Wat kun je doen om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur? Inderdaad je gaat op safari! Zal dit de gedachte van LEGO zijn geweest toen ze de set LEGO City 60267 Safari Off-Roader ontwierpen? Wellicht. Peter zijn interesse is in ieder geval gewekt. Is de set geschikt om veilig op safari te gaan of kun je beter thuis blijven? Hij bespreekt het in deze review.

LEGO City 60267 Safari Off-Roader

LEGO City 60267 Safari Off-Roader

Met de LEGO City 60267 Safari Off-Roader maak je met gevaar voor eigen leven een trip door de wildernis. De kans is groot dat je tijdens de tocht door de wildernis allerlei gevaarlijke dieren tegenkomt. De set bestaat uit twee genummerde zakjes met LEGO, het instructieboekje, een stickervel en een leeuwin. De inhoud van de zakjes bestaat uit 168 onderdelen. Met een LEGO adviesprijs van €19,99 komen we op een gemiddelde van €0,12 per onderdeel. Een normale prijs voor een dergelijke set.

LEGO City 60267 Safari Off-Roader

De set bevat een aantal redelijk unieke onderdelen, waaronder een leeuwin die voor het eerst in een set voorkomt. Met haar crèmekleurige vacht, witte neus en licht oranje ogen is ze een dame die je in de gaten moet houden. De fotograaf, die verscholen zit in een boomkostuum, zou niet misstaan in een CMF serie. Het is de tweede keer dat de boomstam voorkomt in een set. Voor de blauw-gele papegaai is het de vijfde keer dat hij zijn opwachting maakt in een set. De eerste keer was in de LEGO Creator Expert 10255 Assembly Square uit 2017.

LEGO City 60267 Safari Off-Roader

De set bevat twee Minifiguren. Onder het boomkostuum zit een man verscholen. De onderdelen zijn al eerder gebruikt, maar qua samenstelling is hij uniek. Met zijn vest met lijkt hij klaar om alle gevaren te trotseren. Ook de vrouw in dit gezelschap lijkt goed voorbereid. Haar torso komt voor het eerst voor in een set en zit boordevol details. Ze draagt een donkergroene jas met daaronder een blouse, om haar nek draagt ze een rode sjaal die weer matcht met de haar bordeaux broek. Dankzij haar donkergroene jas, valt ze minder snel op in de natuur, alleen haar rode cap doet dit effect weer teniet.

LEGO City 60267 Safari Off-Roader

Beide Minifiguren hebben een dubbele gezichtsuitdrukking. De vrouw geeft een vette knipoog. De man is geschrokken van de leeuwin en heeft waarschijnlijk de broek vol van angst. De torso’s van zowel de vrouw als de man hebben een print op de achterkant. De man heeft nog een grote zak op zijn rug waarin hij spullen kan bergen om de safari tot een goed eind te brengen.

LEGO City 60267 Safari Off-Roader

De bouw van de auto wijkt niet veel af van de standaard LEGO City auto’s. Desalniettemin is het een leuke set om te bouwen waar je zo’n 20 minuten zoet mee bent. Alleen het plakken van de zebraprint stickers is een klusje wat minder leuk is. Vooral het plakken van de stickers aan de zijkant van de auto is een secuur werkje om die evenredig naast elkaar te krijgen.

LEGO City 60267 Safari Off-Roader

Het eindresultaat van de terreinwagen is geslaagd. De auto zit boordevol mooie details zoals de bull bar, luchtinlaat, 4 verstralers, een grote antenne voor goed bereik met de bewoonde wereld en een trekhaak. Met zijn zebraprint is het wel een opvallende verschijning.

LEGO City 60267 Safari Off-Roader

Op de achterkant is een trapje gemonteerd zodat er bovenop het dak van de terreinwagen geklommen kan worden. Op het dak is door middel van drie lage hekjes een observatieplek gecreëerd waar de omgeving goed in de gaten kan worden gehouden. Bij het verwijderen van het dak wordt er ruimte gemaakt om de twee Minifiguren in de auto te plaatsen. Zowel voor- als achterin de auto is er plek voor één Minifiguur.

LEGO City 60267 Safari Off-Roader

LEGO City 60267 Safari Off-Roader

Aan de knipoog van de vrouw te zien is zij de slimste van het stel. Ze heeft een veilig plekje uitgezocht bovenop de auto waar ze genietend van een lekker kopje thee erop toeziet dat haar partner met gevaar voor eigen leven een mooie foto maakt van de leeuwin.

LEGO City 60267 Safari Off-Roader

Conclusie

LEGO City 60267 Safari Off-Roader

LEGO City 60267 Safari Off-Roader is een hele leuke afwisseling tussen alle politie en brandweer auto’s die het City thema rijk is. De set ziet er in zijn totaliteit goed uit. De terreinwagen is met gevoel voor detail in elkaar gezet en de Minifiguren zijn in orde. Met de toevoegingen van het boomkostuum, papegaai en de leeuwin is het een zeer complete set geworden die voor een normale prijs wordt aangeboden. De set staat garant voor speelplezier. Helaas is er een overvloed aan stickers.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloed onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar.