Op het moment van schrijven is de LEGO Creator 40220 London Bus te verkrijgen bij een bestelling of aankoop vanaf €55 in de LEGO stores of op LEGO Shop@Home. Mocht je hem nog niet in huis hebben of nog niet gebouwd hebben dan is deze review wellicht interessant. Is de set een aanwinst of valt ie juist wat tegen? Tijd voor een kritische blik.

De Box-art

\"dsc_0888.jpg\"

De toon van de set wordt grotendeels bepaald door de box-art, deze ziet er netjes uit en zet heel erg duidelijk de sfeer neer van het Engeland zoals we dat kennen. Met de Big Ben en de London Eye op de achtergrond staat de LEGO Creator 40220 London Bus logischerwijs prominent op de voorgrond. De doos is ter grote van de seasonal sets en past in het straatje van de exclusieve kleinere LEGO promotie sets.

\"dsc_0889.jpg\"

De achterkant laat de bus van is niet veel meer dan de voorkant want LEGO heeft in feite een spiegelbeeld van de voorkant genomen met als uitzondering de London Bus, deze staat nu met de rechterkant afgebeeld. Meer dan dat is het niet.

De Inhoud

\"dsc_0896.jpg\"

In de doos vinden we twee zakjes met LEGO stenen, een losse 2×12 plate, de instructies en een velletje met 5 stickers. Het totaal aan onderdelen zit op 118 en als we de RRP van €9.99 van normale seasonals hanteren als prijs, komen we neer op €0.08 cent per onderdeel.

Het resultaat

\"dsc_0897.jpg\"

Een set van deze grootte vergt niet veel kennis om te bouwen. Het meest uitdagende zijn de stickers, welke zoals met elke andere LEGO set met stickers, secuur geplakt moeten worden om de uitstraling van de bus niet te schaden. Doordat dit op het laatst gebeurd is de kans dat je de stickers niet helemaal recht plakt aanwezig vanwege de beperkte ruimte. LEGO had er beter voor kunnen kiezen om de stickers te laten plakken op de nog losse onderdelen, dit vinden we een beetje slordig en onnodig.

\"dsc_0898.jpg\"

Het bouwen van de LEGO Creator 40220 London Bus neemt niet vele tijd in beslag, ben je een bouwer die rustig wilt genieten van de set dan kost het je hooguit 15-20 minuten maar de meeste zullen hem binnen 10 minuten klaar hebben. Dit is inclusief het plakken van stickers. De set is simpelweg een leuk tussendoortje en de bouwtechnieken die worden gebruikt zijn voor de hand liggende en zowel voor jong en oud goed te doen.

\"dsc_0900.jpg\"

Het resultaat mag er na het bouwen wel zijn. Heb je de Big Ben of de Tower Bridge staan, dan nodigt dit setje uit om het er bij te plaatsen. Wel is op te merken dat deze niet op schaal is en dus enkel ter compliment op dezelfde plank kan worden gezet. Voor de Engeland, auto, bussen en LEGO Creator liefhebbers is dit een set die je zeker in je collectie moet hebben, maar we zijn bang dat deze na enkele weken zijn charme wel heeft verloren omdat het niet gemakkelijk ergens te implementeren is vanwege het formaat.

\"dsc_0899.jpg\"

Heb jij de set ook in huis en heb je hem al gebouwd? Dan zijn we benieuwd naar jouw mening. Laat ons kort je plus en minpunten weten van deze set. Reageren kan door middel van een reactie onder dit artikel of via social media.

Wist je dat:

– We elke maand een polybag verloten onder alle reacties op de website. Je elke maand opnieuw kans maakt ongeacht je al een keer hebt gewonnen!

– Je gemakkelijk een account aan kan maken om te reageren en te discussiëren. Dit kan je doen door een reactie achter te laten onder dit artikel en je naam en email in te vullen.