In LEGO City sturen ze elkaar vast en zeker e-mails. Toch lijkt ook de normale post nog populair te zijn, want begin dit jaar verscheen de LEGO City 60250 Mail Plane. In deze review bespreken we de set zodat jij weet wat je er van kunt verwachten.

LEGO City 60250 Mail Plane

LEGO City 60250 Mail Plane

De inhoud van het doosjes bestaat uit drie zakjes met bouwsteentjes en een instructieboekje. Er zijn geen stickers toegevoegd. Met een verkoopadviesprijs van €9,99 en een totaal aan 74 onderdelen, komt de gemiddelde prijs terecht op €0,13. Dit zit rond het gemiddelde binnen het thema.

LEGO City 60250 Mail Plane

LEGO City 60250 Mail PlaneDe bijgevoegde Minifigure is enkel voorzien van een print op de voor- en achterkant van de torso. Deze print is uniek voor dit setje. Daarnaast bevat het hoofd een enkelzijdige print. De postbode/piloot mag dan niet al te veel detail bevatten, toch past het in huidige vorm bij een setje als dit.

LEGO City 60250 Mail Plane

Om post op te halen of te bezorgen, heb je een brievenbus nodig. Bijgevoegd is een rode brievenbus met twee brieven en een vogeltje. Leuk als extraatje, maar verre van bijzonder.

LEGO City 60250 Mail Plane

LEGO City 60250 Mail Plane

Het vliegtuig is waar het bij dit setje om draait. Het model heeft wat weg van een Cessna. Om te landen is het vliegtuig voorzien van twee ski’s. Het gebruik van dit model beperkt zich daarom tot een “winterse setting”. Aan weerszijden zijn twee opslagruimtes voor brieven en kleine pakketjes. Het dak van de cockpit kan afgenomen worden om de piloot te plaatsen/verwijderen. De cockpit is – op de stuur na – volledig kaal. Uiteraard kan de propeller draaien en passen de ski’s zich aan aan de ondergrond. Op het kielvlak van de staart is aan weerskanten een print aangebracht. Dit onderdeel is om die reden uniek voor het setje. Qua bouw hoef je van een kleine set als deze niet al te veel te verwachten. In maximaal 10 minuten is het geheel klaar om mee gespeeld te worden.

LEGO City 60250 Mail Plane

Conclusie

LEGO City 60250 Mail Plane

De LEGO City 60250 Mail Plane is een fijne afwisseling van de standaard politie- en brandweersets. Qua bouw laat het geen indruk achter, maar het model zit verder goed in elkaar. De bijgevoegde Minifig is niet al te gedetailleerd, maar vooralsnog uniek vanwege de torso. Er zijn geen stickers toegevoegd en de onderdelen zijn voorzien van een print. Al met al een prima setje dat ideaal is als tussendoortje of als cadeau.