In deze LEGO Creator 31107 Space Rover Explorer review gaan we op een ruimtereis. Zoals gewoonlijk met reguliere Creator sets kan je ervoor kiezen om één van de drie varianten te bouwen. Kjelle trok zijn ruimtepak aan en ging verder dan eender welke Minifig ooit geweest is.


De inhoud van de doos bestaat uit de bouwinstructie en drie genummerde zakjes met LEGO.  De LEGO LEGO Creator 31107 Space Rover Explorer bestaat uit 510 onderdelen. Met een LEGO adviesprijs van €49,99 komt dit op een prijs van €0,10 per onderdeel. Voor sets in het Creator thema valt dit iets boven het gemiddelde maar blijft het voor wat je krijgt een erg nette prijs.

LEGO Creator 31107 Space Rover Explorer (1)


De Minifigures

De set komt met één enkele Minifigure die zich aan een solo avontuur naar de ruimte waagt. Zoals te verwachten krijgt hij een ruimtepak om te overleven in barre omstandigheden. Terwijl de beentjes eerder generiek zijn komt de Minifig met een uniek bovenlichaam. Het lichaam is voorzien mooie beprinting waaronder een knipoog naar het klassieke ruimte thema. Het hoofdje is voorzien van een dubbele print met een zeer tevreden en een zelfverzekerde uitdrukking.

LEGO Creator 31107 Space Rover Explorer (1) LEGO Creator 31107 Space Rover Explorer (1)

De bouw en (speel)functies

Space Flyer

Beginnen met deze review doen we met het kleinste en derde model, dat tevens het minst aantal onderdelen van de drie bevat. Het C-model bestaat uit het bouwen van een klein maar futuristisch uitziende ruimte vlieger. In tegenstelling tot wat je zou verwachten van het C-model worden hier enkele noemenswaardige en opmerkelijke bouwtechnieken gebruikt. Naast enkele standaard Studs Not On Top (SNOT) technieken om de vleugels te bouwen, zorgt de bouw van de vleugels en achtersteven voor het meeste voldoening. Hier worden enkele Hinges en Technic Bricks tot goed effect gebruikt om zo een schuine hoek voor de vleugels te verkrijgen. Ondanks deze aparte connectie, sluiten de vleugels stevig aan de romp aan. Dezelfde techniek wordt toegepast om de schuine achterkant van de vlieger te bereiken.  Door deze combinatie van interessante technieken ziet het geheel er aerodynamisch uit. In de cockpit kan een Minifigure plaatsnemen en leent het vliegertje er door zijn vorm goed voor om mee rond te vliegen.

LEGO Creator 31107 Space Rover Explorer (1)


Space Base

Het B-model dat met deze set gebouwd kan worden is een ruimtebasis. Dit is het eenvoudigste model van de drie om te bouwen en zijn er weinig spannende bouwtechnieken. Waar dit model echter in uitblinkt zijn de inrichting en de details langsheen de ruimtebasis. Zo is de basis volledig ingericht met het nodige materieel om onderzoek uit te voeren naar het ruimtewezen. Maar wordt er ook aandacht besteed aan het kweken van planten. Op het dak zijn er antennes en schotels geplaatst en kunnen de deuren open en dicht geschoven kunnen worden. Het is jammer dat de basis niet volledig afgesloten is, maar kijkende naar het aantal onderdelen beschikbaar is dit te begrijpen.

LEGO Creator 31107 Space Rover Explorer (1)

LEGO Creator 31107 Space Rover Explorer (1)

LEGO Creator 31107 Space Rover Explorer (1)


Space Rover Explorer

Afsluiten doen we met het grootste model de Space Rover Explorer. Tijdens onderzoek op een vreemde planeet, kunnen de vreemde lokale bewoners niet ontbreken. Hiervoor bouw je als eerste een alien in een typerende felgroene kleur. Naast de beweegbare ledematen kan de mond ook ietwat bewogen worden en wordt er slim gebruik gemaakt van gras onderdelen om de ogen te vormen. Hiernaast wordt er ook nog een klein onderzoekrobot in elkaar gestoken, voorzien van het nodige gerief om stalen van de bodem af te nemen.

LEGO Creator 31107 Space Rover Explorer (1)

De missie op de vreemde planeet gaat verder door het bouwen van de Space Rover. Deze wordt gebouwd op een Technic frame waarop later de wielen bevestigd worden. De rover wordt toepasselijk voorzien van ophanging voor de zes wielen. Hierdoor is het een eitje om ruig landschap moeiteloos te overbruggen. Langsheen de rover zijn er enkel details en speelfuncties voorzien. Naast de cabine heb je twee grijparmen om allerhande objecten mee vast te nemen. Hier knelt al meteen het schoentje want de armen zijn veel te kort en beperkt in beweegbaarheid. Het is zelfs niet eens mogelijk om tot aan de grond te raken. Aan de achterkant is er een kraan waarmee je de onderzoekrobot kunt neerlaten of objecten kan verplaatsen.

LEGO Creator 31107 Space Rover Explorer (1)

Aan de zijkant zijn er verschillende Clips om materiaal aan te bevestigen en is er een suggestie van een trap om de rover te betreden. De deur kan omhoog bewogen worden en het dak en evenals de stuurpost kunnen afgenomen worden zodat het interieur onthuld wordt. Er is een stoel en bedieningspaneel vanwaaruit de Space Rover bestuurd kan worden en is er allerhande materieel om onderzoek mee uit te voeren. Natuurlijk mag een bed niet ontbreken zodat onze Minifig uitgerust aan een nieuwe dag kan beginnen.

