Dat auto’s populair zijn onder de LEGO-fans, blijkt wel uit het feit dat vier van de zeven uitgebrachte LEGO Creator winter 2020 sets auto’s zijn. Eén van de sets is de LEGO Creator 31103 Rocket Truck. Moet je voor deze set als een raket naar de winkel scheuren om hem te kopen of kun je beter wachten op een leuke aanbieding? Hieronder lees je het antwoord.

LEGO Creator 31103 Rocket Truck

De LEGO Creator 31103 Rocket Truck is een pick-up truck met een raketmotor achterop. Deze wordt waarschijnlijk gebruikt bij een dragrace. Althans als we afgaan op de visuals van de doos. De auto scheurt over een asfaltbaan langs een tribune die vol zit met publiek. De andere twee voertuigen die gebouwd kunnen worden zijn een off-roader en een quad.

De inhoud van de doos bestaat uit twee zakjes met LEGO, vier banden en – in tegenstelling tot de LEGO Creator 31100 Sports Car – maar één instructieboekje. Deze bevat bouwbeschrijvingen van alle drie de modellen. De totale inhoud van de zakjes bestaat uit 198 onderdelen. Met een LEGO adviesprijs van €24,99 komen we op €0,13 per onderdeel. Waar LEGO deze prijs op baseert is ons een raadsel, het is in ieder geval een te hoog gemiddelde.

De Rocket Truck is een leuke auto om te bouwen. Het onderstel van de auto bevat een aantal LEGO Technic-technieken waardoor de jonge bouwers onder ons alvast wat kunnen proeven van dat thema. De bouw duurt ongeveer een half uur. De bouw is afwisselend genoeg wat betreft de verschillende bouwtechnieken. Het resultaat is een limoengroen/wit racemonster.

De auto is met zijn limoengroene kleur een opvallende verschijning. Aangezien je bij dragraces zo min mogelijk ballast wilt meesleuren, bevat de auto geen verlichting aan de buitenkant. Door middel van de luchtinlaat wordt de raket luchtgekoeld, iets wat wel nodig is vanwege de grote vlammen die ontstaan als de auto in actie is. De kleurencombinatie limoengroen met wit is geslaagd. De grijze raket, luchtinlaat en de grote spoiler maken het tot een mooi geheel. De grote zwarte banden en velgen passen goed bij het model auto.

Het tweede model is een offroader. Het is de vreemde eend in de bijt. Qua bouwtechnieken bevat deze terreinwagen voldoende afwisseling, alleen het eindresultaat is vlees noch vis. Eén van de belangrijkste onderdelen van een terreinwagen is de verlichting. Bij dit model is de verlichting in geen velden of wegen te bekennen. Zowel de voor- als achterkant van auto ziet er behoorlijk fantasieloos uit. Een pluspunt is dat er spiegels aanwezig zijn. Qua verhoudingen lijkt het net of het één en ander niet helemaal klopt. Dit is jammer. Met het toevoegen van een klein aantal extra onderdelen had LEGO een veel mooier resultaat kunnen maken.

Het derde model dat gebouwd kan worden, is de quad. Wat betreft de diversiteit van bouwtechnieken zit het wel snor. De quad is een leuke build. De banden zijn ietwat te breed voor een quad, al is dit niet storend. Het geeft de quad een stoere look. Net als bij de off-roader ontbreekt ook hier de verlichting. De voorkant van de quad ziet er gestroomlijnd uit. Het gebruik van verschillende kleuren pakt in dit geval goed uit. De achterzijde van de quad is vergeleken met de voorkant kaal. De dubbele uitlaat ziet er ietwat summier uit.

Conclusie

De LEGO Creator 31103 Rocket Truck is een set die gemengde gevoelens oproept. De prijs is veel te hoog. Gezien de gebruikte onderdelen zou een prijs rond de € 18,- reëler zijn. De Rocket Truck is geslaagd te noemen, de andere twee modellen hadden met – door het toevoegen van een handje vol extra onderdelen – veel beter afgewerkt kunnen worden. Qua bouwtechnieken is het een leuke set. Voor de huidige prijs zouden we de set in de winkel laten liggen. Mocht hij een keer ergens in de aanbieding belanden, dan is de set alsnog de moeite waard om aangeschaft te worden.

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. LEGO, noch medewerkers van, hebben op geen enkele manier invloed op de uitslag van de review en onze conclusie.

N.B. vanaf heden tot ergens begin 2020 zullen wij onze reviews tijdelijk niet meer voorzien van een cijfer of plus- en/of minpunten. Alle reviews die we tot nu al hebben geschreven waarin wel een score wordt gegeven, zullen standaard een score bevatten. Dit heeft te maken met aanpassingen die we door gaan voeren bij het introduceren van Bouwsteentjes.info 3.0. De release van de nieuwe website staat gepland voor het eerste kwartaal van 2020.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?