De LEGO City 60292 Town Center is de grootste set in deze golf aan LEGO City winter sets. Niet alleen bruist het van leven, maar is het ook het kloppend hart van elke stad. De set introduceert je eveneens met het nieuwe wegensysteem van 2021. Daarom ging Kjelle alvast op verkenning om te ontdekken wat er zoal te beleven valt. Meer over dit stadscentrum lees je in de review.


Het doosje bevat 10 genummerde zakjes met LEGO, twee ongenummerde met de verschillende Plates en wegonderdelen, de instructieboekjes en een stickervel. Het totaal aan onderdelen voor deze set ligt op 790. Met een prijs van €109,99 komt het gemiddelde terecht op €0,14 per onderdeel. De prijs is ietwat aan de hogere kant, maar valt te verklaren door de verschillende grote Plates en de nieuwe wegonderdelen.


De Minifigures


De set komt met maar liefst negen Minifigures waarvan twee rechtstreeks uit de LEGO City Adventures serie komen. Als eerste hebben we de brandweeragente en hoewel de Torso en beentjes niet uniek zijn, is ze wel het rijkelijkst voorzien van een print. De politieagent – voorzien van een helm en een oranje bril – gaat hand in hand te samen met de schurk. Deze mag natuurlijk niet ontbreken en dat beloofd niet veel goeds. Hij heeft het namelijk gemunt op pizza’s en het is dan ook aan de agent om hier een stokje voor te steken. De laatste van het rijtje is Shirley Keeper, de vrachtwagenbestuurster. Ze draagt een opvallende bril en de print voor haar Torso met fluohesje is uniek aan deze set. Haar gezichtsuitdrukking is nieuw, omdat ze de eerste keer in een LEGO-set verschijnt. De politieagent is de enigste in dit rijtje die geen tweede gezichtsuitdrukking heeft.

LEGO City 60292 Town Center LEGO City 60292 Town Center

Het is fijn om te zien dat LEGO meer en meer inzet op inclusie. Aan de set is namelijk een blind persoon toegevoegd en krijgt hij zijn eigen blindengeleidehond. Daarnaast is er een vrouw met baby en een kok. Geen van hen hebben een bijzondere print of opvallende details. Om het rijtje af te sluiten, zijn er een oudere meneer en Madison, eveneens een personage uit de City Adventures serie. De oudere meneer is vermoedelijk een instructeur aangezien ze beiden een soort van gevechtsuitrusting dragen. Deze print is bijzonder mooi te noemen en zet zich bij de man verder op de beentjes. Enkel Madison heeft een tweede gezichtsuitdrukking.

LEGO City 60292 Town Center LEGO City 60292 Town Center

De bouw en speelfuncties


LEGO City 60292 Town Center

Gedurende de tien genummerde zakjes bouw je afwisselend aan delen van de weg, gebouwen en de verschillende voertuigen. Hoewel en niet veel bijzondere bouwtechnieken gebruikt worden, houdt deze afwisseling het bouwproces interessant. Dit omdat je continu van het ene naar het andere bouwwerk overgaat. Als eindresultaat krijg je tal van diensten en functionaliteiten die je in een stadcentrum kan verwachten. Zo is er een carwash met daarnaast een oplaadpunt voor elektrische voertuigen. Rechts naast de carwash is er een recyclagepark waar papier en glas gesorteerd kunnen worden. Terwijl je aan de overkant van de straat dan weer een pizzeria met daarboven een dojo kunt vinden. Een klein parkje mag natuurlijk niet ontbreken en werkt het geheel af. Wederom is alles modulair opgebouwd en kan alles eenvoudig heringedeeld worden. Dit geeft tal van mogelijkheden en kan deze set dus gecombineerd worden met andere sets die gebruikmaken van dit wegensysteem.

LEGO City 60292 Town Center

Zoals reeds aangehaald zijn er in de set ook tal aan voertuigen te vinden. De politieagent beschikt over een eenvoudige crossfiets, terwijl de brandweervrouw haar eigen motor met een Studshooter krijgt. Het kleine maar fijne wagentje is eenvoudig in opzet, maar weet deze set goed aan te vullen. Het stadswagentje kan je opladen aan het oplaadpunt om nadien eens door de carwash te rijden. De recyclage containers ledigen zichzelf niet zomaar, dus moeten de grove middelen ingezet worden. Shirley Keeper staat in voor het besturen en bedienen van de vrachtwagen. De oranje kleur maakt het een opvallende verschijning en de onderdelen aan de voorkant zorgen voor een leuk detail. Met de beweegbare arm kunnen de twee recyclagecontainers opgepakt worden en op de vrachtwagen geplaatst worden. Alle speciale details die te zien zijn, maken gebruik van verschillende stickers.

LEGO City 60292 Town CenterLEGO City 60292 Town Center

In het parkje kan je ontspanning vinden en even tot rust komen. Hoewel er naast een bankje en wat beplanting niet veel te zien valt, is het speeltoestel toch het middelpunt van dit gedeelte. Deze is ondanks de compacte vorm erg prettig om te bouwen. Tevens werk het toestel echt en kan het naar voor en achter bewogen worden. Ideaal om een baby tot rust te wiegen. Met een kleine aanpassing zouden hier ook andere Minifigures in geplaatst kunnen worden.

LEGO City 60292 Town Center

De bouw voor de pizzeria met daarboven de dojo is eveneens eenvoudig te noemen. Het gebouw is eveneens modulair en de bovenste verdieping afgenomen worden. Op het dak is er een klein moestuintje en groeit er een kerselaar. Bij het betreden van de pizzeria is het duidelijk dat ze enkel afhaalpizza’s aanbieden. Er is een balie met kassa en in de steenoven worden overheerlijke pizza’s gebakken. Een ongelukje is zo gebeurd en een brand is nooit veraf. Met de brandweerbrommer met Studshooter kan je proberen om het brandje te blussen. Ondanks de beperkte ruimte, is de dojo leuk ingericht met een rode mat en zijn er een hoop zwaarden en helmen om mee te oefenen.

