Afgelopen juni zou de film Wonder Woman 1984 gereleased worden in de bioscoop. Door het coronavirus is deze release verschoven naar oktober. Tegelijkertijd met de bioscooprelease zou ook de set LECO DC 76157 Wonder Woman vs. Cheetah uitgebracht worden. Ondanks het verplaatsen van de releasedatum van de film heeft LEGO besloten om de set al wel beschikbaar te stellen voor de verkoop. Peter heeft het genoegen gehad om de set te mogen bouwen. In deze review lees je zijn bevindingen.


Normaal gesproken wordt de doos niet meer besproken in een review maar voor deze set maken we een uitzondering. Dit doen we omdat de voorkant van de doos niet, zoals gewoonlijk, een afbeelding van de set toont, maar een getekend fragment uit de film uitgebeeld door LEGO Minifigures. We zien Wonder Woman in gevecht met Cheetah. De twee vrouwen staan op het punt om elkaar in de haren te vliegen. Het gevecht tussen de twee kemphanen is schitterend in beeld gebracht. Onder het logo van LEGO staat WW84 wat een afkorting is voor de titel van de film Wonder Woman 1984. Op de zijkant van de doos staat een afbeelding van de actrice Gal Gadot in haar rol als Wonder Woman.

LEGO DC 76157 Wonder Woman vs. Ceetah

LEGO DC 76157 Wonder Woman vs. Ceetah

De inhoud van de doos bestaat uit twee genummerde zakjes met LEGO, het instructieboek, een donkergrijze 8×16 Plate en een stickervel met zes stickers. De LEGO adviesprijs is €39,99. Met een aantal van 371 onderdelen komt dit op €0,11 per onderdeel. Dit is een prijs waarmee te leven valt, mede omdat de set een aantal nieuwe onderdelen bevat die speciaal voor deze set zijn ontworpen.

LEGO DC 76157 Wonder Woman vs. Ceetah


De Minifigures

De set bevat drie unieke Minifiguren. Voor Maxwell Lord geldt zelfs dat dit de eerste keer is dat hij zijn opwachting maakt als Minifigure. Hoewel Max voor het eerst voorkomt in een set, geldt dit niet voor zijn torso. Dezelfde torso is vorig jaar gebruikt door Bruce Wayne in de 76122 Batcave Clayface Invasion. De torso van Max bevat zowel aan de voor- als achterkant een mooie print. Hij draagt een zwarte vest met een rode ruitpatroon erin verwerkt. De stropdas heeft hij keurig onder zijn vest verborgen. Het haar heeft hij in een strakke scheiding gekamd waardoor hij de looks heeft van een ‘snelle jongen’. Zijn gezicht heeft een dubbele gezichtsuitdrukking.

De tweede schurk in deze set is Cheetah. Ze heeft driemaal mogen poseren als Minifigure en de versie in deze set is de beste tot nu toe. De gekozen kleur komt in de buurt van een echte jachtluipaard. De prints op haar torso, benen en haar gezicht zijn indrukwekkend en zitten boordevol details. Haar dubbele gelaatsuitdrukking maakt duidelijk dat ze niet met haar laat sollen. Net als bij een echte jachtluipaard heeft Cheetah een staart.

LEGO DC 76157 Wonder Woman vs. Ceetah LEGO DC 76157 Wonder Woman vs. Ceetah

Na de schurken is het tijd voor de superheld, in dit geval heldin. Het lijkt wel of LEGO alles uit de kast heeft gehaald bij het maken van een nieuwe versie van Wonder Woman. Ze ziet er prachtig uit in haar gouden pak met vleugels. Haar torso en benen zijn bedrukt met een schitterende print. Voor de helm heeft LEGO een metallic achtige kleur goud gebruikt welke mooi matcht met de vleugels. De helm is dual molded, het haar wat onder haar helm vandaan komt valt mooi over de vleugels heen. Bij het verwijderen van de helm valt op hoe imposant de vleugels zijn. Net als de andere twee Minifiguren heeft Wonder Woman een dubbele gezichtsuitdrukking.

LEGO DC 76157 Wonder Woman vs. Ceetah

LEGO DC 76157 Wonder Woman vs. Ceetah

LEGO DC 76157 Wonder Woman vs. Ceetah

In de trailer van de film zit een fragment waarbij Wonder Woman haar vleugels af doet. Als we bij de Minifigure de vleugels verwijderen ontstaat er een gat in haar nek waar eerst de vleugels zaten. Het haar wat over de vleugels hing staat nu een stuk van haar lichaam af. Dit gegeven zorgt ervoor dat het er heel apart uitziet. Het was een mooie geste van LEGO geweest als ze een extra helm hadden toegevoegd waarbij rekening was gehouden met het feit dat Wonder Woman haar vleugels niet draagt.

LEGO DC 76157 Wonder Woman vs. Ceetah


De bouw en (speel)functies

Voor de bouw van de bunker en de zendmast worden een aantal interessante bouwtechnieken gebruikt die ervoor zorgen dat bouw uitdagend is en geen moment verveeld. In de trailer is een glimp te zien van de bunker en de zendmast waarbij opvalt dat de zendmast behoorlijk in de buurt komt van het bronmateriaal. De 26 gouden platen van de zendmast zijn allemaal voorzien van een print welke speciaal voor deze set zijn ontworpen. Het gebruik van de vier geweren in het midden van de zendmast is een leuke vondst van LEGO. Ze geven de zendmast precies de juiste uitstraling. Met behulp van de draaiknop aan de achterkant van de set kan de zendmast 360 graden om zijn as draaien.

