Voor velen is een of meerdere kopjes koffie een dagelijkse gewoonte. Dit geldt ook voor de inwoners van LEGO City, die sinds kort terecht kunnen bij de LEGO Creator 40488 Coffee Cart. Hunkerend naar zijn dagelijkse shot cafeïne, bracht Kjelle een bezoekje aan de koffiekraam en deelt hij zijn bevindingen in deze review.


LEGO Creator 40488 Coffee Cart

De LEGO Creator 40488 Coffee Cart wordt van 8 t/m 14 november weggeven bij alle aankopen vanaf €65. Hierdoor is de set qua minimum aankoopbedrag toegankelijker dan sommige afgelopen promoties bij LEGO. Het koffiekraampje wordt opgebouwd met 148 onderdelen. In de doos zit een instructieboek, een klein stickervel met twee stickers en drie zakjes met LEGO onderdelen.


De Minifigures


De set bevat twee Minifigures: een barista en een koffieliefhebber. Voor de barista wordt afgeweken van het typische outfit die we al doorheen verschillende sets zagen. Hoewel er een aantal gelijkenissen zijn, is het fijn dat er met deze set wordt afgeweken. Het gekende “The Coffee Chain” logo is verdwenen en heeft plaatst gemaakt voor een groter opbergzakje. De print voor de Torso is hierdoor uniek aan deze set. De schort zet zich verder op de beentjes en sluit mooi aan op het bovenlichaam. De koffieliefhebber daarentegen bestaat uit vaker voorkomende onderdelen, maar desalniettemin blijft het een mooie opdruk.

LEGO Creator 40488 Coffee Cart


De bouw en speelfuncties


Voor een Gift With Purchase zoals deze LEGO Creator 40488 Coffee Cart, hoef je vaak geen bijzondere bouwtechnieken verwachten. Het is dan ook een eenvoudige set om te bouwen. Toch wete LEGO het interessant te houden dankzij enkele minieme Studs-Not-On-Top technieken aan de voor- en achterkant van de kraam. De koffiekraam is met het nodige materieel uitgerust om verschillende varianten koffies te kunnen zetten. Met de nodige verbeelding kan je hier zelf verschillende smaken, aroma’s, en zelfs latte art aan toevoegen. Op de menukaarten kan je kiezen welke koffie je wilt en zijn de prijzen zichtbaar. Hopelijk is de prijs in Studs en niet in Euro’s want ik ben bang dat de barista anders snel failliet zal zijn 😉 Voor de menukaarten wordt gebruikgemaakt van de enige twee stickers in deze set.

Het dak is makkelijk afneembaar en laat zien dat er genoeg plaats is voor de barista om de klanten te bedienen. Op het dak is er een bouwbaar koffielogo geplaatst. Een goede keuze, want dit beperkt het gebruik van stickers. Doormiddel van een Ball-joint kan je de kraam makkelijk aan een voertuig koppelen dat de juiste connectie heeft. Dit maakt het transport van en naar de plaats van bestemming een stuk eenvoudiger. Als je enkele LEGO City sets hebt, is de kans groot dat er je die kan koppelen aan de kraam. Dankzij de twee standaarden blijft de koffiekraam op zijn plek staan. Enkele accessoires, waaronder een statafel met parasol en een fiets, zorgen voor een extra toevoeging en bevorderen speelplezier.

LEGO Creator 40488 Coffee Cart


Conclusie


De LEGO Creator 40488 Coffee Cart is een klein, maar zeer fijn setje. Hoewel de set op bouwtechnisch vlak weinig te bieden heeft, wordt dit goedgemaakt door de mogelijkheden ervan. Met de set kan makkelijk gespeeld worden, namelijk het uitbaten van een koffiekraam. Door de aanwezige Ball-joint connectie kun je het kraampje makkelijk aan een voortuig koppelen. Dit om (met name bij kinderen) meer speelplezier en de fantasie aan te moedigen. Extra accessoires zoals de statafel en fiets dragen hier ook aan bij. De Minifigure-selectie is simpel, maar een goede toevoeging. De outfit van de barista wijkt af van het gewoonlijke, wat een toegevoegde waarde is. Het is een GWP waarvan ik denk dat die velen weet te bekoren. Enerzijds door de speelmogelijkheden, maar ook door de veelzijdigheid om het makkelijk te integreren in een stad-layout.

Is de set het minimum aankoopbedrag van €65 waard? Naar mijn mening is dat absoluut het geval. De LEGO Creator 40488 Coffee Cart is hierdoor veel toegankelijker, dan enkele eerdere promoties die LEGO in het leven heeft geroepen. Voor mezelf is dit een ideale promotie omdat het inzet op veelzijdigheid. De set biedt zowel op vlak van speelwaarde als displaywaarde voor elk wat wils.

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloedt onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. Onze reviews kun je zien als een algemene samenvatting waarbij we zo goed mogelijk willen informeren over de plus- en minpunten van een LEGO set, maar onderhevig zijn aan de persoonlijke mening van de redacteur.


Geef jouw mening!

Van alle reviews die we schrijven voorzien we LEGO van feedback. Deze feedback bestaat uit wat de reviewer en onze bezoekers (jij), op te merken hebben aan de set in de breedste zin van het woord. Als jij de besproken set ook hebt gekocht en gebouwd, horen we graag wat jij van de set vindt. We geven enkel de feedback door die we binnen de eerste 30 dagen na publicatie van de review ontvangen.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?