De laatste nieuwe LEGO Creator set van de winter van 2020 is de LEGO Creator 31105 Townhouse Toy Store. Zoals de naam doet vermoeden, kun je een huis bouwen met daaronder een speelgoedwinkel. Gezien het om een 3-in-1 set gaat, zijn er nog twee secundaire gebouwen te bouwen. In deze review bespreken we alle drie de bouwwerken.

LEGO Creator 31105 Townhouse Toy Store

LEGO Creator 31105 Townhouse Toy Store

De inhoud van de doos bestaat uit vier genummerde zakken met LEGO-onderdelen, een instructieboek met daarin instructies voor de drie bouwwerken, en een 6×14 en 8×16 Plate. Er zijn geen stickers toegevoegd. Dit ten positieve, want dat scheelt eventuele scheve stickers. Met een verkoopadviesprijs van €39,99 en 554 onderdelen, komt het gemiddelde terecht op €0,07 per onderdeel. Daarmee is de prijs op dat gebied in orde.

LEGO Creator 31105 Townhouse Toy Store

LEGO Creator 31105 Townhouse Toy Store

De meeste Minifigures in LEGO Creator 3-in-1 sets, zijn vrij standaard en beiden weinig unieks. Dat is met deze set ook het geval. Alle onderdelen van de bijgevoegde Minifigures zijn standaard. Enkel de torso van het jongetje komt tot op heden in maar vier LEGO sets voor. Daarmee is dit het meest interessante Minifigure-onderdeel uit deze set.

LEGO Creator 31105 Townhouse Toy Store LEGO Creator 31105 Townhouse Toy Store LEGO Creator 31105 Townhouse Toy Store

Het kleinste bouwwerk dat gebouwd kan worden is een bloemenwinkel. De gevel is fraai vormgegeven. Met een uithangbord van een roos wordt direct duidelijk wat er te koop is. De bloemen die de gevel sieren, zorgen voor een vrolijk geheel. De binnenkant is ruim opgezet, maar desondanks goed gevuld met bloemen, planten en een balie met kassa. De bouw is niet al te ingewikkeld en daardoor geschikt voor zowel AFOL als kinderen. Al met al een prima bouwwerk dat goed in een stad verwerkt kan worden.

LEGO Creator 31105 Townhouse Toy Store LEGO Creator 31105 Townhouse Toy Store LEGO Creator 31105 Townhouse Toy Store LEGO Creator 31105 Townhouse Toy Store

Het tweede bouwwerk is bakkerij met aangesloten hobbykamer. Vergeleken met de bloemenwinkel is dit gebouw een stuk uitgebreider. Waar de bloemenwinkel voorzien was van een vrolijke gevel vol bloemen, heeft het hier plaatsgemaakt voor een klein terrasje en een trottoir. Boven de ingang bevindt zich een uithangbord van een taart, het kan dus niet missen wat je in de winkel aan kunt treffen.

LEGO Creator 31105 Townhouse Toy Store LEGO Creator 31105 Townhouse Toy Store

De winkel is vrij klein, maar bevat genoeg randbouwwerken om het er niet kaal uit te laten zien. De bakkerij biedt plaats voor een balie met kassa en twee cakejes, een koelkast met taarten en een etalage met taarten. De aangesloten hobbykamer is gegarandeerd van een AFOL. Er zijn diverse Tiles te vinden met daarop een LEGO-set afgebeeld. Buiten deze sets om, zijn er een tafel, stoel en een plankje met daarop een vrachtwagen aanwezig. Een leuke secundaire bouwmogelijkheid waarbij er goed nagedacht is over de details en vormgeving.

LEGO Creator 31105 Townhouse Toy Store LEGO Creator 31105 Townhouse Toy Store LEGO Creator 31105 Townhouse Toy Store LEGO Creator 31105 Townhouse Toy Store

De Townhouse Toy Shop is waar het om draait. Op de begaande grond bevindt zich een speelgoedwinkel. De eerste verdieping is gereserveerd voor het woonhuis. De inrichting van de speelgoedwinkel bestaat uit een simpele balie met kassa, een aantal bouwbare voertuigen en een plank met daarop “LEGO-sets”. Hierdoor is het wat kaler dan bij de bloemenwinkel en de bakkerij. Dit is deels jammer, maar anderzijds komt het ten goede van de speelbaarheid. De designer heeft het trottoir deels gebruikt om nog wat speelplezier te bieden. Met een kauwgomballen-automaat en een grote speelgoedsoldaat, weet de winkel vast wel klanten te lokken.

LEGO Creator 31105 Townhouse Toy Store LEGO Creator 31105 Townhouse Toy Store

LEGO geeft aan dat het gebouw deels een woonhuis is, maar dit is nergens in de set terug te vinden. Niet dat dit een probleem hoeft te zijn, de slaapkamer is namelijk goed gevuld. Het “woonhuis” is voorzien van een bed, een aantal planten, bijzettafeltje en een deurmat. Waar de speelgoedwinkel wat kaal lijkt te zijn, zit dat met de slaapkamer wel goed. De deur leidt naar het balkon waarop wederom een plant en een lantaarn te vinden zijn.

LEGO Creator 31105 Townhouse Toy Store

De gevel is fraai vormgegeven en ook hier is het direct duidelijk om welk soort winkel het gaat. Boven de deur hangt een grote trein met wagon, duidend op speelgoedtreintjes. De kleurencombinatie van de speelgoedwinkel is uitstekend en geeft het gebouw een speels uiterlijk. Ook het dak en dakrand passen goed bij het gebouw. De details zijn niet zo indrukwekkend als bij de Creator Expert gebouwen, maar zijn toch fijntjes aanwezig. Om nog meer plezier te bieden, staat er voor de winkel een Space Rocket Ride. Deze kleine versie van het vorig jaar uitgegeven LEGO Space Rocket Ride, werkt net zo goed als zijn grote broer. Een prettige afsluiter na het bouwen van de speelgoedwinkel.

LEGO Creator 31105 Townhouse Toy Store

Conclusie

LEGO Creator 31105 Townhouse Toy Store

De LEGO Creator 31105 Townhouse Toy Shop bestaat uit drie zeer prettig te bouwen winkels. Iedere winkel zou prima in een LEGO layout verwerkt kunnen worden. De bouwtechnieken zijn voor de meeste LEGO-fans wel bekend, toch is er genoeg bouwplezier te beleven. Qua Minifigures weet de set niet veel te bieden, maar Creator sets staan daar dan ook niet om bekend. De torso van het jongetje is het meest interessante onderdeel. Speelplezier is qua speelfuncties wat beperkt, maar rollenspel is zeer goed mogelijk. Prijstechnisch zit het goed. Kortom; de LEGO Creator 31105 Townhouse Toy Shop is een zeer degelijke set die niet teleur zal stellen.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloed onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar.


N.B. vanaf heden tot ergens begin 2020 zullen wij onze reviews tijdelijk niet meer voorzien van een cijfer of plus- en/of minpunten. Alle reviews die we tot nu al hebben geschreven waarin wel een score wordt gegeven, zullen standaard een score bevatten. Dit heeft te maken met aanpassingen die we door gaan voeren bij het introduceren van Bouwsteentjes.info 3.0. De release van de nieuwe website staat gepland voor het eerste kwartaal van 2020.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?