In deze review nemen we een plons in het water met het Submarine subthema van LEGO City. Met het kleinste setje, is dit de ideale manier om het subthema te ontdekken. Kjelle begint zijn avontuur naar onbekende dieptes met de LEGO City 60263 Ocean Mini-Submarine. 


In de doos bevind zich één enkel zakje met LEGO, een standaardonderdeel voor het duikschip, het lichaam van de hamerhaai en een bouwinstructie. LEGO hanteert een verkoopadviesprijs van €9,99. Als we dit bedrag delen door de 41 steentjes, komt het gemiddelde terecht op €0,24 per onderdeel. Dit is aan de hogere kant maar valt te verklaren door de aanwezigheid van grotere onderdelen en de toevoeging van de hamerhaai. Dit is trouwens de goedkoopste manier om deze haai in een set te bemachtigen.

LEGO City 60263 Ocean Mini-Submarine

De Minifigures

De set komt met één enkele Minifigure voor het besturen van de duikboot. Zoals te verwachten met deze sets, bestaat deze Minifigure uit algemene onderdelen die in meerdere sets zijn terug te vinden. Om in het diepe af te dalen, heeft het lichaampje prints van riemen op de voor- en achterkant. De prints zijn netjes aangebracht en op de beentjes zijn er broekzakken toegevoegd. Mede door het petje en de zelfzekere uitdrukking op zijn gezichtje voelt de Minifigure stoer aan.

LEGO City 60263 Ocean Mini-Submarine LEGO City 60263 Ocean Mini-Submarine

De bouw en (speel)functies

Zoals te verwachten met een 4+ set, zijn er geen spannende bouwtechnieken te vinden. De focus ligt duidelijk op het snel en makkelijk in elkaar steken van de set. De duikboot bestaat uit een cockpit waarin een Minifigure geplaatst kan worden.

LEGO City 60263 Ocean Mini-Submarine

De armen van de onderzeeër kunnen bewogen worden en aan de achterkant zijn twee propellers aangebracht. Wegens het gebruik van een standaard onderdeel ziet de achterkant er kaal uit. Enkele extra onderdelen of een print hadden dit teniet kunnen doen. Het is ook jammer dat er niet gedacht is aan schakelaars of knoppen waar je zogezegd de armen mee zou kunnen bedienen.

LEGO City 60263 Ocean Mini-Submarine

Als extra toevoegingen om het speelplezier te verhogen, is er een randbouwwerk van een verloren schat toegevoegd. Dit is ook een simpel bouwwerk, maar voldoet waarvoor het dient. In de schatkist zijn er diamanten weggeborgen. Echter is het opletten geblazen, want de schat wordt bewaakt door een heuse hamerhaai. Het hoofd van de haai is een nieuw onderdeel voor 2020 en is voorlopig in drie sets te vinden. Op de zijkanten van het hoofd is er een print aangebracht voor de ogen. Het kopen van deze set is de goedkoopste manier om de haai te bemachtigen.

LEGO City 60263 Ocean Mini-Submarine


Conclusie

LEGO City 60263 Ocean Mini-Submarine

De LEGO City 60263 Ocean Mini-Submarine is een set dat niet over de volledige lijn weet te overtuigen. Doordat het een 4+ set is, is het geheel makkelijk om in elkaar te steken. Door de kale achterkant en het ontbreken van bedieningselementen voor de armen, voelt deze set onvolledig en onafgewerkt aan. De toevoeging van een enkele Minifigure is voldoende. Waar deze set het echt van moet hebben is de toevoeging van de hamerhaai. Dit is de goedkoopste en eenvoudigste manier om dit onderdeel in handen te krijgen. Op gebied van speelplezier valt er voldoende te bieden, mede door de haai en de schatkist. Deze set weet echter niet de juiste indruk over het subthema Submarine over te brengen. Hierdoor is deze set idealiter geschikt als cadeau of als een manier om de hamerhaai te verkrijgen.

Productinformatie:

Productomschrijving:

Kinderen kunnen een duik nemen in creatief spel met deze LEGO® City Oceaan Mini-Duikboot (60263) speelset. De set bevat een speelgoedonderzeeër met een luchtbelvormige cockpit en robotarmen, een piratenschatkist met edelstenen en een coole figuur van een hamerhaai. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor fantasierijke onderwateravonturen!

Superleuke speelset voor beginnende bouwers
Deze 4+ speelgoedset bevat een eenvoudige gedrukte bouwhandleiding en een speciale startsteen om kinderen te helpen bij het zelfstandig bouwen van hun eigen LEGO set. Iets om trots op te zijn! En met de gratis LEGO Bouwinstructies app voor smartphones en tablets beschikken kinderen ook over Instructions PLUS – een interactieve bouwgids met zoom- en draaifuncties die bouwen met LEGO stenen kinderspel maken.

Cool speelgoed dat de creativiteit van kinderen stimuleert
LEGO City is een trotse sponsor van het werk van National Geographic Explorers. Onze Oceaan speelsets laten kinderen kennismaken met de spannende wereld van diepzeeonderzoek, waarin ze kunnen genieten van levensechte scenario’s met realistische vaartuigen, authentieke omgevingen en leuke personages.

  • Deze LEGO® City Oceaan Mini-Duikboot (60263) speelset is een ideaal cadeau voor kinderen vanaf 4 jaar en is ontworpen voor creatief en zelfstandig rollenspel.
  • Wat zit er in de doos? Een coole onderzoeksonderzeeër, een zeebodemomgeving met een piratenschatkist en edelstenen, een minifiguur van een piloot en een figuur van een hamerhaai. Alles wat kinderen nodig hebben voor fantasierijk speelplezier onder de zeespiegel.
  • Kinderen zullen deze speelgoedonderzeeër geweldig vinden, met zijn luchtbelvormige cockpit die open kan, ronddraaiende propeller en verstelbare robotarmen. In de schatkist zitten edelstenen verborgen en de kaken van de hamerhaai kunnen open en dicht.
  • Met LEGO® 4+ sets leren kinderen op een leuke manier bouwen met LEGO stenen. Er zijn speciale startstenen en eenvoudige gedrukte bouwhandleidingen die kinderen helpen hun zelfvertrouwen en bouwvaardigheden stap voor stap te laten groeien.
  • De speelgoedonderzeeër met uitgestrekte robotarmen is ca. 6 cm hoog, 20 cm lang en 6 cm breed. En in de luchtbelvormige cockpit is ruimte genoeg voor de piloot!
  • Geen batterijen nodig – dit Oceaan Mini-Duikboot bouwspeelgoed wordt aangedreven door de fantasie van kinderen, dus ze kunnen direct aan hun ontdekkingstocht beginnen!
  • Deze 4+ speelset bevat een gedrukte bouwhandleiding en Instructions PLUS – een interactieve bouwgids voor jonge bouwers. Instructions PLUS is beschikbaar in de gratis LEGO® Bouwinstructies app voor smartphones en tablets.
  • LEGO® City is een trotse sponsor van het baanbrekende werk van National Geographic Explorers, die bouwen aan een betere wereld voor ons allemaal. De LEGO City Oceaan speelsets laten kinderen kennismaken met de spannende wereld van onderzoek onder water.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloedt onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. Onze reviews kun je zien als een algemene samenvatting waarbij we zo goed mogelijk willen informeren over de plus- en minpunten van een LEGO set, maar onderhevig zijn aan de persoonlijke mening van de redacteur.

5 1 stem
Vind jij dit artikel waardevol?