Had jij graag een hond of kat als huisdier willen hebben, maar allergisch zijn, er geen tijd voor hebben of geen keuze kunnen maken tussen een hond of een kat? Dan kun je optioneel deze LEGO BrickHeadz Shorthair Cat & Kitten of German Shepherd & Puppy in huis halen. Dit kan natuurlijk ook als je geen huisdierenwens hebt. Michiel heeft beide sets aan een review onderworpen om te zien wat leuker is, een hond of een kat. Benieuwd? Lees vooral verder.


De inhoud van de doosjes is gelijk aan elkaar en bestaan uit vier ongenummerde zakjes met onderdelen, een instructieboekje en een stickervel met twee stickers. De verkoopadviesprijs van de sets bedraagt per stuk €14,99. Met 247 onderdelen (honden) en 250 onderdelen (katten), komt het gemiddelde van beide sets terecht op €0,06 per onderdeel.

LEGO BrickHeadz Shorthair Cat & Kitten – German Shepherd & Puppy

De twee honden worden opgebouwd met onderdelen die algemeen verkrijgbaar zijn. De enige uitzonderingen hierop zijn de twee Sand Green 1×2 Plates met Slide en de twee 2×2 Tiles met een hoek van 45°. Beide onderdelen zijn redelijk nieuw en komen tot op heden in nog maar twee andere sets voor. De kattenset bevat geen enkele unieke of minder voorkomende onderdelen.

Kijkend naar het aantal onderdelen, de minder voorkomende onderdelen, de gemiddelde prijs, de totale bouwervaring, de uitstraling en het formaat van de sets, heb ik het gevoel dat ik een goede prijs heb betaald voor de sets. De vraagprijs van €14,99 komt niet duur over en de sets zijn ideaal om te bestellen als cadeau of om de winkelmand aan te vullen.


De bouw en speelfuncties


LEGO BrickHeadz staan niet bekend om hun enerverende bouw. Dat is bij deze sets niet anders. Toch weet LEGO met de vele karakters en modellen, telkens wat nieuws te bieden. Dit heeft hoofdzakelijk te maken met wat je bouwt, niet met hoe het gebouwd wordt. Een kleine uitzondering op de regel zijn de puppy en de kitten. Dergelijke kleine BrickHeadz zijn nauwelijks eerder verschenen. Ze zorgen voor een fijne afwisseling.

LEGO BrickHeadz Shorthair Cat & Kitten – German Shepherd & Puppy

Zoals het een BrickHeadz betaamt, begint de bouw van de hond en de kat met de basis. De basis bestaat uit Plates met daarop Bricks met noppen aan de voorkant of voor- en zijkanten, met her en der wat afwisseling in de vorm van standaard Bricks en Plates. Deze basis wordt tot en met het hoofd opgebouwd. Uiteraard ontbreken de roze Bricks – die hersenen voorstellen – niet. Een klein verschil met andere BrickHeadz, is de aanwezigheid van 1×2 Hinge Plates (scharnieren). Deze Plates worden gebruikt om de achterpoten naar binnen of buiten te bewegen. Zodra de basis gereed is, wordt de hand gelegd aan de uiterlijke kenmerken van de beide dieren. De uiterlijke kenmerken zoals de poten, de staart en de gehele kop inclusief oren, worden gaandeweg aangebracht. Dankzij de variëteit aan onderdelen, komen zowel de honden als de katten goed tot hun recht. Plukjes vacht, de oren, kleurpatroon, de snuiten en de staarten, er is aan alles gedacht.

LEGO BrickHeadz Shorthair Cat & Kitten – German Shepherd & Puppy

LEGO BrickHeadz Shorthair Cat & Kitten – German Shepherd & Puppy

Bij de kitten en puppy komt de bouw – met name de basis – overeen met die van de volwassen dieren. Toch is er ook een enorm verschil te merken. Dit verschil zit het met name in het gebruik van onderdelen. Alles is net even wat kleiner en dat is aan de bouw te merken. Ook bij de pup en de kitten is aan alles gedacht. De verhouding kloppen goed in vergelijking met de volwassen dieren.

