Het BrickHeadz thema bestaat inmiddels alweer zes jaar en heeft in de loop der jaren gezorgd voor veel herkenbare karakters. Dit jaar zijn er tot nu toe 17 verschillende sets uitgebracht, waaronder twee in het Harry Potter thema. Eén van deze twee sets is de LEGO BrickHeadz 40496 Voldemort, Nagini & Bellatrix. Peter stapt met zijn toverstaf in de hand, de Wizarding World binnen om te kijken of hij betoverd wordt door de set. Zijn de drie personages allemaal de moeite waard om te bouwen? Het antwoord lees je hieronder.


Zoals gewoonlijk hebben de BrickHeadz hun eigen volgnummer gekregen, namelijk 143, 144 en 145. De inhoud van de doos bestaat uit vier zakjes met LEGO en drie instructie boekjes. Elke personage heeft zijn eigen instructie boekje. Met een totaal van 344 onderdelen en een LEGO adviesprijs van €24,99 komt dit op €0,07 per onderdeel. Dit is een nette prijs mede omdat de set een aantal unieke onderdelen met print bevat.

40496 Voldemort, Nagini & Bellatrix


De bouw


De bouw begint met de BrickHeadz versie van Voldemort. De gevorderde BrickHeadz bouwer zal dit personage ‘met de ogen dicht’ kunnen bouwen. Het bouwen van Voldemort volgt de standaard procedure van het in elkaar zetten van een Brickheadz. Het wordt nergens spannend waardoor dit qua bouw de saaiste BrickHeadz van de drie is. Dit wordt mede veroorzaakt doordat Voldemort in het echt ook vrij ‘kaal’ is en geen uiterlijke kenmerken bezit die uitnodigen tot het gebruiken van speciale bouwtechnieken.

40496 Voldemort, Nagini & Bellatrix

Het uiteindelijke resultaat van Voldemort is daarentegen wel redelijk geslaagd. Zijn donkergroene gewaad wordt aan de voorkant mooi vormgegeven door een 1x2x2 Brick met print en sleept de achterkant over de grond. De vorm van zijn platte ‘neus’ wordt perfect weergegeven. De bovenkant van zijn hoofd had er waarschijnlijk mooier uitgezien als LEGO gebruik had gemaakt van Tiles i.p.v. de nu zichtbare Studs. Hierdoor was zijn hoofd helemaal glad geweest en had de BrickHeadz meer tot zijn recht gekomen.

40496 Voldemort, Nagini & Bellatrix

Nagini is de vreemde eend, of in dit geval slang, in de bijt. Doordat Nagini een slang is, lijkt het op voorhand moeilijk om het om te vormen tot een personage met een hoekig uiterlijk. Wat dit betreft is het LEGO gelukt om er een BrickHeadz Figuur van te maken. Nagini kan grofweg opgedeeld worden in vier onderdelen welke met behulp van de SNOT techniek en een vleugje Technic één geheel vormen. Een leuk detail is dat LEGO normaal gesproken een roze 2×2 Brick gebruikt voor het vormen van het brein van een Brickheadz. In het geval van Nagini heeft LEGO gekozen voor een roze 1×1 Plate.

40496 Voldemort, Nagini & Bellatrix

Het eindresultaat van Nagini ziet er goed uit. Door haar geblokte hoofd en de typische ogen is het meteen duidelijk dat het om een Brickheadz gaat. De print op haar borst geeft de vorm een slangenhuid weer en de opgerolde staart maakt het geheel mooi af. Alleen de verdeling van de twee tinten groen klopt niet helemaal vergeleken met de originele Nagini, maar dit is nagenoeg niet na te bootsen met LEGO op zo’n kleine schaal.

 

40496 Voldemort, Nagini & Bellatrix

De diva van de set is Bellatrix Lestrange. Ze steelt de show wat betreft het gebruik van bouwtechnieken en met haar uiterlijk. Het bouwen van haar onderlijf begint nog met de standaard BrickHeadz technieken, maar zodra haar bovenlichaam en hoofd aan de beurt is, komen er een aantal leuke SNOT-technieken om de hoek kijken. Het gebruik van Cheese Slopes is een geslaagde vondst van LEGO. Het hoogtepunt is het vormgeven van haar kapsel met maar liefst 47 donkerbruine 2×2 ronde Plates.

40496 Voldemort, Nagini & Bellatrix

Van de 145 tot nu toe uitgebrachte BrickHeadz is Bellatrix één van de meest geslaagde Brickheadz tot nu toe. Dit is mede te danken aan haar geweldige mooi ontworpen kapsel. De 2×2 ronde Plates geven de illusie dat ze lang gekruld haar heeft, net zoals het echte personage. Om het geheel mooi af te maken zijn er een aantal lichte lokken toegevoegd aan het haar. Door de zwarte 1×4 Brick met print is het duidelijk zichtbaar dat de jurk haar strak om het lijf zit.

40496 Voldemort, Nagini & Bellatrix

Als de drie BrickHeadz naast elkaar staan is het duidelijk dat Bellatrix er letterlijk en figuurlijk met kop en schouders bovenuit steekt. In verhouding is het lichaam van Nagini wat te breed maar dat heeft te maken met de beperkingen die LEGO heeft bij het bouwen op deze schaal.

40496 Voldemort, Nagini & Bellatrix


Conclusie


40496 Voldemort, Nagini & Bellatrix

LEGO BrickHeadz 40496 Voldemort, Nagini & Bellatrix is een set die van alles wat heeft. Het begint standaard en redelijk saai met het bouwen van Voldemort. Na deze kleine teleurstelling is het bouwen van Nagini al een stuk aangenamer. Het hoogtepunt van de set is het bouwen van Bellatrix Lestrange.

Als totaalplaatje is de set geslaagd en met een prijs van €24,99 voor de drie Brickheadz krijg je hier heel wat voor in de plaatst. Als display set zullen ze de meeste Harry Potter en Brickheadz fans wel weten te bekoren en zijn ze een mooie toevoeging aan je Harry Potter en/of BrickHeadz verzameling.

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloedt onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. Onze reviews kun je zien als een algemene samenvatting waarbij we zo goed mogelijk willen informeren over de plus- en minpunten van een LEGO set, maar onderhevig zijn aan de persoonlijke mening van de redacteur.


Geef jouw mening!

Van alle reviews die we schrijven voorzien we LEGO van feedback. Deze feedback bestaat uit wat de reviewer en onze bezoekers (jij), op te merken hebben aan de set in de breedste zin van het woord. Indien jij de besproken set ook hebt gekocht en gebouwd, horen we graag wat jij van de set vindt. We geven enkel de feedback door die we binnen de eerste 30 dagen na publicatie van de review ontvangen.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?