Het bekende LEGO Creator 3-in-1 thema biedt de LEGO bouwer veel waar voor z’n geld. Voor de prijs van één set krijg je de bouwinstructies voor nog twee sets erbij, welke je met de LEGO blokjes van de hoofdset kunt bouwen. Hoewel die B en C modellen over het algemeen wel wat kleiner zijn dan het A model, en dus ook uit minder LEGO blokjes bestaan, zitten hier toch vaak erg leuke modellen bij. In deze Review bekijken we de Creator 3-in-1 set 31070 Turbo Track Racer en beoordelen we of je hier ook weer waar voor je geld krijgt. Je kunt het allemaal hieronder lezen.

Box-art

Op de voorkant van de doos zien we naast het bekende LEGO logo de naam van het thema: CREATOR, en de aanduiding dat dit een 3 in 1 set is met twee alternatieve modellen die gebouwd kunnen worden. Sinds 2017 heeft het Creator thema een gele rand rondom de doos waarmee dozen uit dit thema in de winkels duidelijker te herkennen zijn. Naast het A model, de Turbo Track Racer, zien we als B en C modellen nog respectievelijk een vorkheftruck en een Formula race wagen.

\"LEGO

Op de achterkant van de doos zien we de drie modellen nog van een andere kant gefotografeerd met enkele acties aangeduid welke in die modellen mogelijk zijn. De vorkheftruck heeft een achterklep die open kan om de motor te zien, en de vork kan omhoog bewogen worden om een lading op te tillen. Bij de Turbo Track Racer kunnen de vleugeldeuren geopend worden door de achterspoiler omlaag te kantelen. Al met al een mooi strak vormgegeven doos die duidelijk laat zien wat je kunt verwachten.

\"LEGO

Inhoud

Deze set bestaat uit een totaal van 664 LEGO steentjes, verdeeld over zes zakjes zonder nummer, en natuurlijk de installatiehandleiding. Met een RRP van €49,99 komt dit neer op €0,08 per onderdeel. Een hele schappelijke prijs.

\"LEGO

Minifiguren

Over dit onderdeel kunnen we kort zijn. De modellen in deze set zijn niet op minifig-schaal en zodoende worden er dus ook geen minifiguren meegeleverd.

Het resultaat

We willen in deze review alle drie de modellen bespreken en gaan hierbij van het minst gecompliceerde C model via het uitgebreidere B model naar het uiteindelijke A model. We bladeren in de installatiehandleiding dus eerst naar bladzijde 197 en beginnen daar met bouwen.

De Formula Racer

Het minst aantal LEGO onderdelen heb je nodig bij het bouwen van het C model: de Formula Racer. De complete bouwinstructie voor dit model bestaat uit slechts 55 stappen. Toch is het zeker de moeite waard om dit C model uit de set te bouwen en ziet het er gewoon af uit. Voor ons gevoel had het zo als een goedkopere op zichzelf staande set uitgebracht kunnen worden! Met zijwaarts bouwtechnieken en interessante toepassing van LEGO onderdelen is dit een prima eerste kennismaking met deze set.

\"LEGO

De Vorkheftruck

Nadat we de Formula wagen weer hebben afgebroken kunnen we beginnen met het bouwen van het B model van de set: de Vorkheftruck. Dit model bevat 155 stappen in de bouwinstructie en dat is wel te zien in het resultaat. Meer detail en ook meer (speel) functionaliteit. Zo kan de vork omhoog en omlaag bewogen worden om een krat te verplaatsen, en kan de achterklep geopend worden om de motor van de vorkheftruck te zien.

\"LEGO

Het geheel is een leuk model om te bouwen met wederom een aantal interessante bouwtechnieken toegepast. Ook dit is een mooi en herkenbaar model dat erg leuk is om te bouwen.

\"LEGO

De Turbo Track Racer

Na het afbreken van de vorkheftruck zijn we dan nu eindelijk toegekomen aan het bouwen van het hoofdmodel van deze set: de Turbo Track Racer. Niet meer dan logisch bevat dit model met 199 aparte stappen ook de meeste bouwstappen in de instructie. Wederom worden diverse SNOT en zijwaarts bouwtechnieken toegepast om het uiteindelijke resultaat te bereiken.

\"LEGO

Het voltooide model ziet er naar onze mening uitstekend uit. Hoewel het geen herkenbaar model van een specifiek automerk is zou het zo maar een tweepersoons sportieve auto van Japanse makelij kunnen zijn. De agressieve neus, de grote achterspoiler en de vleugeldeuren maken het een geloofwaardige coupé die in LEGO van een bestaande bolide is nagebouwd.

\"LEGO

De techniek om de vleugeldeuren te open is ingenieus bedacht en werkt uitstekend! Door de grote achterspoiler naar achteren en beneden te duwen worden de vleugeldeuren door een slim uitgedacht mechaniek omhoog geduwd. Verder heeft het interieur een eenvoudig maar voldoende gedetailleerde cockpit, kan de voorklep geopend worden waar enkele stukken gereedschap bewaard kunnen worden, en kan het achterraam nog geopend worden om de motor te zien liggen voor de achterwielaandrijving.

Vergelijking met de Creator Expert 10248 Ferrari F40

Direct bij het beschikbaar komen van de eerste foto van de doos van de Creator 31070 Turbo Track Racer zagen wij dat de gebruikte voorruit identiek is aan de voorruit die gebruikt wordt in de Creator Expert 10248 Ferrari F40 set. Omdat wij die ook in bezit hebben vonden we het interessant om die auto eens naast deze auto te plaatsen.

\"LEGO

Als kanttekening moeten we er natuurlijk wel bij vermelden dat de Ferrari F40 set een aanbevolen LEGO prijs heeft van €89,99 en bestaat uit 1158 onderdelen. Dat is bijna tweemaal zo duur als set 31070 en de F40 bevat derhalve ook flink meer LEGO onderdelen. Verder is de schaal niet identiek. De Turbo Track Racer is gebouwd op een iets kleinere schaal wat zichtbaar is als je de wielen van de auto’s onderling vergelijkt.

\"LEGO

Maar afgezien van die kanttekening kan de Turbo Track Racer erg goed meekomen met z’n grotere en vooral ook duurdere broer. In een drag-race zal de Ferrari F40 het vast en zeker winnen van de merkloze Turbo Track Racer, maar als het aankomt op de prijs/kwaliteitsverhouding van LEGO sets dan wint deze sportieve blauwe coupé het glorieus!


\"A-tembo

Deze review wordt mede mogelijk gemaakt door A-Tembo. De LEGO Creator 31070 Turbo Track Racer is voordelig te krijgen bij A-Tembo. A-Tembo heeft LEGO winkels in Delft en Wagenberg. In Wagenberg vind je tevens Mini Billund: Attractie met en over LEGO® producten.

Jouw mening telt!

Heb jij de LEGO Creator 31070 Turbo Track Racer ook in huis en vind je de set gaaf of valt ie toch wat tegen? Wij zijn altijd benieuwd en lezen graag jouw mening in een reactie onder dit artikel of via onze Facebook pagina.

Wist je dat:

– We elke maand een polybag verloten onder alle reacties op de website!
– Dat wij ook een hele gezellige Facebook verzamelaars groep hebben!
– Je gemakkelijk kan reageren en discussiëren via Disqus!
– Je alle LEGO aanbiedingen op deze pagina kan vinden!
– Je hier een LEGO Woordenboek kan vinden!

*Deze review, en daarmee onze mening, is volledig onafhankelijk en de sponsor heeft geen enkele invloed gehad op de conclusie*

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?