LEGO BrickHeadz Shorthair Cat & Kitten – German Shepherd & Puppy

Als laatst wordt de hand gelegd aan de displays voor de dieren. De designer(s) hebben goed nagedacht over het implementeren van een display. Het is niet enkel een display waarop je een BrickHeadz plaatst, het beeld een mand uit. De bouw van de manden is simpel en verschillen onderling enkel in kleurgebruik. Twee Curved Plates worden voorzien van een sticker om de manden wat meer uitstraling te geven. Je kunt ze onderling naar gelang wisselen. Daarmee zijn de manden en de dieren gebouwd en klaar om ter display gezet te worden.

LEGO BrickHeadz Shorthair Cat & Kitten – German Shepherd & Puppy


Conclusie


LEGO BrickHeadz Shorthair Cat & Kitten – German Shepherd & Puppy

De gehele bouw van de BrickHeadz figuren is verre van spannend. Toch heb ik er plezier aan beleeft, dankzij de details die je aanbrengt en de algehele afwerking. Als ik naar de gemiddelde prijs per onderdeel, het soort onderdelen en de algehele afwerking kijk, vind ik de prijs van de sets uitstekend.

Dit zijn setjes waarvan je moet houden. Ze zijn zeker niet voor iedereen weggelegd. Verzamel je kleine sets of BrickHeadz als deze, dan raad ik ze beide aan. Ben je op zoek naar meer bouwplezier of -uitdaging, dan raad ik aan deze sets te laten voor wat ze zijn en het geld te besteden aan een ander LEGO product.

Productinformatie:

 • Thema: LEGO BrickHeadz
 • Naam set: German Shepherd & Puppy – Shorthair Cat & Kitten
 • Setnummer: 40440 – 40441
 • Onderdelen: 247 – 250
 • Minifigures: –
 • Verkoopadviesprijs: €14,99
 • PPP: €0,06
 • Release: januari 2021
 • Te koop bij: LEGO.com

Productomschrijving:

German Shepherd & Puppy

Kinderen die dol zijn op huisdieren zullen deze BrickHeadz™ set van een hond en een puppy die ze kunnen bouwen en uitstallen geweldig vinden. De Duitse herder draagt een halsdoek en heeft een beweegbare staart. De puppy ziet er ontzettend schattig uit met zijn rode tongetje dat naar buiten hangt. De honden zitten samen in een versierde mand op een stevige bodemplaat. Daardoor is deze bouwbare huisdierenset een geweldig cadeau voor alle kinderen, BrickHeadz verzamelaars en dierenvrienden.

 • Verzamelbare bouwset met leuke LEGO® BrickHeadz™ modellen van een Duitse herder en een puppy die samen in een mand zitten.
 • Dit 247-delige model is ca. 8 cm hoog en beschikt over een halsdoek, beweegbare staart en een versierde hondenmand.

Shorthair Cat & Kitten

Deze BrickHeadz™ set van een kat en een kitten die je kunt bouwen en uitstallen laat kattenliefhebbers spinnen van plezier. De volwassen kortharige kat draagt een strikje, heeft een beweegbare staart en zit naast een schattige kitten in een versierde mand op een stevige bodemplaat. Deze bouwbare huisdierenset is een geweldig cadeau voor alle kinderen, BrickHeadz verzamelaars en iedereen die van katten houdt.

 • Verzamelbare bouwset met leuke LEGO® BrickHeadz™ modellen van een kortharige kat en een kitten die samen in een mand zitten.
 • Dit 250-delige model is ca. 8 cm hoog en beschikt over een strikje, beweegbare staart en een versierde mand.
Geef jouw mening!

Van alle reviews die we schrijven voorzien we LEGO van feedback. Deze feedback bestaat uit wat de reviewer en onze bezoekers (jij), op te merken hebben aan de set in de breedste zin van het woord.

Indien jij de besproken set ook hebt gekocht en gebouwd, horen we graag wat jij van de set vindt en of je ergens tegenaan bent gelopen. Uiteraard hoeft dit niet enkel negatief te zijn, want ook positieve feedback is belangrijk. We geven enkel de feedback door die we binnen de eerste 30 dagen na publicatie van de review ontvangen.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?