Vanaf januari 2021 maakt het LEGO CIty thema een noemenswaardige verandering door. We nemen afscheid van de inmiddels vertrouwde wegenplaten en maken kennis met een nieuw wegensysteem. Het nieuwe wegonderdeel maakt tevens zijn opwachting in allerhande City sets. De LEGO City 60290 Skate Park is zo’n set en brengt een heus skatepark naar de stad. Kjelle trekt zijn stoute schoenen en waant zich een ware Tony Hawk. Wat je van deze set kan verwachten, lees je in deze review.


Het doosje bevat twee genummerde zakjes met LEGO, de instructieboekjes, stickervel en een gloednieuwe wegonderdeel dat vanaf januari 2021 gebruikt zal worden. Het totaal aan onderdelen voor deze set ligt op 195. Met een prijs van €34,99 komt het gemiddelde terecht op €0,18 per onderdeel. Dit is hoog en doet ons toch even schrikken. De reden hiervoor is de toevoeging van het wegonderdeel.


De Minifigures


Aan de set zijn er vier Minifigures toegevoegd, waarbij ze allen voorzien zijn van een sportieve outfit. De rolstoelatleet draagt een simpele trui met daarop het ‘X-Treme’ logo op en krijgt een helm in een nog niet eerder verschenen kleur. De tweede Minifigure is een vrouw, op zoek naar opkomend talent om zich bij het Vita Rush team te voegen. Een team dat we in het verleden al meermaals hebben gezien bij sport-gerelateerde sets. Haar torso is niet uniek, maar wel een leuke toevoeging in deze set. Daarnaast krijgen we nog een Minifigure, met korte beentjes, die graag halsbrekende toeren uithaalt. Ze draagt een jas en is als enigste voorzien van een tweede gezichtsuitdrukking. Als laatste hebben we de crossfietser en bevat een mooie print voor zijn vest. Geen van deze Minifigures is uniek en daardoor voelt de selectie eentonig aan. Het helm-onderdeel in een nieuwe kleur is een welgekomen toevoeging aan de set. Alle prints zijn netjes en verzorgd aangebracht.

LEGO City 60290 Skate Park LEGO City 60290 Skate Park

De bouw en speelfuncties


LEGO City 60290 Skate Park

Het vrolijke gezelschap zal je het meeste van de tijd op het skatepark terugvinden. Deze wordt op en langsheen het nieuwe wegenplaat opgebouwd. De bouw is niet zozeer spannend te noemen, maar weet, doordat je verschillende delen bouwt, voor afwisseling te zorgen. Met vier verschillende attracties – waaronder een quarterpipe, helling, wip en grind rail – valt er duidelijk genoeg te beleven. De graffiti op het muurtje maakt gebruik van een sticker en er wordt nog een palmboom gebouwd en aan de wegenplaat bevestigd.

LEGO City 60290 Skate Park

Het voordeel van dit systeem is de mogelijkheid om het naar eigen smaak in te delen. Zo kan je alles eenvoudig afnemen en heb je in een handomdraai het wegonderdeel opnieuw ingericht. Dit is een leuke bijkomstigheid aan het nieuwe systeem, waardoor het modulaire karakter extra onder de aandacht wordt gebracht. Bijkomend kan je de set eenvoudig verbinden met andere sets uit het LEGO City thema die ook gebruikmaken van de nieuwe wegenplaten.

LEGO City 60290 Skate ParkLEGO City 60290 Skate Park

De sportievelingen krijgen een crossfiets en skateboard om zich uit te leven op het skatepark, maar ook Minifigures in een rolstoel kunnen hun lol op. De vrouw van het Vita Rush-team krijgt haar eigen wagen. De bouw hiervan is niet spannend te noemen en voegt weinig waarde aan de set toe. Meer onderdelen, om extra attracties te bouwen of om het skatepark in te richten, hadden de voorkeur genoten. Het logo op de motorkap is een print en zijn er in de laadbak zes blikjes Vita Rush-frisdrank geplaatst. De twee vlaggetjes en hekken zorgen daarentegen voor extra speelmogelijkheden.

