De brandweer moet voorbereid zijn voor een brand op elke locatie. Sommige gebieden zijn niet zo vlot bereikbaar en vragen andere hulpmiddelen. In bosrijke gebieden kan een brandweervliegtuig ingezet worden. Is dit vliegtuig een effectief bestrijdingsmiddel? Dat kan je lezen in de LEGO City 60217 Fire Plane.

LEGO City 60217 Fire Plane

In de doos bevinden zich vier genummerde zakjes met LEGO onderdelen, twee losse vliegtuig onderdelen, een stickervel en een drie instructieboekjes. Met een prijs van €44,99 en 363 onderdelen komt de gemiddelde prijs per onderdeel uit op €0,12. Dit is een hogere prijs voor een set uit het City thema dan gemiddeld.

De Minifigures

LEGO City 60217 Fire Plane

De LEGO City Fire Plane bevat drie verschillende Minifiguren. De lichaamsonderdelen zijn zeker en vast niet uniek, maar blijven een mooie toevoeging. Ze zijn rijkelijk voorzien van prints op de voor- en achterkant. Op de lichamen zijn er verschillende details van accessoires te zien. De extra chroomtinten en fluorreflectoren die te zien zijn op het lichaam blijven een mooie toevoeging. De verschillende Minifigs bevatten allemaal een helm als accessoire en is er een bijl toegevoegd als accessoire. Er is maar één dubbel gezichtje te vinden en volkomen gepast naar de scene die je kunt naspelen.

De bouw

LEGO City 60217 Fire Plane

Als locatie worden er twee bouwbare bomen opgebouwd en aangevuld met beplanting. Deze bomen staan in brand en dienen door de brandweermannen geblust te worden. Hiervoor beschikken ze over een brandweervliegtuig en buggy, meer hierover verder in de review. Onder één van de bomen is er een hol van een stinkdier te vinden dat dient als speelfunctie. Je kunt via de achterkant van de boom het stinkdier naar de voorkant van de boom laten glijden. Voor de brandweermannen een onaangename verrassing tijdens het blussen van een brand. Het is een leuke toevoeging en weet hierdoor meer speelplezier te bieden.

LEGO City 60217 Fire Plane

Om door het bos te manoeuvreren is er een kleine brandweerbuggy aan de set toegevoegd. Om branden te blussen is er aan de zijkant de nieuwe Stud Shooter uit 2019 geplaatst. Het voordeel van deze nieuwe versie is dat er drie Studs in geplaatst en afgeschoten kunnen worden. Echter, om de Studs ver en hoog genoeg te krijgen moet er enige kracht op de Shooter gezet worden. Hierdoor verlies je aan nauwkeurigheid en is het in de praktijk moeilijk om de branden te raken. Aan de achterkant van de buggy is een container om de nodige extra ‘munitie’ op te bergen en heb je een clip voor een schop en de extra bijl.

LEGO City 60217 Fire Plane

Het brandweervliegtuig uit de LEGO City 60217 Fire Plane krijgt door het gebruik van de kleur ‘Yellow Cool’ een leuke extra tint. Het vliegtuig bevat enkele grote vliegtuig onderdelen, maar er is ook gebruik gemaakt van standaard onderdelen om de romp en vleugels te vormen. Aan de vleugels zijn twee draaibare propellers die het geheel afwerken. De extra details op de cockpit en staart worden gerealiseerd door het gebruik van stickers. Om een mooie uitlijning te verzekeren plak je in tegenstelling tot de instructies deze best op het einde.

In de cockpit is er ruimte om twee Minifigs te plaatsen en is er een controlepaneel voor het besturen van het vliegtuig. De reden waarom de romp uit standaard onderdelen is opgebouwd wordt op het einde duidelijk. Deze bevat een opslagruimte voor de speelfunctie van het vliegtuig. Hierin plaats je doorzichtige blauwe onderdelen, die door een schakelaar aan de zijkant uit het vliegtuig vallen. Als je goed mikt werkt het erg goed om de bomen die in brand staan te blussen. Een leuke speelfunctie die makkelijk te gebruiken is.

Conclusie

De LEGO City 60217 Fire Plane is een leuke speelset. Er is genoeg locatie met te blussen branden toegevoegd om er goed mee te kunnen spelen. Door het toevoegen van het stinkdier krijg je net iets meet speelmogelijkheden. De set introduceert de nieuwe Stud Shooter, maar deze weet niet helemaal te overtuigen. Als hoogtepunt van deze set komen we bij het vliegtuig. Deze ziet er niet alleen realistisch uit, maar bevat ook een leuke speelfunctie. Deze speelfunctie werkt zeer goed in combinatie met de te blussen branden. De selectie van Minifigs in de set is eveneens uitstekend. Ze zijn allemaal rijkelijk van prints voorzien en netjes afgewerkt. Het is dus een leuke set om in huis te halen om mee te spelen of te gebruiken in een stadje.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. LEGO, noch medewerkers van, hebben op geen enkele invloed op de uitslag van de review en onze conclusie.

Schrijf je hier in als je van elk nieuw artikel op Bouwsteentjes.info een email wilt ontvangen.

 

Over ons

Alles over LEGO! Voor LEGO nieuws, reviews, MOC’s, acties, evenementen en nog veel meer.

LEGO® is een gedeponeerd handelsmerk van de LEGO Groep. Sommige afbeeldingen van LEGO, de LEGO handelsmerken en sommige van de teksten over de LEGO artikelen zijn intellectueel eigendom van de LEGO Groep.

Op onze teksten en foto’s berust een copyright. Het is niet toegestaan deze te dupliceren!

Bouwsteentjes is onafhankelijk en wordt niet gesponsord door de LEGO Groep, die Bouwsteentjes niet officieel autoriseert.

Recognized LEGO® Fan Media

Bouwsteentjes.info Recognized LEGO Fan Media