Het is te hopen voor Disney-fans dat de LEGO BrickHeadz 40377 Donald Duck – LEGO BrickHeadz 40378 Pluto & Goofy langer in de handel blijven dan hun voorgangers Micky en Minnie Mouse. Hoe dan ook, in deze review bespreken we de twee nieuwste sets. Wat je van de sets kunt verwachten, lees je hieronder.

LEGO BrickHeadz 40377 Donald Duck – LEGO BrickHeadz 40378 Pluto & Goofy

LEGO BrickHeadz 40377 Donald Duck - LEGO BrickHeadz 40378 Pluto & Goofy

In het doosjes van Donald Duck bevinden zich twee zakje met LEGO onderdelen, een losse 6×6 Plate en een instructieboekje. Met een verkoopadviesprijs van €9,99 en 90 onderdelen, komt het gemiddelde terecht op €0,11. In het doosje van Pluto en Goofy bevinden zich drie zakjes met LEGO onderdelen en twee instructieboekjes. Met een verkoopadviesprijs van €14,99 en 214 onderdelen, komt het gemiddelde terecht op €0,07. Er is een groot prijsverschil te zien van €0,04 per onderdeel. Waar dit precies mee te maken heeft, is niet duidelijk. De kans is aanwezig dat Donald Duck de standaard prijs van €9,99 heeft gekregen en het aantal onderdelen meer dan genoeg is voor een set als deze. Toch is Donald Duck qua gemiddelde per onderdeel duur.

LEGO BrickHeadz 40377 Donald Duck - LEGO BrickHeadz 40378 Pluto & Goofy LEGO BrickHeadz 40377 Donald Duck - LEGO BrickHeadz 40378 Pluto & Goofy

Voor Donald Duck en Goofy geldt de standaard bouw voor BrickHeadz karakters. De bouw begint bij de basis van de torso en het hoofd, waarna je de uiterlijke kenmerken aanbrengt. Een aantal grote verschillen zijn de oren, hoed en gelaat van Goofy, en de pet, staart en gelaat van Donald Duck. Doordat het om een standaard bouw gaat, zijn er nagenoeg geen verrassende bouwtechnieken te vinden. Enkel de snavel van Donald en de snuit van Goofy kennen wat variatie vanwege de gebruikte SNOT-techniek. Uiteindelijk draait het erom hoe de karakters er uitzien. LEGO is er goed in geslaagd deze twee Disney-figuren tot leven te brengen en ze zien er natuurgetrouw uit. De voorkant van de torso van Goofy en de voor- en achterkant van Donald, zijn voorzien van een print.

LEGO BrickHeadz 40377 Donald Duck - LEGO BrickHeadz 40378 Pluto & Goofy LEGO BrickHeadz 40377 Donald Duck - LEGO BrickHeadz 40378 Pluto & Goofy

Voor de bouw van Pluto stapt LEGO af van de standaard bouw voor BrickHeadz karakters. Dit is prettig, want het zorgt voor afwisseling. Pluto ziet er een stuk minder natuurgetrouw uit. Dit zal grotendeels met het concept BrickHeadz te maken hebben, toch had LEGO de neus van Pluto iets beter vorm kunnen geven. Doordat de neus er wat plat uitziet, is er weinig overeenkomst te vinden tussen het model van LEGO en de echte karakter. Dit wordt grotendeels goedgemaakt door de groene halsband, de oren, ogen en de staart. Dit neemt echter niet weg dat de snuit niet mooi vormgegeven is.

LEGO BrickHeadz 40377 Donald Duck - LEGO BrickHeadz 40378 Pluto & Goofy

Conclusie

LEGO BrickHeadz 40377 Donald Duck - LEGO BrickHeadz 40378 Pluto & Goofy

Voor wie LEGO BrickHeadz verzamelt of Disney-fan is, en ook graag de LEGO varianten in huis wil halen, kan deze sets prima kopen. De bouw is wat je van BrickHeadz mag verwachten. Pluto is een fijne afwisseling van het stramien. De vormgeving van Donald en Goofy is goed, Pluto komt helaas iets minder mooi uit de verf. Prijstechnisch zijn Goofy en Pluto een koopje, met name als je de prijs van Donald bekijkt. Speelplezier is niet aanwezig. De karakters lenen zich wel goed om ter display neer te zetten.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloed onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar.


N.B. vanaf heden tot ergens begin 2020 zullen wij onze reviews tijdelijk niet meer voorzien van een cijfer of plus- en/of minpunten. Alle reviews die we tot nu al hebben geschreven waarin wel een score wordt gegeven, zullen standaard een score bevatten. Dit heeft te maken met aanpassingen die we door gaan voeren bij het introduceren van Bouwsteentjes.info 3.0. De release van de nieuwe website staat gepland voor het eerste kwartaal van 2020.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?