LEGO is zo vriendelijk geweest ons verschillende Creator setjes toe te sturen om te kunnen recenseren. Daarom bespreken we de komende tijd de nieuwste sets uit dit thema. Typerend aan LEGO Creator is, dat je met één set drie verschillende modellen kunt maken. In deze review nemen we de LEGO Creator 31099 Propeller Plane onder handen.

LEGO Creator 31099 Propeller Plane

LEGO Creator 31099 Propeller Plane

In de doos bevinden zich twee ongenummerde zakjes met LEGO steentjes en drie instructieboekjes. Met een totaal van 128 onderdelen en een verkoopadviesprijs van €9,99, ligt het gemiddelde op €0,08 per onderdeel. Voor een reguliere Creator set valt dit binnen de normale waarde.

LEGO Creator 31099 Propeller Plane

We beginnen deze review met het kleinste model van de drie die je met deze set kunt bouwen, de helikopter. Het bouwen van de helikopter neemt zo’n 5 minuten in beslag. Het is vernuftig hoe bepaalde onderdelen worden gebuikt om tot het resultaat te komen, wetende dat alle onderdelen zijn gebaseerd op het grootste model. Er blijven dan ook best wat onderdelen over wanneer het bouwwerk klaar is. Het resultaat is doeltreffend en vraagt om mee gespeeld te worden.

LEGO Creator 31099 Propeller Plane

Het één na grootse model van deze set is de straaljager. De bouw neemt net iets meer tijd in beslag dan de helikopter. Er blijven logischerwijs iets minder steentjes over na de bouw. Het model is redelijk klein, toch heeft LEGO de nodige details weten te realiseren.

LEGO Creator 31099 Propeller Plane

Hoewel de extra bouwwerken prima zijn, vallen ze in het niet in vergelijking met het hoofdmodel, het propellervliegtuig. Alle bijgevoegde LEGO onderdelen worden hiervoor gebruikt. Vergeleken met de eerste twee modellen, is het vliegtuig redelijk fors. De voorkant voelt iets buitenproportioneel. De manier waarop de motor is gemaakt, maakt het net te grof. Desalniettemin is het eindresultaat leuk en daagt uit tot spelen. Een rondje door de kamer rennen met het vliegtuigje in de hand hebben we dan ook vrolijk gedaan.

LEGO Creator 31099 Propeller Plane

Conclusie

LEGO Creator 31099 Propeller Plane

Hoewel het lijkt dat de set initieel niet zoveel te bieden heeft, weet het uiteindelijk toch te verrassen. Toch zitten er een aantal leuke bouwtechnieken in verborgen. Wel moet je er met een prijs van €9,99 niet al te veel van te verwachten. Het propellervliegtuig nodigt van de drie modellen het meeste uit om er na de bouw mee te spelen. Tevens zijn de gekozen kleurcombinaties een goede match.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloed onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar.


N.B. vanaf heden tot ergens begin 2020, zullen wij onze reviews tijdelijk niet meer voorzien van een cijfer of plus- en/of minpunten. Alle reviews die we tot nu al hebben geschreven waarin wel een score wordt gegeven, zullen voor nu een score behouden. Dit heeft te maken met aanpassingen die we door gaan voeren bij het introduceren van Bouwsteentjes.info 3.0. De release van de nieuwe website staat gepland voor het eerste kwartaal van 2020.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?