Met deze Chinese New Year Pandas BrickHeadz set vier je het Chinese nieuwjaar en haal je drie bouwbare panda’s met bijbehorende displays in huis. In deze review bespreek ik kort wat het setje te bieden heeft.


[Review] LEGO Chinese New Year Panda's

De doos bevat vier ongenummerde zakjes met LEGO en twee instructieboekjes. Het ene boekje is voor de grote panda met bijbehorende boom en display, de andere voor de twee baby panda’s. De drie beren en displays worden opgebouwd met 249 onderdelen. De set heeft een verkoopadviesprijs van €19,99. Daarmee komt het gemiddelde per onderdeel terecht op €0,08. In de set is geen enkel onderdeel te vinden die minder voorkomend of uniek is.


De bouw en speelfuncties


[Review] LEGO Chinese New Year Panda's[Review] LEGO Chinese New Year Panda's

Zoals het een BrickHeadz betaamt, begint de bouw met de basis die bestaat uit Plates met daarop Bricks met noppen aan de voorkant of voor- en zijkanten. Deze basis wordt tot en met het hoofd opgebouwd. Ook de roze Bricks – die hersenen voorstellen – ontbreken niet. Het grote verschil tussen de baby panda’s en de volwassen beer, is het gebruik van kleinere onderdelen. Maar in de basis is de bouw redelijk gelijk, Zodra die basis staat, worden de uiterlijke kenmerken aangebracht. Denk hierbij aan de neus, ogen, oren en poten. BrickHeadz staan niet bekend om hun uitdagende bouw. Dat is met deze set niet anders.

[Review] LEGO Chinese New Year Panda's

De baby panda’s en de volwassen beer zijn bedoeld om te displayen. Bijgevoegd zijn drie displays waarop je de beren kunt plaatsen. In het geval van de baby panda’s is één van de displays voorzien van een zwarte 2×2 Plate met Technic pin. Hierop kun je de panda die op de rug ligt bevestigen. De andere baby panda krijgt een zittende houding. Voor de volwassen beer is er meer aandacht naar de display gegaan. Een mandarijnenboom met bloesem en lantaarns siert de ene rechterkant van de display en links een lantaarn.

[Review] LEGO Chinese New Year Panda's


Conclusie


[Review] LEGO Chinese New Year Panda's

Met BrickHeadz sets is al snel alles gezegd. De bouw is verre van uitdagend en qua onderdelen weten ze ook niet te verrassen. Dat vond ik met deze LEGO Chinese New Year Panda’s niet anders. Toch weet LEGO de sets onderling afwisselend te maken en zijn er qua bouw kleine verschillen in de BrickHeadz karakters te vinden. Deze verschillen zijn subtiel aanwezig bij dit setje. Met name de opbouw van de baby panda’s zijn daarin afwijkend van de norm, maar ook de display weet te verademen. Ik denk dat liefhebbers van het thema dit pandasetje interessant genoeg zullen vinden om de sets in huis te halen. Maar heb je niets met bouwbare dieren en het thema, dan raad ik aan het geld te besteden aan andere sets.


Geef jouw mening!

Van alle reviews die we schrijven voorzien we LEGO van feedback. Deze feedback bestaat uit wat de reviewer en onze bezoekers (jij), op te merken hebben aan de set in de breedste zin van het woord. Indien jij de besproken set ook hebt gekocht en gebouwd, horen we graag wat jij van de set vindt en of je ergens tegenaan bent gelopen. Uiteraard hoeft dit niet enkel negatief te zijn, want ook positieve feedback is belangrijk. We geven enkel de feedback door die we binnen de eerste 30 dagen na publicatie van de review ontvangen.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?