Een nieuw jaar betekent natuurlijk ook weer een hele serie nieuwe LEGO sets. In het Creator 3-in-1 thema zijn zeven nieuwe sets uitgebracht. Eén van die sets is de LEGO Creator 31102 Fire Dragon In deze review nemen we de set onderhanden. Is de set de moeite waard om aan te schaffen?

LEGO Creator 31102 Fire Dragon

LEGO Creator 31102 Fire Dragon

In de doos bevinden zich twee genummerde zakjes met LEGO steentjes en drie instructieboekjes. Met een totaal aan 234 onderdelen en een verkoopadviesprijs van €19,99, ligt het gemiddelde op €0,09 per onderdeel. Voor een reguliere Creator set valt dit binnen de normale waarde.

LEGO Creator 31102 Fire Dragon

LEGO Creator 31102 Fire Dragon

Het beginnen van deze review doen we met de kleinste van de drie modellen. Dit model gebruikt het minst aantal onderdelen. Het bouwen is simpel, maar door gebruik van bepaalde bouwtechnieken toch interessant. Het geheel is meteen herkenbaar als een venijnige schorpioen. Dit model heeft enkele functies: zo kunnen door middel van scharnieren en kogelgewrichten de staart, poten en de scharen worden bewogen. De poses die hiermee gemaakt kunnen worden zijn beperkt, maar zorgen voor leuke speelmogelijkheden.

LEGO Creator 31102 Fire DragonLEGO Creator 31102 Fire DragonHet tweede model is een stuk groter en gecompliceerder. De bouwtechnieken komen grotendeels overeen met die van de schorpioen. Een hoogtepunt is de opbouw van de kop van de sabeltandtijger. Hier wordt er letterlijk in elke richting gebouwd door verschillende SNOT-technieken. Het eindresultaat vormt een overtuigend geheel. Wederom is dit model erg beweegbaar door middel van hinges en joints. Hierdoor kunnen de poten, staart en kop worden bewogen. Een leuke extra is dat de oren ook licht verschoven kunnen worden wat dit model extra expressie geeft.

LEGO Creator 31102 Fire Dragon LEGO Creator 31102 Fire Dragon

Het laatste en grootste model van de drie gebruikt alle onderdelen op. De opbouw is wederom herkenbaar en komt overeen met de voorgaande modellen. Desalniettemin blijven het leuke en uitdagende technieken. Op dit model komen de gebruikte kleuren Dark Red en Earth Blue het beste tot hun recht. De vleugels zijn compleet opgebouwd uit onderdelen. Dit model is eveneens door verschillende hinges en joints in allerlei posities te zetten. De vleugels, poten, nek en kop kunnen gemakkelijk in verschillende posities geplaatst worden. Om de speelbaarheid te verhogen is er nog een schatkist met enkele kostbaarheden en een zwaard te bouwen. Al met al is wederom het grootste model het meest interessant van de drie.

LEGO Creator 31102 Fire Dragon

Conclusie

LEGO Creator 31102 Fire Dragon is een set dat met al zijn drie modellen weet te overtuigen. Dit komt door de aanwezigheid van hinges en joints, die de speelbaarheid verhogen. Mocht dit niet je interesse zijn, zijn de modellen ook geschikt ter display vanwege hun beweegmogelijkheden. De gebruikte kleuren zorgen voor een opvallend contrast en passen niet evengoed bij alle modellen, en komen pas volledig tot hun recht bij de draak. Deze set is uitermate geschikt voor verschillende doelgroepen en leeftijden.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloed onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar.


N.B. vanaf heden tot ergens begin 2020, zullen wij onze reviews tijdelijk niet meer voorzien van een cijfer of plus- en/of minpunten. Alle reviews die we tot nu al hebben geschreven waarin wel een score wordt gegeven, zullen voor nu een score behouden. Dit heeft te maken met aanpassingen die we door gaan voeren bij het introduceren van Bouwsteentjes.info 3.0. De release van de nieuwe website staat gepland voor het eerste kwartaal van 2020.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?