Het afgelopen jaar was het de vierde keer op rij dat LEGO een LEGO City People Pack heeft uitgebracht. Er zijn dat jaar zelfs twee People Packs op de markt gekomen, namelijk de LEGO City 60230 Space Research and Development en de LEGO City 60234 Fun Fair. De laatste bekijkt Peter in deze review nader.

LEGO City 60234 People Pack – Fun Fair

LEGO City 60234 People Pack - Fun Fair

In tegenstelling tot de andere City People Packs bevat de Fun Fair 14 minifiguren in plaats van de gebruikelijke 15. De doos is gevuld met twee genummerde zakjes en de bouwomschrijving. De set bestaat uit 183 onderdelen. De verkoopadviesprijs is €44,95. De prijs per onderdeel komt uit op €0,25. Dit is behoorlijk hoog. Aan de andere kant, een Minifiguur uit de CMF reeks kost €3,99. Zoals eerder vermeld bevat deze set 14 Minifiguren. Omgerekend zou je dan uitkomen op €55,86.

Minifigures

De 14 Minifiguren zijn onderverdeeld in vijf vrouwen, vijf mannen en vier kinderen. De vier kinderen zijn twee meisjes en twee jongens. De steltloper ziet er feestelijk uit met zijn rode blouse, bretels, stropdas, hoge hoed en azuurblauwe broek. Naast de steltloper staat een vrouw die haar vrijetijdskleding heeft aangedaan om lekker te genieten van de kermis. Ze draagt een roze trui waarbij aan de bovenkant twee knoopjes los zitten waardoor er een stukje van haar witte hemd zichtbaar is. Onder haar roze trui draagt ze een witte broek. Als kapsel heeft ze kort donker haar.

LEGO City 60234 People Pack - Fun FairHet derde Minifiguur is de stoerste van het hele stel, de ‘rock chick’. Deze dame draagt een gestreept T-shirt en spijkerjasje. Ze heeft haar haren strak in model met een mooie kuif. Dit alles geeft haar een stoere uitstraling. Opa heeft zijn rode trainingspak aan. Hij heeft zijn grijze haren strak achterover gekamd. Naast opa zien we een dame met een grijze tuinbroek aan die onder de verf zit. Onder haar tuinbroek draagt ze een wit shirt, ze heeft lang, bruin haar. Ze is de enige die een print op haar benen heeft. De verkoopster van de ijscokar ziet er fris en fruitig uit in haar werktenue. Ze draagt een gestreepte blouse, roze broek en witte pet. Oma is een vitale dame in haar paarse trainingspak. Haar witte kapsel ziet er verzorgd uit.

LEGO City 60234 People Pack - Fun FairDe stoerste man tussen de heren is in de jaren ’80 blijven hangen wat betreft zijn kapsel. Hij heeft een voor die tijd populaire haarmatje en een ringbaardje. Hij draagt een zwart, mouwloos T-shirt met gitaarprint en een grijze broek. Naast de stoere rocker staat de ideale schoonzoon. Met zijn geblokt overhemd, olijfgroene broek en keurig gekamde haar is hij klaar om met zijn vrouw en dochter naar de kermis te gaan. Blijkbaar had dochterlief haast, want hij is vergeten zich te scheren. De kermismedewerker draagt een lichtblauw jack met witte mouwen en een donkerblauwe broek. Hij heeft een kapsel met een krul die over zijn voorhoofd hangt.

Het eerste meisje draagt een wit shirt met rode horizontale strepen en een paarse broek. Haar zwarte haar heeft ze opgestoken in een knot. Het tweede meisje draagt een groene trui met capuchon en een groene broek. Ze heeft haar gezicht geschminkt zodat ze eruitziet als een tijger. Het eerste jongetje heeft een leuk shirt aan met een afbeelding van het space-thema op zijn borst, zijn blauwe petje heeft een gele propeller. Dit alles geeft hem het uiterlijk van een ondeugend knaapje. De tweede jongen heeft een shirt aan waarbij de mouwen verschillende kleuren hebben. Zijn haar zit nonchalant.

LEGO City 60234 People Pack - Fun Fair

Alle dames hebben een dubbelzijdig bedrukt torso. De haarelementen zijn indrukwekkend, de oma met haar lange staart, de ijsco-verkoopster met haar blonde staart die uit de achterkant van haar pet steekt en natuurlijk de staart en kuif van de stoerste vrouw van het stel.

Net zoals bij de vrouwen hebben de mannen ook allemaal een dubbelzijdig bedrukte torso. De stoere rocker – met zijn haarmatje en torso waarop het tourschema van zijn favoriete band staat – is misschien wel een van de leukste Minifigures bij de mannen. In tegenstelling tot de andere Minifiguren heeft het jongetje met het witte shirt geen print aan de achterkant op zijn torso. De meisjes hebben beide een mooi kapsel. Van de veertien Minifiguren zijn er vijf die een dubbel gezicht hebben. De ijsco-verkoopster is door haar zonnebril het meest opvallend.

LEGO City 60234 People Pack - Fun Fair

Het resultaat

Het bouwen van de set bestaat in feite uit het maken van verschillende scenes met als gemeenschappelijk thema: de kermis. De eerste is het schildershoekje waar je je kunt laten schminken. Het tafeltje met verschillende kleuren verf is simpel, maar doeltreffend weergegeven. Wat is een kermis zonder het eendjesspel voor de allerkleinsten onder ons? Dit is de eerste keer dat de eendjes voorkomen in een set.

LEGO City 60234 People Pack - Fun Fair

De Mini-shooter is een leuk speelelement in deze set. De drie ronde schijven kunnen omver geschoten worden. Dit vergt enige oefening, maar mocht het lukken dan krijg je als beloning een mooie beer. Meestal wordt de ‘kop van jut’ gebruikt door de mannen die een teveel aan testosteron hebben. In dit geval is het waarschijnlijk de rock chick die een poging gaat wagen en de bel laat rinkelen. Van alle indrukken op de kermis krijg je trek in iets lekkers. Daarom is het altijd handig als er een ijscokar in de buurt is. Deze heeft een driewieler als onderstel. De parasol zorgt voor de nodige schaduw zodat al het ijs niet meteen smelt. De zijkant bestaat uit bedrukte tiles. Er kan een keuze gemaakt worden uit verschillende soorten ijs.

Conclusie

LEGO City 60234 People Pack - Fun Fair

LEGO City 60234 People Pack – Fun Fair is een hele leuke toevoeging voor bij een kermis lay-out. De set bevat een aantal nieuwe en unieke elementen. De diversiteit van Minifiguren maakt dit alles tot een bont geheel en maken een rollenspel goed mogelijk. Enkele bouwwerken laten het toe om mee gespeeld te worden. Ondanks de relatief hoge verkoopadviesprijs van deze People Packs, is de set de moeite waard om toegevoegd te worden aan je collectie vanwege de diversiteit aan Minifigures en de bijgevoegde attracties.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloed onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar.