Mickey Mouse en Minnie Mouse kwamen tot leven toen Walt Disney begon met schetsen. En zo voelt het ook een beetje met de LEGO Brick Sketches 40456 Mickey Mouse & 40457 Minnie Mouse. Laag voor laag worden onze Disney helden opgebouwd, maar is het eindresultaat ook een echt meesterwerk? Je leest het in deze Mickey en Minnie review. 


Hoewel Mickey Mouse en Minnie Mouse apart verkocht worden, verschillen ze niet zoveel van elkaar. Daarom vangen we twee vliegen… eh… muizen in een klap. In elk doosje zitten vier ongenummerde zakjes: een met Plates, de rest met onderdelen. En natuurlijk de instructies, zodat je dit kunstwerk zelf kan maken. Mickey bestaat uit 118 onderdelen, Minnie uit 140. Prijstechnisch zijn de sets voor €17,99 te duur voor wat ze te bieden hebben.


De bouw en speelfuncties


De basis van elk portret bestaat uit witte plates, waarop met Tiles de achtergrond wordt ‘geschilderd’. Voor Mickey is dat rood, voor Minnie geel. Hierop worden met zwarte onderdelen de eerste contouren van hun gezichten gebouwd. Zodra deze schets klaar is, wordt de volgende laag aangebracht om meer diepte in de Brick Sketch te brengen. Aansluitend worden met zwarte ronde Plates de oren vormgegeven. 

LEGO Brick Sketches 40456 Mickey Mouse & 40457 Minnie Mouse

Het portret moet even ‘drogen’ waardoor er tijd genomen kan worden om de lijst te maken. Aan de achterzijde van het portret komen lange witte bricks en wordt er met LEGO Technic onderdelen een standaard gebouwd. Zo kun je het portret straks op elke gewenste plek neerzetten. 

Inmiddels zijn we halverwege de cursus Brick Sketching gekomen en is het tijd om onze muizen aan te kleden. Hierin zie je duidelijk verschil tussen Mickey en Minnie. Bij Minnie domineren de kleuren rood en wit en bij Mickey juist zwart en wit. Daarna is het tijd om de wangen in te tekenen en de volgende laag van de Brick Sketch te realiseren met de mond en de ogen. Zo krijgt het geheel nog meer diepte. De laatste laag is de neus, die met een Hinge wordt vastgezet, zodat deze een beetje schuin staat.

LEGO Brick Sketches 40456 Mickey Mouse & 40457 Minnie Mouse

Zet ze op een plank of in de kast en doe een paar stappen achteruit. Want kunst moet je wel van een afstand bekijken. 


Conclusie


LEGO Brick Sketches 40456 Mickey Mouse & 40457 Minnie Mouse

Voelen de Brick Sketches echt alsof je met LEGO aan het tekenen bent? Nou eigenlijk wel. Je werkt laag voor laag en creëert op die manier een realistisch portret. Zo werken schilders ook, dus je hebt tijdens het bouwen ook echt het idee dat je een portret opbouwt. En het eindresultaat mag er wezen. Zowel Mickey als Minnie zien er erg goed uit. En een leukste bijkomstigheid is dat je ze ook nog ergens kunt neerzetten. Ze zijn dus ook echt functioneel.

Enige minpunt is dat ze vrijwel identiek zijn qua opbouw, maar ja dat kon ook niet heel anders. Ik vraag me wel af hoe duurzaam dit thema is. Na een paar Sketches ken je het trucje wel. De bouwtechnieken zijn niet moeilijk of verrassend en als het klaar is, kun je niet anders dan het ergens neerzetten. Dus hoe leuk Mickey en Minnie ook zijn, ik vraag me af of het thema het lang vol gaat houden. Met name omdat de prijs niet direct heel vriendelijk is voor wat je ervoor terugkrijgt.

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloedt onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. Onze reviews kun je zien als een algemene samenvatting waarbij we zo goed mogelijk willen informeren over de plus- en minpunten van een LEGO set, maar onderhevig zijn aan de persoonlijke mening van de redacteur.


Geef jouw mening!

Van alle reviews die we schrijven voorzien we LEGO van feedback. Deze feedback bestaat uit wat de reviewer en onze bezoekers (jij), op te merken hebben aan de set in de breedste zin van het woord. Indien jij de besproken set ook hebt gekocht en gebouwd, horen we graag wat jij van de set vindt. We geven enkel de feedback door die we binnen de eerste 30 dagen na publicatie van de review ontvangen.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?