Vanaf 1 oktober zal deze LEGO BrickHeadz 40425 Nutcracker te koop zijn via LEGO. We hebben de set alvast toegestuurd gekregen voor een review. Lees snel verder en kom alles te weten over het setje.


LEGO BrickHeadz 40425 Nutcracker

De LEGO BrickHeadz 40425 Nutcracker wordt opgebouwd met 180 onderdelen die verdeeld zijn over drie zakjes. De sets kost €9,99 en hierdoor komt het gemiddelde terecht op €0,06. Een zeer vriendelijke prijs voor het aantal onderdelen en de set in kwestie.

LEGO BrickHeadz 40425 Nutcracker

De Nutcracker leunt grotendeels op de standaard bouw van BrickHeadz, maar kent her en der wat verschil vanwege de functie van het noten kraken. Aan de achterkant is een opening waaruit een Technic Beam steekt. Door het hefboomeffect kun je naar gelang de mond van de notenkraker op en neer laten bewegen. Een simpele maar doeltreffende speelfunctie. De benen, armen en het hoofd leunen eveneens op de standaard BrickHeadz bouw. Uiteraard zit er een verschil in het gebruik van onderdelen en kleuren om de uiterlijke kenmerken van de notenkraker te realiseren. Op de ogen na, zijn er geen andere onderdelen te vinden met een print.

LEGO BrickHeadz 40425 Nutcracker

De Seasonal BrickHeadz verschillen met de standaard varianten vanwege het toegevoegde en aangeklede display. Het display zorgen voor net wat meer sfeer in huis (indien je ze daadwerkelijk gebruikt als aankleding), maar ook laten ze de betreffende BrickHeadz beter tot hun recht komen. In het geval van de Nutcracker bestaat het display uit een bouwbare kerstboom en een drietal cadeaus. Het display doet feestelijk aan en is eenvoudig te bouwen.

LEGO BrickHeadz 40425 Nutcracker


Conclusie

LEGO BrickHeadz 40425 Nutcracker

De Seasonal BrickHeadz weten over het algemeen goed te overtuigen doordat ze net wat extra om handen hebben dan de standaard BrickHeadz. Dit is ook het geval met de Nutcracker. De bouw is niet uitdagend en veel speelfuncties hoef je niet te verwachten. Toch weet LEGO hier wel een interessant karakter neer te zetten en een leuke speelfunctie te implementeren. Het display maakt het geheel af. Prijstechnisch krijg je, gezien de gemiddelde prijs, waar voor je geld. Uiteraard is het belangrijk dat je het thema leuk moet vinden om de charme van de sets te zien. Heb je hier niets mee, dan kun je dit setje goed gebruiken voor de onderdelen of beter laten lopen.

Productinformatie:

 • Thema: LEGO BrickHeadz/Seasonal
 • Naam set: Nutcracker
 • Setnummer: 40425
 • Onderdelen: 180
 • Minifigures:
 • Verkoopadviesprijs: €9,99
 • PPP: €0,06
 • Release: oktober 2020
 • Extra’s:
 • Te koop bij: LEGO.com

Productomschrijving:

 • Nog niet beschikbaar.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloedt onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. Onze reviews kun je zien als een algemene samenvatting waarbij we zo goed mogelijk willen informeren over de plus- en minpunten van een LEGO set, maar onderhevig zijn aan de persoonlijke mening van de redacteur.

5 1 stem
Vind jij dit artikel waardevol?