Een nieuw jaar is aangebroken en dat betekent dat de volgende serie Collectible Minifigures het podium bestijgt. Net als in 2021 zijn er weer twaalf bijzondere personages te verzamelen, maar toch heeft LEGO weer iets aangepast aan deze populaire reeks. Voor het eerst in de geschiedenis maakt de eerste Minifigure met een beperking zijn opwachting in een CMF-serie. Is de LEGO 71032 Collectible Minifigures Series 22 de moeite waard? Chris zocht het voor je uit in deze review die mede mogelijk wordt gemaakt door onze partner Unieke Bricks.


LEGO 71032 Collectable Minifigures Series 22

Ik ontving van Unieke Bricks een doos met 36 zakjes, waar drie volledige sets uit halen waren. Opvallend aan deze doos was dat zowel links als rechts de Minifigures op volgorde lagen. Rechts eerst drie Troubadours, gevolgd door drie Snow Guardians en drie Raccoon Costume Fans en ga zo maar door. Zowel links als rechts was er een gelijk patroon dat alleen bij de laatste zakjes onderbroken werd. Benieuwd hoe mijn kennismaking met deze Minifigures was? Lees dan gauw verder.


De Minifigures


LEGO 71032 Collectable Minifigures Series 22

Robot Repair Tech

Deze Robot Repair Tech is een van de meest gedetailleerde personages in deze set. Van de steeksleutel op zijn knalgele torso tot aan de kleurrijke en geometrische details over zijn gehele lichaam. Aan de grote bouten aan de zijkant van zijn benen te zien, is het echte een robot. Maar ook de batterijindicator op de achterzijde van zijn hoofd bevestigt dit. Onder zijn knalgele lashelm (mold keert terug uit CMF11) zie je een grijs hoofd met gouden details en een schattige glimlach die je doet smelten. Deze mechanische techneut is van alle markten thuis. Hij draagt niet alleen een hamer bij zit, maar kan zijn grijphand ook wisselen met een boor. Robot Repair Tech wordt vergezeld door een brick-build minirobot, die hem assisteert bij zijn werkzaamheden.

Tip: Ga op zoek naar de lashelm, hamer of de onderdelen die samen de minirobot vormen.


LEGO 71032 Collectable Minifigures Series 22

Chilli Costume Fan

Is deze Chilli Costume Fan te heet om aan te pakken? Aan haar gezicht te zien, is het zweet haar inmiddels uitgebroken. Gelukkig heeft ze een pak melk bij zich om de ergste brand te blussen. En als je haar hoofdje omdraait, is het ergste gevaar geweken. Normaliter verschuilt deze vurige dame zich in een chilipeper-pak, maar na het eten van iets te veel pepers werd het haar ook te gek. Onder het kostuum draagt ze een donkerrood pak met – hoe kan het ook anders – een brandende chilipeper op haar shirt. Verder heeft ze een kort-pittig, chilipeper-rood kapsel, wat helemaal bij haar past. Van horen en zeggen kan ze het goed vinden met haar collega’s Watermelon Guy, Banana Guy en Corn Cob Guy. 

Tip: Ga op zoek naar het chilipeper-kostuum en het kort-pittige kapsel


LEGO 71032 Collectable Minifigures Series 22

Troubadour

De Troubadour is de echte sfeermaker van het gezelschap. Hij weet met zijn luit – een nieuw instrument in LEGO vorm – de mooiste liederen en gedichten voor te dragen. Hij heeft een prachtig blauw-gestreept, middeleeuws kostuum aan, met een paarse kraag en pofmouwen. Deze outfit wordt afgemaakt met een bijpassende blauwe hoed met paarse veer (waarvan er drie worden meegeleverd). Als extraatje zitten er ook drie – met een kroon – bedrukte munten bij deze Minifigure, wat helemaal past bij het Middeleeuwse thema. 

Tip: Ga op zoek naar de luit en zijn hoed.


LEGO 71032 Collectable Minifigures Series 22

Snow Guardian

Vergezeld door een husky met ijsblauwe ogen maakt de Snow Guardian dit jaar zijn opwachting. Hij draagt een dikke witte jas met een enorme bontkraag. Zijn witte broek heeft hij diep in zijn zwarte sneeuwschoenen gestopt. En op zijn hoofd draagt hij een warme muts met bontkraag tegen de snijdende kou in de besneeuwde bergen. Deze Snow Guardian neemt zijn werk uitermate serieus. Hij heeft daarom naast zijn trouwe viervoeter ook een zwaard en schild bij zich. 

