet te laten afleiden door je telefoon of andere externe geluiden. Focus je op de klikgeluiden van LEGO stenen die op elkaar worden geklikt. Het schijnt dat – als je dit goed uitvoert – je het kind in jezelf naar boven voelt komen.

LEGO - Bouw jezelf gelukkig, het plezier van spelen met LEGO stenen

Je kan de oefeningen uitvoeren wanneer je maar wilt, ‘s avonds voordat je gaat slapen of onderweg naar het werk. Onder het motto ‘stenen verbinden en vrienden verbinden’, kun je de oefeningen zelfs samen met je vrienden uitvoeren. Een onderdeel van de oefeningen is het opruimen van de LEGO. Een opgeruimde werkplek geeft namelijk rust in je hoofd. Het boek leest lekker vlot weg, dit is mede te danken aan de vele leuke illustraties dat dit boek rijk is. Abbie Headon heeft het boek geschreven met hier en daar humoristisch bedoelde kwinkslagen. Als extra is er een hele beknopte uitleg van LEGO termen toegevoegd en ideeën voor simpele bouwmodellen.


Conclusie

LEGO - Bouw jezelf gelukkig, het plezier van spelen met LEGO stenen

LEGO is zich op dit moment helemaal aan het focussen op de AFOL met hun 18+ thema. In het verlengde daarvan is waarschijnlijk ook dit boek uitgebracht. Zoals in het boek beschreven, klopt het dat bouwen met LEGO pure ontspanning geeft. Het is duidelijk dat het de bedoeling is om het kind in je naar boven te halen. Helaas is dit boek op een te kinderlijke manier geschreven. Als gevolg kreeg ik het gevoel dat de inspanningen om LEGO onder de aandacht te brengen bij volwassenen, juist teniet gedaan worden. Het voordeel is wel dat het boek hierdoor lekker makkelijk weg leest. De humoristische kwinkslagen zijn – in vergelijking met de LEGO humor die ik gewend ben – van bedroevend niveau. Het zorgde meer voor irritatie dan een glimlach op het gezicht. De leuke illustraties van Jenny Edwards krikken het niveau van het boek toch nog iets omhoog. De €15,99 kan mijn inziens beter besteed worden aan een leuke LEGO set, daar beleef je meer plezier aan en kun je direct inzetten voor ontspanning.

Productinformatie:

  • Titel: LEGO – Bouw jezelf gelukkig, het plezier van spelen met LEGO stenen
  • ISBN: 9789030507345
  • Uitgever: MEIS & MAAS
  • Prijs: €15,99
  • Release: juni 2020
  • Te koop bij: Amazon.nl | Amazon.de | Bol.com

Productomschrijving:

Lukt het jou ook niet om innerlijke rust te vinden op een yogamat? Voelt het leven als een berg met werk en denk je bij spelen aan iets van vroeger? Plezier hebben en creatief bezig zijn is goed voor je humeur en je gezondheid, ook (juist) voor volwassenen. Ben jij dus op zoek naar meer ontspanning en tijd voor jezelf? Laat dit boek je dan inspireren! Want wij hebben goed nieuws… LEGO kent geen leeftijdslimiet! Ondervind aan de hand van meer dan 50 mindful LEGO bouwactiviteiten hoe je meer balans krijgt, dichter bij familie en vrienden komt, ontspant en je nachtrust verbetert. Ontdek wat spelen met LEGO stenen voor jou kan doen en bouw jezelf gelukkig!

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door Meis & Maas die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloedt onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. Onze reviews kun je zien als een algemene samenvatting waarbij we zo goed mogelijk willen informeren over de plus- en minpunten van een LEGO set of gerelateerde artikelen, maar onderhevig zijn aan de persoonlijke mening van de redacteur.

4.5 2 stemmen
Vind jij dit artikel waardevol?