LEGO Creator 31107 Space Rover Explorer (1)


Conclusie

De LEGO Creator 31107 Space Rover Explorer bied exact wat je van sets uit dit thema zou verwachten. Zoals gewoonlijk heb je keuze uit het bouwen van drie verschillende modellen. In de meeste gevallen is het hoofdmodel het interessante en meest uitdagende om te bouwen. Hierin weet de set mij te verrassen en durf ik zelf te zeggen dat het Space Flyer het leukste is van de drie. Deze kan ik zeker aanraden om eens te bouwen en had perfect een opzichzelfstaande set kunnen zijn. Waar het B-model weinig uitdaging bied, weet dit veel goed te maken met de inrichting van de ruimtebasis. Het hoofdmodel weet het meeste te bieden zowel op bouwtechnisch vlak als speelplezier. Het ruimtewezen is een leuke toevoeging en de unieke print voor de Minifig is een meerwaarde. Als je fan bent van ruimte gerelateerde sets, zal dit setje je weten te bekoren.

Productinformatie:

 • Thema: LEGO Creator
 • Naam set: Space Rover Explorer
 • Setnummer: 31107
 • Onderdelen: 510
 • Minifigures: 1
 • Verkoopadviesprijs: €49,99
 • PPP: €0,10
 • Release: juni 2020
 • Te koop bij: Amazon.nl | Amazon.de | Fun.be | LEGO.com

Productomschrijving:

Het avontuur wacht op jonge ruimtereizigers met de LEGO® Creator 3in1 Ruimte Rover Verkenner (31107) speelset. Kinderen zullen het heerlijk vinden om rond te rijden in de gedetailleerde speelgoedrover met een cockpit, laboratorium/leefruimte, werkende kraanarm en vering, plus een kleine robot met beweegbare armen, een bouwbare alienfiguur en een minifiguur van een astronaut voor fantasierijk speelplezier.

Creatief plezier tussen de sterren
Kinderen krijgen met deze LEGO Creator 3in1 speelgoedset 3 verschillende bouw- en speelervaringen. Ze kunnen eerst de Ruimte Rover Verkenner bouwen en deze daarna ombouwen tot een ruimtebasis met een kleinere alien of een ruimteschip. Natuurlijk kunnen ze ook handen en voeten geven aan hun eigen ideeën en iets compleet nieuws bouwen.

Grenzeloos creatieve modellen en plezier
LEGO Creator 3in1 sets bieden kinderen verschillende gedetailleerde en realistische modellen die aanzetten tot fantasierijk spel. De modellen bieden eindeloze mogelijkheden om te bouwen en te spelen, terwijl de creativiteit van kinderen van alle leeftijden wordt gestimuleerd. Bovendien vormen de inspirerende sets fantastische cadeaus voor een verjaardag of de feestdagen.

 • Deze LEGO® Creator 3in1 Ruimte Rover Verkenner (31107) set stimuleert het creatieve spel van kinderen met 3 mogelijke modellen in 1 set: een Ruimte Rover Verkenner, ruimtebasis en ruimteschip. Bouwen en herbouwen voor eindeloos speelplezier!
 • Welke avonturen liggen er allemaal te wachten in de ruimte? Kinderen ontwikkelen hun creativiteit en bouwvaardigheden wanneer ze een alien bestuderen in de Ruimte Rover Verkenner, uitrusten in de ruimtebasis, naar verschillende planeten reizen in een ruimteschip of iets compleet nieuws bouwen.
 • Deze set geeft kinderen 3 mogelijke modellen die ze kunnen bouwen: een LEGO® Creator 3in1 Ruimte Rover Verkenner (31107), ruimtebasis of ruimteschip, om afzonderlijk mee te spelen of te combineren met andere sets. De set bevat ook een minifiguur van een astronaut voor nog meer speelplezier.
 • Elke fan van creatief bouwen zal blij zijn met deze geweldige set. De stevige modellen van een Ruimte Rover Verkenner, ruimtebasis en ruimteschip zijn fantastische cadeaus voor een verjaardag of de feestdagen voor jongens en meisjes vanaf 8 jaar.
 • Klaar voor actie? De Ruimte Rover Verkenner is ca. 17 cm hoog, 20 cm lang en 11 cm breed. Dit spannende actiespeelgoed bevat niet alleen een heleboel geweldige details, maar is ook groot genoeg voor serieuze avonturen!
 • Gevoed door kinderfantasie voor urenlang speelplezier! Batterijloos speelgoed helpt de zelfstandigheid en het probleemoplossend vermogen te versterken en laat kinderen genieten van het zelf bedenken van nieuwe verhalen.
 • Open de doos en het spel begint direct met het bouwen en herbouwen van 1 van de 3 modellen. Dankzij de eenvoudig te volgen instructies is het in elkaar zetten kinderspel, waardoor kinderen trots kunnen zijn op wat ze bouwen en daarbij veel creatief plezier beleven.
 • Geef kinderen eindeloze mogelijkheden om hun bouwvaardigheden te ontwikkelen tijdens het spelen met LEGO® Creator 3in1 sets. Dankzij de vele bouwmogelijkheden van deze coole ruimtespeelset kunnenkinderen hun fantasie de vrije loop laten.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloedt onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. Onze reviews kun je zien als een algemene samenvatting waarbij we zo goed mogelijk willen informeren over de plus- en minpunten van een LEGO set, maar onderhevig zijn aan de persoonlijke mening van de redacteur.

5 1 stem
Vind jij dit artikel waardevol?