Tip: Check of je de husky voelt. En anders zijn schild, zwaard of muts.


LEGO 71032 Collectable Minifigures Series 22

Horse and Groom

Deze Groom draagt een groene jas met ruitjes, waarbij het patroon zelfs goed zichtbaar is op haar armen. Daaronder heeft ze een eenvoudige donkerblauwe broek aan. Het haar-element zal sommigen bekend voorkomen, het werd namelijk eerder gedragen door Parker Jackson in diverse Hidden Side sets. De jongedame in kwestie draagt hem echter als rode beanie met zwart haar, wat een mooie combinatie is geworden. Haar gezicht heeft sproetjes en kent twee uitdrukkingen, waaronder een glimlach met beugel. Deze Horse & Groom komt natuurlijk met een veulen, een splinternieuw dier in het LEGO animal ensemble. Het dier ziet er goed uit met voldoende details. 

Tip: Ga op zoek naar het veulen, dan weet je dat je beet hebt. 


LEGO 71032 Collectable Minifigures Series 22

Figure Skating Champion

Deze flamboyante Figure Skating Champion heeft ook zijn weg gevonden naar de CMF 22 collectie. In zijn schitterende en glinsterende tenue schaatst hij tussen de andere elf Minifigures door. De details op zijn torso zijn prachtig en geven echte pailletten weer. Helaas is er op zijn broek geen glimmertje te vinden, waardoor het een beetje afbreuk doet aan het geheel. Ook is het jammer dat zijn hoofdje slechts enkelzijdig bedrukt is. Zijn blonde kruif is wel meesterlijk (en zagen we al eerder in twee andere kleuren). En dat hij goed is in schaatsen, blijkt wel uit de meegeleverde gouden beker. Ook zitten er twee Minifigure-stands in het zakje en een jumper-plate. Deze kun je in de openingen aan de achterzijde van zijn benen plaatsen, zodat hij niet een schaats hoeft uit te doen om stunts uit te halen.

Tip: Ga op zoek naar de beker en bevestig met zijn haar-element.


LEGO 71032 Collectable Minifigures Series 22

Night Protector

Met haar transparante paarse zwaard en maan-schild maakt de Night Protector haar entree in het gezelschap van CMF 22. Ze ziet eruit alsof ze klaar voor de strijd is. Het fantasiewezen draagt een prachtig grijs gewaad met paarse details over haar gehele lichaam. Het maan-logo op haar schild, komt ook terug op haar rug. Met haar bleke huidskleur en haar Bluish Green lokken, maakt ze flink indruk en past ze goed tussen een leger van fantasiefiguren. 

Tip: Ga op zoek naar haar schild en zwaard.  


LEGO 71032 Collectable Minifigures Series 22

Forest Elf

De grootste ‘eikel’ van het gezelschap, blijkt eigenlijk een hele vriendelijke jongeman. Deze Forest Elf draagt een hesje met een bladnerven-patroon en een bruine riem met een gouden eikel erop. Dit patroon loot door op het zakje op de achterzijde. Zijn donkergroene broek bevat geen details, maar past goed bij zijn outfit. Op zijn hoofd draagt hij een schattige eikel-muts en hij heeft een houten stok als hulpmiddel om te lopen. Op zijn pad komt hij een plezante paddenstoel – met een schattige glimlach – tegen. Het is een nieuw bedrukt element en je krijgt er maar liefst twee van.

Tip: Zoek naar eikel-muts en eventueel het paddenstoel-element.


LEGO 71032 Collectable Minifigures Series 22

Bird Watcher

Deze vrolijke vogelspotter, draagt een vrij onopvallende outfit: een zwart shirt en een broek met zakken. Voor iemand die niet veel mag opvallen, draagt de Bird Watcher wel een zeer kleurrijke schoudertas en cap. Hopelijk schrikt ze de gloednieuwe toekan niet af die net is neergestreken op een struik. Of staat ze met haar nieuwe donkergroene verrekijker naar de mascotte van het Van der Valk hotel te koekeloeren?

Tip: Ga op zoek naar de toekan of de plant. 


