In 2016 kwam de LEGO City 60132 Service Station op de markt. Deze set bevatte onder andere een straatveger. Vier jaar later komt LEGO met een nieuw type straatveger. Is de LEGO City 60249 Street Sweeper de moeite waard om aan te schaffen of vegen we er de vloer mee aan? Hieronder lees je het antwoord!

LEGO City 60249 Street Sweeper

De inhoud van de LEGO City 60249 Street Sweeper bestaat uit twee ongenummerde zakjes met LEGO-steentjes en het instructieboekje. De set bestaat uit 89 onderdelen. Met een LEGO adviesprijs van €9,99 komen we op €0,11 per onderdeel. Dit is een prijs waarmee we kunnen leven.

Er is één Minifig toegevoegd aan de set, de straatveger. De onderdelen zijn eerder voorgekomen in andere LEGO sets en zijn daardoor niet uniek te noemen. Desondanks is de straatveger een leuke toevoeging aan je collectie Minifiguren. Vooral zijn gedetailleerde torso ziet mooi uit. Hij draagt een oranje werkjas met daaronder een trui of een shirt met een capuchon. Om ervoor te zorgen dat zijn broek niet afzakt heeft hij een riem om zijn middel. Aangezien hij geen vieze handen wil hebben zijn zijn handen beschermd met grijze handschoenen. De achterkant van de torso bevat eveneens een print. Zijn grijze capuchon is duidelijk zichtbaar. Onder zijn riem draagt hij zijn mobiele portofoon.

De straatveger bevat geen moeilijke bouwtechnieken en is binnen een klein kwartier in elkaar gezet. Het enige unieke onderdeel in deze set is de geprinte 1×4 Brick. Ondanks dat het een simpele bouw is, is het een leuke set om te bouwen. De keuze van LEGO om te kiezen voor kleine banden is de juiste geweest, de verhoudingen kloppen helemaal. Het leuke van de set is dat de vegers ook echt meedraaien als je met de straatveger gaat rijden. Voorwaarde is wel dat de ondergrond stroef is. Bij een gladde ondergrond willen de borstels nog wel eens slippen.

Om zijn werk goed te kunnen doen bevat de straatveger aan de voorkant twee verstralers zodat de straat goed verlicht wordt. De voorste borstels staan wat scheef waardoor ze gaan draaien als de straatveger voor- of achteruit bewogen wordt. Aan de achterkant zijn een bezem en schep bevestigd. De laadruimte is aan de kleine kant en kan daardoor niet veel afval bergen.

In de cabine is er ruimte voor één Minifig die – dankzij het grote raam – goed zicht heeft op de borstels van zijn veger. Met de oranje zwaailichten valt hij op in het verkeer. De toevoeging van de groene vuilnisemmer en de banaan maakt de set helemaal af.

Conclusie

De LEGO City 60249 Street Sweeper is een hele leuke toevoeging voor je city lay-out. De set heeft een nette prijs. Ondanks dat het een simpele bouw is, is de set leuk om te bouwen. Dat de borstels meebewegen tijdens het rijden vergroot het speelplezier. De LEGO City 60249 Street Sweeper is een set waaraan zowel de AFOL als jeugd veel plezier zal beleven.

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. LEGO, noch medewerkers van, hebben op geen enkele manier invloed op de uitslag van de review en onze conclusie.

N.B. vanaf heden tot ergens begin 2020 zullen wij onze reviews tijdelijk niet meer voorzien van een cijfer of plus- en/of minpunten. Alle reviews die we tot nu al hebben geschreven waarin wel een score wordt gegeven, zullen standaard een score bevatten. Dit heeft te maken met aanpassingen die we door gaan voeren bij het introduceren van Bouwsteentjes.info 3.0. De release van de nieuwe website staat gepland voor het eerste kwartaal van 2020.

0 0 stem
Vind je dit artikel leuk?