Met de astronomische winter in aantocht en de kerstdagen voor de boeg, is het hoog tijd om het kerstdorp in huis uit te stallen. De LEGO City Snow Groomer is afgelopen winter verschenen en kan in datzelfde kerstdrop gebruikt worden. We hebben de set van een review voorzien om te kijken wat het te bieden heeft en of het een goede toevoeging is.

LEGO City 60222 Snow Groomer

De doos bevat twee genummerde zakjes LEGO onderdelen, een instructieboekje en een stickervel met negen stickers. Met 197 onderdelen en een adviesprijs van €19,99 komt het gemiddelde terecht op €0,10 per onderdeel. Dit is een prima gemiddelde. Natuurlijk valt en staat de set bij wat het te bieden heeft op het gebied van bouw, speelplezier en de bijgevoegde Minifigures.

LEGO City 60222 Snow Groomer

Er zijn twee Minifigures aanwezig. Beide zijn ze voorzien van een torso met op de voor- en achterkant een print. De hoofdjes zijn voorzien van een enkele print en de benen zijn egaal van kleur. Het verschil in de kleur van de benen en torso is opvallend. Het is creatief, maar op een of andere manier ook storend. Accessoires voor de minifigures zijn aanwezig in de vorm van ski’s, skistokken, een helm, een pet en een witte mok voor de chauffeur van de sneeuwschuiver. Geen van de onderdelen zijn uniek of weinig voorkomend. De selectie Minifigures is voldoende voor een set van dit formaat, maar tegelijkertijd voelen ze wat saai aan.

LEGO City 60222 Snow Groomer

De Snow Groomer puilt niet uit van speelfuncties. Het formaat van de set laat dit dan ook niet toe. Toch zijn de te verwachten speelfuncties aanwezig. Aan de voorkant is een schuiver aan te brengen die omhoog of naar beneden kan bewegen. Hierdoor kun je de illusie wekken dat er sneeuw geschoven wordt. De schuiver heeft aan weerskanten een te verstellen plate. Aan jou de keuze of je de schuiver volledig recht wilt hebben of met hoeken.

LEGO City 60222 Snow Groomer

Achterop de sneeuwschuiver is plek voor een sneeuwkanon. Dit is – als er gekeken wordt naar realisme – een volledig onnodige functie. Desondanks is het voor kinderen een leuke speelfunctie te noemen. Voordeel, het sneeuwkanon kan verwijderd worden. Hierdoor blijft er wel onbenutte ruimte over. LEGO had hiervoor een krat met gereedschap – zoals een schep en bezem – toe kunnen voegen om het zicht wat te breken.

LEGO City 60222 Snow Groomer

Het dak kan van de cockpit verwijderd worden om zodoende de chauffeur te kunnen plaatsen of eruit te halen. In de cockpit zijn enkel een stuur en witte mok aanwezig. Op de achterkant bovenop de cockpit, zijn twee transparant oranje Cones aangebracht die dienen als zwaailichten. Aan de voorkant twee transparante 1×1 Tiles die dienen als grootlicht lampen en twee transparante Cheese slopes als koplampen. De aanwezige stickers vinden hun plek op en rondom de cockpit. De stickers zijn relatief groot en hierdoor makkelijk te plakken. Uiteindelijk geven ze de sneeuwschuiver net wat meer uitstraling. Desondanks kunnen de stickers te druk zijn. Aan te raden is om de Xtreme varianten achterwege te laten als hij voor een kerstdorp gebruikt gaat worden.

Rupsbanden en sneeuw gaan goed samen. Dezelfde rupsbanden hebben in de meeste gevallen te weinig frictie als er mee gespeeld wordt. LEGO heeft dit slim opgelost door centraal onder de sneeuwschuiver een as aan te brengen waaraan een band bevestigd is. De band heeft genoeg frictie bij het voor- en achteruit bewegen van het voertuig om de rupsbanden rond te laten gaan. De band zit goed verscholen onder de sneeuwschuiver en is hierdoor niet zichtbaar als er met de machine gespeeld wordt.

Conclusie

LEGO City 60222 Snow Groomer

De sneeuwschuiver is mooi vormgegeven en past prima in een kerstdorp lay-out. Wel kun je een aantal stickers achterwege laten om zodoende een rustigere uitstraling te behouden. De schuiver aan de voorkant is goed in verhouding met het voertuig. De band onder de Snow Groomer zorgt voor de aandrijving van de rupsbanden. Iets wat slim is opgelost door LEGO. Het sneeuwkanon is wat overbodig voor AFOL, desondanks weten kinderen er zeker raad mee. LEGO had wel nog een krat met gereedschap toe kunnen voegen voor meer rollenspel of de lege ruimte op te vullen zodra het kanon verwijderd is. De Minifigures zijn voor speelplezier handig, maar verre van bijzonder en gooien absoluut geen hoge ogen. De prijs is desondanks wel goed en de set zal dan ook geen miskoop zijn.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloed onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar.


N.B. vanaf heden tot ergens begin 2020 zullen wij onze reviews tijdelijk niet meer voorzien van een cijfer of plus- en/of minpunten. Alle reviews die we tot nu al hebben geschreven waarin wel een score wordt gegeven, zullen standaard een score bevatten. Dit heeft te maken met aanpassingen die we door gaan voeren bij het introduceren van Bouwsteentjes.info 3.0. De release van de nieuwe website staat gepland voor het eerste kwartaal van 2020.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?