LEGO City 60290 Skate Park


Conclusie


LEGO City 60290 Skate Park

De LEGO City 60290 Skate Park weet niet over de hele lijn te overtuigen. Hoewel het Skatepark leuk is ingericht en veel speelplezier biedt, kan dit niet over de wagen gezegd worden. Deze voelt bij deze set overbodig en drijft hierdoor de prijs van de set onnodig op. De selectie aan Minifigures – behalve de autobestuurder – is gepast voor bij deze set. Hoewel geen van allen uniek is, bestaan de meeste van hen uit niet zo vaak voorkomende onderdelen. De set laat je ook op een eenvoudige manier kennismaken met het nieuwe wegenplaat-systeem en laat je hiervan de mogelijkheden zien. Echter heeft dit ook een kanttekening, met een prijs van €0,18 per onderdeel is de set aan de hoge kant geprijsd voor wat je krijgt. Dit zou mij als LEGO-fan tegen houden om de set aan te kopen.

Het nieuwe wegensysteem biedt vele mogelijkheden maar helaas drijft de inclusie van dit onderdeel eveneens de prijs op. Is dit dan een slechte set? Allesbehalve, want je krijgt ook een leuk ingericht en bruikbaar skatepark voor in de plaats. Tevens is de set eenvoudig te combineren met andere sets van dit jaar uit LEGO City thema. Mocht je de set graag willen kopen, raad ik aan om op een korting te wachten. Zeker als je kijkt wat de LEGO 60304 Road Plates kost en je hiervoor in de plaats krijgt.

Productinformatie:

 • Thema: LEGO City
 • Naam set: Skate Park
 • Setnummer: 60290
 • Onderdelen: 195
 • Minifigures: 4
 • Verkoopadviesprijs: €34,99
 • PPP: €0,18
 • Release: Januari 2021
 • Te koop bij: LEGO.com

Productomschrijving:

Dit LEGO® City Skatepark (60290) heeft alles wat kinderen nodig hebben voor spannende skate-evenementen, waaronder een quarterpipe, helling, wip en grind rail. Kinderen kunnen deze speelset ook uitbreiden om zo hun eigen stad te bouwen met behulp van de meegeleverde wegplaat. En met de minifiguren van een crossfietser, rolstoelatleet en skater is urenlang spannend speelplezier gegarandeerd! Ideaal voor jongens en meisjes vanaf 5 jaar. Deze bouwset bevat eenvoudige bouwinstructies en Instructions PLUS – onderdeel van de gratis LEGO Bouwinstructies app voor smartphones en tablets. Deze interactieve bouwgids met zoom- en draaifuncties helpt jonge LEGO bouwers om al snel echte meesterbouwers te worden. De creatieve wereld van LEGO City. LEGO City speelsets bieden kinderen een spannende bouw- en speelervaring. Ze kunnen verhalen naspelen die het echte leven op een leuke en fantasierijke manier weerspiegelen met gedetailleerde gebouwen, realistische voertuigen en inspirerende personages.

 • Met deze LEGO® City Skatepark (60290) speelset boordevol actie kunnen kinderen hun creativiteit de vrije loop laten. De set is ideaal voor jongens en meisjes vanaf 5 jaar en stimuleert creatief plezier op basis van scenario’s uit het echte leven.
 • Wat zit er in de doos? Alles wat kinderen nodig hebben om een skatepark te bouwen met een LEGO® wegplaat, hekken, vlaggen, hellingen, een wip, plus een truck en minifiguren van een crossfietser, rolstoelatleet en skater.
 • Kinderen kunnen allerlei coole skate-evenementen organiseren en indrukwekkende trucs en stunts uithalen. En met de meegeleverde wegplaat kunnen ze de set vastmaken aan andere speelsets met een wegplaat om hun stad uit te breiden.
 • Deze LEGO® City Skatepark speelset is een geweldig cadeau voor een verjaardag, de feestdagen of een andere gelegenheid voor kinderen die graag fantasierijke rollenspellen spelen.
 • Eenmaal gebouwd is het skatepark ca. 12 cm hoog, 19 cm breed en 22 cm diep. De truck is ca. 5 cm hoog, 11 cm lang en4 cm breed.
 • Met LEGO® accessoires: helmen voor de skatende minifiguren, een mobiele telefoon en blikjes Vita Rush frisdrank.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloedt onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. Onze reviews kun je zien als een algemene samenvatting waarbij we zo goed mogelijk willen informeren over de plus- en minpunten van een LEGO set, maar onderhevig zijn aan de persoonlijke mening van de redacteur.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?