Van de nieuwe LEGO Creator sets is de LEGO Creator 31104 Monster Burger Truck de één na grootste van het gezelschap. LEGO heeft de set naar ons opgestuurd voor een review. Hieronder lees je wat je zoal van de set kunt verwachten.

LEGO Creator 31104 Monster Burger Truck

LEGO Creator 31104 Monster Burger Truck

In de doos zitten drie genummerde zakjes met bouwsteentjes, vier banden, een stickervel met drie stickers en een instructieboekje. In het boekje staan alle drie te bouwen bouwwerken beschreven. Hierdoor is het netjes gebundeld en hoef je geen zorgen te maken dat je er één verliest. Met een prijs van €49,99 en 499 onderdelen, komt het gemiddelde terecht op €0,10 per onderdeel. Dit is een nette gemiddelde als er enkel naar de onderdelen wordt gekeken.

LEGO Creator 31104 Monster Burger Truck

LEGO Creator 31104 Monster Burger Truck

LEGO Creator sets staan niet bekend om hun diversiteit aan Minifigures. Hier hoef je dan ook niet al te hoge verwachtingen van te hebben. Toch is het prettig als er Minifigures aan de set worden toegevoegd. Voor de Monster Burger Truck heeft LEGO gekozen voor een stoere chef du foodtruck. De klant met blauwe sweater valt een stuk minder op. Voor beide Minifigures heeft LEGO gekozen voor torso’s met op de voor- en achterkant een print. De benen zijn egaal van kleur. De hoofdjes hebben een print aan een zijde. De accessoires zijn een helm, snor en rode pet. Zoals gezegd, staan dergelijke sets niet bekend om hun diversiteit aan Minifigures. Dat is ook bij deze set. Desondanks is de chef een leuke toevoeging.

LEGO Creator 31104 Monster Burger Truck

LEGO Creator 31104 Monster Burger Truck

Het kleinste model is een tractor met slee, waarop een aantal banden liggen. De set is gebaseerd op de sport tractor pulling (Trekker Trek), waarbij tractoren het tegen elkaar opnemen om de slede over een zo groot mogelijke afstand te slepen. Om het model te bouwen wordt zo’n driekwart van de onderdelen gebruikt. De bouw is ietwat onconventioneel, maar in geen geval ingewikkeld of onplezierig. Het resultaat is een tractor die er stoer uitziet, maar toch een ruwe afwerking kent.

LEGO Creator 31104 Monster Burger Truck

LEGO Creator 31104 Monster Burger Truck LEGO Creator 31104 Monster Burger Truck

Het middelgrote model is een off-roader (terreinauto). De bouw van de off-roader is prettig. Er wordt gebruikgemaakt van diverse bouwtechnieken, zodat er voldoende afwisseling is. Proportioneel gezien, ziet het model er lomp uit. Dit past prima, maar een mooiere afwerking van de zijkanten van de cockpit had gezorgd voor een mooier geheel. Daarnaast is de off-roader verre van Minifig-schaal. Dit heeft te maken met de beperking van de beschikbare onderdelen – die creatief worden gebruikt. Maar dit zorgt er ook voor dat het niet het aangewezen model is om te gebruiken in een lay-out.

LEGO Creator 31104 Monster Burger Truck LEGO Creator 31104 Monster Burger Truck

De Monster Burger Truck is een foodtruck op steroïden. Door de hoge ophanging en brede banden, krijgt hij een stoere uitstraling. Een burger kopen wordt iets lastiger, maar dat even terzijde. De bouw van de Monster Burger Truck begint met de ophanging. Tijdens de bouw hiervan is niet geheel duidelijk wat je exact aan het bouwen bent en waar het naartoe leidt. Dit ten positieve, want hierdoor wordt je verrast door het resultaat. Van top tot teen is de Monster Burger Truck plezierig qua bouw, bouwtechnieken en variatie in onderdelen. LEGO weet het interessant te houden. Het resultaat is indrukwekkend en tevens creatief en grappig.

LEGO Creator 31104 Monster Burger Truck

Door de vering waggelt de foodtruck lekker over straat als je ermee rijdt. De techniek hierachter is vrij simpel en werkt effectief. De grote hamburger op het dak maakt direct duidelijk wat er te halen valt. De truck waar de lekkernijen worden bereidt, komt vanwege de brede ophanging wat smal over. Dit is gezichtsbedrog. Er is immers genoeg ruimte over om een Minifigure en een aantal accessoires kwijt te kunnen.

LEGO Creator 31104 Monster Burger Truck LEGO Creator 31104 Monster Burger Truck

Door de hoogte van de foodtruck is het lastig burgers te kopen. Dit wordt opgelost door een trap die onder de carrosserie verwerkt is. Door aan de clipjes te trekken komt de trap tevoorschijn. De traptreden zijn niet volledig horizontaal, waardoor Minifigures er niet op blijven staan. Aan de kant van de trap is een menukaart naast het raam te vinden (sticker). Het luik kan geopend worden.

LEGO Creator 31104 Monster Burger Truck LEGO Creator 31104 Monster Burger Truck LEGO Creator 31104 Monster Burger Truck

Het dak is van de foodtruck af te nemen. De truck bevat een cockpit en een kleine keuken. De keuken is ruim genoeg om de Minifigures en bijbehorende stoelen en tafel kwijt te kunnen. Alles wat je zoal van een foodtruck kunt verwachten, is aanwezig. Denk hierbij aan saus-dispensers, een oven/magnetron, grill, saladebar en drinken. Hoewel het niet een bijzondere speelfunctie is, heb je de keuze om de achterklep te openen.

LEGO Creator 31104 Monster Burger Truck LEGO Creator 31104 Monster Burger Truck

Bijgevoegd zijn twee stoelen, een tafel, een enorme hamburger een een bouwbare hond. De parasol is voorzien van een print. De foodtruck beschikt over voldoende ruimte om al deze bouwwerken te transporteren naar een ander plekje in LEGO City.

LEGO Creator 31104 Monster Burger Truck

LEGO Creator 31104 Monster Burger Truck

Conclusie

LEGO Creator 31104 Monster Burger Truck

De LEGO Creator 31104 Monster Burger Truck is qua bouw interessant. Dit geldt zowel voor het hoofdbouwwerk als de twee optionele modellen. Van de extra modellen wekt de off-roader de minste indruk. Dit komt met name door de niet zo mooie afwerking. De Monster Burger Truck is een bijzonder model dat genoeg te bieden heeft op het vlak van speelfuncties, rollenspel en bouwtechnieken. Qua Minifigures hoef je weinig te verwachten. Al met al een prima set die weet te verrassen, goed geprijsd is en daarnaast prima in een LEGO City lay-out past.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloed onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar.


N.B. vanaf heden tot ergens begin 2020 zullen wij onze reviews tijdelijk niet meer voorzien van een cijfer of plus- en/of minpunten. Alle reviews die we tot nu al hebben geschreven waarin wel een score wordt gegeven, zullen standaard een score bevatten. Dit heeft te maken met aanpassingen die we door gaan voeren bij het introduceren van Bouwsteentjes.info 3.0. De release van de nieuwe website staat gepland voor het eerste kwartaal van 2020.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?