LEGO 71032 Collectable Minifigures Series 22

Raccoon Costume Fan

Net als haar dierlijke equivalent snuffelt Raccoon Costume Fan graag tussen het vuilnis. Het is niet voor niks dat ze geleverd wordt met een gevulde vuilniszak en een groene prullenbak. In haar outfit wordt ze in ieder geval niet door haar buren herkent. Van haar vriendin Fox Costume Girl uit CMF 19 heeft ze de patronen voor dit pak geleend, ze heeft het alleen in een andere kleur uitgevoerd, zodat ze op een echte wasbeer lijkt. Het masker dat ze draagt heeft veel details, in tegenstelling tot de rest van haar outfit. Het is wel goed dat haar staart een los element is en geen print. Onder het masker gaat een oudere vrouw schuil en een extra haar-element is meegeleverd. 

Tip: Zoek naar wasbeer-masker, het haar-element, de prullenbak of de vuilniszak.


LEGO 71032 Collectable Minifigures Series 22

Space Creature

Ook vanuit de ruimte daalt er dit jaar weer een zonderling figuur neer, namelijk Space Creature. Deze knalroze alien draagt een paars Classic Space outfit met zwarte en gouden details op zijn armen. Deze details zie je ook terug op zijn benen en voeten. Hij draagt een giftige substantie op zijn rug, dat opgeborgen zit in een gifgroene Minifigure-hoofd. Deze Extra-Terrastrial ziet er ondanks zijn gigantischer mond en uitpuilende ogen niet angstaanjagend uit. Maar hij draagt wel een geweer (nieuw in deze kleur) bij zich, dus of hij in vrede komt is maar de vraag. 

Tip: Ga op zoek naar de helm met ogen of zijn lasergun. 


LEGO 71032 Collectable Minifigures Series 22

Wheelchair Racer

Deze Wheelchair Racer heeft, gezien de medaille om zijn nek, goud behaald op de paralympische spelen. Hij draagt een sportief tenue in het lichtblauw met dito handschoenen. Die zijn ook wel nodig, wil hij makkelijk en snel de wielen kunnen bedienen. Maar dat gaat hem goed af, want LEGO heeft de race-rolstoel dusdanig ontworpen dat de handen perfect om de wielen kunnen als de sporter erin zit. Zijn sportbroek bevat geen details, maar dat is niet erg omdat veel details niet zichtbaar zouden zijn als hij in de rolstoel zit. Voor deze sportrolstoel is voor het frame een nieuwe element gemaakt. De vormgeving is goed gelukt, al had een sportieve kleur niet misstaan. Een ander leuk detail: dit is de eerste Minifigure met een beperking in de CMF-geschiedenis. 

Tip: Ga op zoek naar het frame van zijn rolstoel een je hebt beet. 


Conclusie


LEGO 71032 Collectable Minifigures Series 22

Met de komst van CMF 22 mag het duidelijk zijn dat LEGO definitief doorgaat met het aantal van 12 Collectable Minifigures per serie. Net als anders valt LEGO terug op vertrouwde categorieën als sporters, muzikanten, voedsel- en dierenkostuums en fantasiefiguren. Ook dit jaar zijn ze stuk voor stuk weer prachtig uitgevoerd. En vergeet niet dat deze serie maar liefst drie prachtige dieren bevat.

De minipuntjes van de serie zijn wat mij betreft het wat saaie uiterlijk van de Groom, de opvallende accessoires van Bird Watcher en de wat saaie uitvoering van de race-rolstoel. Maar dat mag eigenlijk geen naam hebben. Verder had het van mij niet gehoeven dat beide Costume Fans geleverd worden met een extra haar-element. Deze gebruik je toch niet als je ze neerzet zoals ze bedoeld zijn. Afgezien van deze minimale minpuntjes, is het een heerlijke serie om te verzamelen met Forest Elf en Troubadour als mijn favorieten. En natuurlijk een hoop nieuwe dieren en elementen. 


Zoek jij een volledige serie LEGO Series 22 Minifigures?

Wil je zelf een serie LEGO Series 22 Minifigures in huis halen, dan kan dat bij de sponsor van deze review: Unieke Bricks. Je hebt de keuze uit losse Blind Bags, een volledige serie LEGO Minifigures of een volle doos met 36 Minifigures. Unieke Bricks heeft geen invloed gehad op de uiteindelijke conclusie van deze review!


Geef jouw mening!

Van alle reviews die we schrijven voorzien we LEGO van feedback. Deze feedback bestaat uit wat de reviewer en onze bezoekers (jij), op te merken hebben aan de set in de breedste zin van het woord. Als jij de besproken set ook hebt gekocht en gebouwd, horen we graag wat jij van de set vindt en of je ergens tegenaan bent gelopen. We geven enkel de feedback door die we binnen de eerste 30 dagen na publicatie van de review ontvangen.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?