Dat LEGO elk jaar een Creator 3-in-1 set uitbrengt waarin (mythische) dieren centraal staan, is inmiddels een traditie te noemen. Dit jaar heeft LEGO de LEGO Creator 31088 Deep Sea Creatures op de markt gebracht. De set bevat een drietal diepzeewezens. Zijn ze alle drie de moeite waard om gebouwd te worden? Hieronder lees je het antwoord.


LEGO Creator 31088 Deep Sea Creatures

LEGO Creator 31088 Deep Sea Creatures

Bij de 3-in-1 sets van LEGO is het altijd een dilemma welke van de drie je in elkaar kunt zetten. Ook bij de 31088 is dit het geval. Sterker nog, LEGO heeft een verrassing in petto waardoor de keuze nog een stukje moeilijker wordt gemaakt. Hierover meer verderop in deze review. De diepzeewezens die gebouwd kunnen worden zijn een haai, inktvis en een zeeduivel.

LEGO Creator 31088 Deep Sea Creatures

De set bestaat uit 230 onderdelen die verdeeld zijn over drie ongenummerde zakjes. De LEGO adviesprijs is €17,99. Dit komt neer op €0,08 per onderdeel, wat een nette prijs is. Naast de drie zakjes bevat de doos ook nog de drie bouwinstructies van de verschillende diepzeewezens.

De bouw

De haai is de grootste set van de drie. Bij deze set heb je de meeste onderdelen nodig. De set bestaat uit een haai, een krab en een schatkist. Het bouwen van de haai is niet al te ingewikkeld. Door het gebruik van diverse Ball Joints kunnen het hoofd en de staart afzonderlijk naar links en rechts bewogen worden ten opzichte van de romp.

LEGO Creator 31088 Deep Sea Creatures

Voor de ogen van de haai wordt gebruik gemaakt van een fluoriserende Light Sword Blade onderdeel. Samen met de bek van de haai – die open en dicht kan – maakt het dat hij er indrukwekkend uitziet. De krab heeft gevaarlijk grote scharen om zich te verweren tegen de haai. De schatkist is niet noodzakelijk bij de set, maar wel een leuke extra toevoeging aan het geheel.

LEGO Creator 31088

Zo op het eerste gezicht lijkt de inktvis van de drie het minst leuke om te bouwen. Niets is minder waar. Door het gebruik van diverse Snot technieken is de inktvis juist verrassend leuk om te bouwen. Ook hier wordt weer gebruik gemaakt van Ball Joints waardoor de inktvis diverse houdingen kan aannemen.

LEGO Creator 31088 Inktvis

Nummer drie van de 3-in-1 set is de zeeduivel. De zeeduivel is een sluwe vis. Met behulp van een ‘lampje’ lokt hij zijn prooi om ze vervolgens te vangen. Met zijn scherpe tanden en fluoriserende ogen ziet hij er gevaarlijk uit. Hoewel bij de vorige twee modellen de Ball Joints niet storend in het zicht zitten, is dit bij de zeeduivel wel het geval. Vooral de Ball Joints boven de ogen zijn hinderlijk aanwezig. De radeloos kijkende vis – die uit de bek van de zeeduivel probeert te blijven – is een simpel klein bouwwerkje dat net wat meerwaarde biedt.

LEGO Creator 31088

Zoals al eerder benoemd in deze review, heeft LEGO nog een leuke verrassing in petto. In plaats van een 3-in-1 set, is dit een 4-in-1 set. Op de LEGO site is er een bouwomschrijving te vinden van de walvis. In eerste instantie is de bouw van de romp wat fragiel. Tijdens het bouwen van de romp is hij meermaals uit elkaar gevallen. Pas na het plaatsen van de 4×6 with Bow/Angle onderdeel wordt de romp een solide geheel. Het eindresultaat van de walvis is verbluffend mooi. Je kunt de bouwinstructies hier downloaden.

LEGO Creator 31088 Whale

Conclusie

Met de LEGO Creator 31088 Deep Sea Creatures heeft LEGO een leuke set op de markt gebracht. Dit is een set waarvan je waarschijnlijk meerdere exemplaren gaat kopen. De haai en de walvis zijn de moeite waard om ter display gezet te worden. De inktvis en zeeduivel lenen zich daar wat minder voor. De inktvis zorgt daarentegen wel voor voldoende bouwplezier.

Schrijf je hier in als je van elk nieuw artikel op Bouwsteentjes.info een email wilt ontvangen.

 

Over ons

Alles over LEGO! Voor LEGO nieuws, reviews, MOC’s, acties, evenementen en nog veel meer.

LEGO® is een gedeponeerd handelsmerk van de LEGO Groep. Sommige afbeeldingen van LEGO, de LEGO handelsmerken en sommige van de teksten over de LEGO artikelen zijn intellectueel eigendom van de LEGO Groep.

Op onze teksten en foto’s berust een copyright. Het is niet toegestaan deze te dupliceren!

Bouwsteentjes is onafhankelijk en wordt niet gesponsord door de LEGO Groep, die Bouwsteentjes niet officieel autoriseert.

Recognized LEGO® Fan Media

Bouwsteentjes.info Recognized LEGO Fan Media