LEGO City 60292 Town Center

Om af te sluiten is er nog de carwash en wellicht het leukste gedeelte van deze set. Door de typerende witte, groene en rode kleuren is het duidelijk dat dit onderdeel is van de Octangroep. De borstels draaien op het moment er een voertuig langs rijdt en de waterelementen geven de indruk dat er water gespoeld wordt. Jammer is dat er geen extra borstel geplaatst is waarmee de bovenkant van een voertuig gekuist kan worden. Het stappenplan – dat een sticker is – geeft op een eenvoudige manier weer wat er in de carwash gebeuren zal. Ernaast is een onderdeel met toetsenbordprint waar er betaald kan worden.


Conclusie


LEGO City 60292 Town CenterDe LEGO City 60292 Town Center is een verdere aanvulling op het nieuwe wegensysteem, maar kan ook als losstaande set gebruikt worden. Met de set krijg je tal van gebouwen maar ook voertuigen en Minifigures. De opbouw is niet zozeer spannend of uitdagend te noemen, maar dat wordt goedgemaakt door de constante afwisseling tijdens de opbouw. Maar liefst negen Minifigures zorgen dat er leven in de brouwerij komt. Ze zijn niet allemaal even bijzonder of uniek, maar dragen wel bij aan het verhaal en spelelement in deze set. De pizzeria en dojo zijn eenvoudig, maar leuk ingericht, terwijl de carwash de meeste functionaliteiten weet te bieden. Hoewel ik geen fan ben van de zoveelste vrachtwagen, draagt het in deze set weldegelijk bij in het stadsgebeuren. Het is duidelijk dat er veel te beleven valt en dat is een goede zaak. De set is de grootste en duurste van de winter release, maar weet op vlak van speelplezier veel te bieden. Je kan tal van verhalen en gebeurtenissen verzinnen, bijgestaan door een gepaste selectie aan Minifigures en accessoires. Door het modulaire aspect kan je set eenvoudig herinrichten en combineren met andere sets om het speelplezier te vergroten. Hoewel de prijs op het eerste zicht te duur lijkt, weet het totaalplaatje dit te compenseren. Je haalt met LEGO City 60292 Town Center een leuke set in huis waar je uren speelplezier mee zult beleven.

Productinformatie:

 • Thema: LEGO City
 • Naam set: Town Center
 • Setnummer: 60292
 • Onderdelen: 790
 • Minifigures: 8 + 1 baby
 • Verkoopadviesprijs: €109,99
 • PPP: €0,14
 • Release: januari 2021
 • Te koop bij: LEGO.com

Productomschrijving:

Kinderen worden meegevoerd naar de tv-serie LEGO® City Adventures met deze fraaie LEGO City Stadscentrum (60292) speelset. Je vindt er een pizzarestaurant, een recyclingstation, een autowasstraat, een laadpunt voor elektrische voertuigen, een dojo en een park met speeltoestel, plus leuke LEGO City minifiguren. En met de meegeleverde LEGO City wegplaten kunnen kinderen deze set vastmaken aan andere speelsets om hun stad uit te breiden zoals zij dat willen! Een geweldig cadeau voor kinderen vanaf 6 jaar. Deze speelset bevat een eenvoudige bouwgids en Instructions PLUS – een interactieve bouwhandleiding met zoom- en draaifuncties waarmee kinderen al snel echte meesterbouwers worden. Instructions PLUS maakt deel uit van de gratis LEGO Bouwinstructies app voor smartphones en tablets. De creatieve wereld van LEGO City. LEGO City speelsets bieden kinderen een leuke bouw- en speelervaring met gedetailleerde gebouwen, realistische voertuigen en leuke personages voor eindeloos fantasierijk spel.

 • De hoogwaardige LEGO® Stadscentrum (60292) speelset bevat gedetailleerde gebouwen, coole voertuigen en leuke personages uit de tv-serie LEGO City Adventures. Een echte verrassing voor kinderen vanaf 6 jaar!
 • Inclusief LEGO® wegplaten en alles wat kinderen nodig hebben om een speelgoedpizzeria, autowasstraat, dojo, park, recyclingstation, vrachtwagen, oplaadpunt, motor en fiets te bouwen, plus 8 minifiguren en figuren van een baby en een hulphond.
 • Deze LEGO® set zit tot de nok toe vol realistische functies. Kinderen kunnen de voertuigen door de wasstraat rijden om de borstels te laten draaien, de recyclecontainers ophalen met de kraan op de truck en nog veel meer.
 • Deze LEGO® City Stadscentrum speelset is een indrukwekkend cadeau voor een verjaardag, de feestdagen of een andere gelegenheid voor kinderen die graag creatief spelen en voor fans van de LEGO® City Adventures tv-serie.
 • Eenmaal gebouwd is het LEGO® City Stadscentrum bouwspeelgoed ca. 24 cm hoog, 41 cm breed en 44 cm diep.
 • Met accessoires zoals pizzadozen en een serveerplank voor de pizza’s. Er is ook een set LEGO® wegplaten, zodat kinderen deze set aan andere LEGO speelsets kunnen vastmaken om hun eigen stad te bouwen!

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloedt onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. Onze reviews kun je zien als een algemene samenvatting waarbij we zo goed mogelijk willen informeren over de plus- en minpunten van een LEGO set, maar onderhevig zijn aan de persoonlijke mening van de redacteur.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?