De LEGO Creator sets weten door de 3-in-1 mogelijkheid makkelijk de interesse te wekken. Dit soort sets weten door de verschillende bouwwerken een breed publiek aan te spreken. Of de drie verschillende bouwwerken van LEGO Creator 31093 Riverside Houseboat weten te overtuigen kun je in deze review lezen. 


LEGO Creator 31093 Riverside Houseboat

LEGO Creator 31093 Riverside Houseboat

De doos bevat vier zakjes met bouwsteentjes en een instructieboek. In tegenstelling tot veel andere LEGO Creator sets, bevat het instructieboek de beschrijvingen van alle drie de verschillende modellen. De set heeft een totaal aan 396 onderdelen. De verkoopadviesprijs is €34,99 en het gemiddelde komt hierdoor op €0,08 per steen. Gezien het aantal onderdelen en het 3-in-1 concept is dit een zeer nette prijs te noemen.

LEGO Creator 31093 Riverside Houseboat

De Minifigures

LEGO Creator 31093 Riverside Houseboat

De set bevat twee Minifiguren die bij elke versie in dezelfde samenstelling gebruikt worden. De Minifiguren zijn opgebouwd met vaak voorkomende onderdelen en dus niet speciaal te noemen. Enkel op de torso’s is er een print aanwezig die eveneens aan de achterkant verder gezet wordt. De prints zijn van hoge kwaliteit en bevatten voldoende details, maar beperken zich – op de hoofdjes na – tot de torso’s. Ook de hoofdjes bevatten prints die al vaker zijn verschenen. Enkel het mannelijke figuurtje is voorzien van een tweede gezichtsuitdrukking.

LEGO Creator 31093 Riverside Houseboat

De bouw

LEGO Creator 31093 Riverside Houseboat

Het kleinste model dat gebouwd kan worden is een vissershuis met pier en vissersboot. Bij dit model worden het minste aantal onderdelen gebruikt en er blijven na het bouwen veel onderdelen over. Dit is niet ongewoon bij Creator 3-in-1 sets en je kunt er zelf nog wat van proberen te bouwen. Het bootje biedt genoeg plaats voor één Minifiguur. Met de kraan kan bijvoorbeeld een vis gevangen worden die vervolgens in de krat op het dek opgeborgen kan worden. Op de pier kunnen foto’s genomen worden en bestaat er de mogelijkheid om de verse gevangen vis te kopen.

LEGO Creator 31093 Riverside Houseboat

Doordat dit model uit het mist aantal onderdelen bevat bestaat, is er creatief mee omgegaan. De voorkant ziet er goed uit en het logo voor het winkeltje is leuk gevonden. De achterkant daarentegen voelt onafgewerkt en onvolledig aan. Er is in beperkte mate een interieur aanwezig. Al bij al is dit duidelijk de minst interessante versie van bouwwerken die je kunt bouwen met deze set.

LEGO Creator 31093 Riverside HouseboatHet tweede model bestaat uit een watervliegtuig, dok en een krab. De krab is een leuke maar simpele bouw. De “scharen” kunnen op en neer bewegen, maar helaas mist de mogelijkheid de armen naar voor te richten. Het dok is eveneens heel simpel te bouwen en biedt de mogelijkheid om vissen te vangen. Op het dok zijn een stoel en vishengel aanwezig zodat er gevist kan worden. Naast dit is er is een rode LEGO mok aanwezig voor een verwarmend drankje, een zwemvest om verdrinking tegen te gaan en een krat waarin de gevangen vissen worden bewaard. Het watervliegtuig is het meest interessante om te bouwen. Tijdens het bouwen komt het geheel leuk bijeen en wordt er slim gebruik gemaakt van de onderdelen. Door de vleugels omhoog te klappen kan er in de cockpit een Minifiguur geplaatst worden. De propeller is opgebouwd met diverse onderdelen en bevestigd aan een 2×2 draaitafel plate. De kleurencombinatie komt niet zo heel goed uit de verf en is niet echt iets om voor naar huis te schrijven.

LEGO Creator 31093 Riverside Houseboat

LEGO Creator 31093 Riverside Houseboat

De eye-catcher van deze LEGO set is duidelijk de woonboot. De boot is opgebouwd uit alle onderdelen en enkel de reserveonderdelen blijven achter. Het is een compact geheel waar veel detail in verwerkt is. De voorkant met de boei wordt opgebouwd door de SNOT techniek (Studs Not On Top). De rest van de woonboot bestaat voornamelijk uit het op elkaar plaatsen van onderdelen. Het eindresultaat vormt een stevig geheel waar makkelijk mee gespeeld kan worden.

LEGO Creator 31093 Riverside Houseboat

Op het achtersteven kan er vis gevangen en gepekeld worden. Een vlag, lampen en een schoorsteen werken het geheel af en zorgen voor een interessant uiterlijk. Het dak kan afgenomen worden om het interieur te onthullen. Om het makkelijk te maken, kan de zijkant van de kombuis opengeklapt worden doordat er scharnier-elementen in verwerkt zijn. Ondanks dat het een klein bootje is is de kombuis ingericht met alles wat je ervan zou verwachten. Er is een roer aanwezig voor het besturen van de boot, een keuken om in te koken en een bed om in te slapen.

LEGO Creator 31093 Riverside Houseboat

Zoals dat de gewoonte is bij Creator sets zijn er Brick Build dieren aanwezig. De dieren in deze set worden vertolkt door een pelikaan, een krokodil en een vogeltje. Door hun compacte vorm en het slimme gebruik van onderdelen, zijn dit leuke bouwwerkjes om in elkaar te zetten. Bij de krokodil kunnen de staart, poten en bek gearticuleerd worden. In de mond van de krokodil is er een 2×2 plate met Stud aanwezig waarop de vogel geplaatst kan worden. Helaas mist de krokodil tanden in de onderkaak en dit ziet er toch merkwaardig uit.

LEGO Creator 31093 Riverside Houseboat


Conclusie

De LEGO Creator 31093 Riverside Houseboat weet niet helemaal te overtuigen. De woonboot is duidelijk het primaire onderdeel van deze set en weet het meeste te bieden. Het watervliegtuig is eveneens interessant, maar het dok is een holle opvulling. De kleuren lenen zich ook niet heel goed voor het geheel. Het vissershuis en boot zijn de minst leuke onderdelen. In tegenstelling tot andere 3-in-1 sets – waar de overige bouwwerken wel goed uit de verf komen – is hier enkel het hoofdbouwwerk de moeite waard. De Minifiguren zijn een gepaste selectie voor bij deze set, maar weten niet te overtuigen. De bouwbare dieren zijn leuk te noemen en bieden wat afwisseling tijdens het bouwen.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. LEGO, noch medewerkers van, hebben op geen enkele invloed op de uitslag van de review en onze conclusie.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?