LEGO DC 76157 Wonder Woman vs. Ceetah

Het lijkt erop dat de bunker in een stuk rots gebouwd is. De zijkant van de bunker is gecamoufleerd met planten en bladeren. De toegangsdeur kan geopend worden door middel van het intypen van de juiste code. De achterkant van de bunker is open gelaten zodat de set als speelset gebruikt kan worden. Het interieur van de bunker is behoorlijk kaal. Aan de muur hangen een aantal monitoren waarvan alle camera’s blijkbaar buitenwerking zijn aangezien er alleen maar een testbeeld of ruis te zien is. Midden in de bunker is een ruimte vrijgemaakt waar een camera gepositioneerd kan worden.

LEGO DC 76157 Wonder Woman vs. Ceetah

Aan de zijkant van de bunker kan een doorzichtige staaf gemonteerd worden zodat het lijkt dat Wonder Woman echt vliegt. Met de Lasso of Truth in haar hand maakt ze zich op voor een gevecht met Cheetah. Wie gaat het gevecht winnen? Voor het antwoord hierop zal je nog even moet wachten tot de bioscoop release in oktober.

LEGO DC 76157 Wonder Woman vs. Ceetah


Conclusie

LEGO DC 76157 Wonder Woman vs. Ceetah

LEGO DC 76157 Wonder Woman vs. Cheetah is een set waarbij je voor een mooie prijs een geweldige set in huis haalt. Alleen de box art is al een goede reden om de set te kopen. Als display set is het een regelrechte blikvanger. De bunker en de zendmast met gouden panelen zijn een lust voor het oog. Met Cheetah en Wonder Woman bevat deze set twee Minifiguren die tot de mooiste van 2020 behoren, waarbij ikzelf momenteel Wonder Woman de beste Minifigure van 2020 vind. Het bouwen van de set was een plezierige bezigheid door het feit dat er voldoende variatie is in het gebruik van de bouwtechnieken. Met het toevoegen van een aantal speelfeatures voor de jeugdige LEGO fans is dit een set die geschikt is voor jong en oud.

Productinformatie:

 • Thema: LEGO DC
 • Naam set: Wonder Woman vs. Cheetah
 • Setnummer: 76157
 • Onderdelen: 371
 • Minifigures: 3
 • Verkoopadviesprijs: €39,99
 • PPP: €0,11
 • Release: april 2020
 • Te koop bij: Amazon.nl | Amazon.de | Bol.com | Fun.be | LEGO.com

Productomschrijving

Jonge superhelden kunnen de filmactie uit Wonder Woman™ 1984 van dichtbij beleven met deze LEGO® DC Wonder Woman vs Cheetah (76157) bouwset. Wanneer Wonder Woman (Diana Prince™) haar aartsvijand Cheetah (dr. Barbara Minerva™) tegenkomt bij de zendtoren, zijn alle ingrediënten aanwezig voor een grandioze strijd!

Wonder Woman vs Cheetah
Deze speelset boordevol actie biedt kinderen dubbel zoveel plezier. Beneden in de bunker probeert Max™ de toren in te komen, terwijl de zenderpanelen boven hem ronddraaien. Ondertussen gaan Wonder Woman en Cheetah de strijd met elkaar aan. De supercoole functies en vele mogelijkheden bieden jonge superhelden eindeloos fantasierijk speelplezier.

Populair LEGO DC speelgoed met actieminifiguren
LEGO DC constructiespeelgoed laat kinderen in de huid kruipen van hun favoriete superhelden in gevechten tussen goed en kwaad om de wereld te redden. Met legendarische personages en coole gadgets zijn de LEGO DC bouwsets een geweldig cadeau voor kinderen om alleen of samen met anderen eindeloos mee te spelen.

 • Dit 2-zijdige model bestaat uit een hightech bunker en een draaiende zendmast. Wanneer kinderen met Wonder Woman™ (Diana Prince™) en haar aartsvijand Cheetah (dr. Barbara Minerva™) gaan spelen, kan er van alles gebeuren!
 • De minifiguren van de gevleugelde Wonder Woman™ en Cheetah zorgen voor superheldenactie, terwijl de minifiguur van Max™ zich in het controlecentrum bevindt. Hoog boven hen draait de zendmast 360 graden rond en omhoog en omlaag.
 • Kinderen kunnen de minifiguur van Wonder Woman™ aan de draaiende zender bevestigen. Terwijl ze rond de toren vliegt, heeft Max™ de bediening in handen. Wanneer de superschurk Cheetah arriveert, begint de strijd pas echt!
 • Jongens en meisjes van 7 jaar en ouder zullen genieten van spannende, fantasierijke avonturen met dit populaire LEGO® DC Wonder Woman™ speelgoed. Een cool cadeau boordevol actie voor alle jonge superhelden.
 • Deze LEGO® DC Wonder Woman™ vs Cheetah (76157) set is ca. 19 cm hoog en 17 cm breed met een radarschotel van ca. 20 cm voor fantasierijk spel op grote schaal.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloedt onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. Onze reviews kun je zien als een algemene samenvatting waarbij we zo goed mogelijk willen informeren over de plus- en minpunten van een LEGO set, maar onderhevig zijn aan de persoonlijke mening van de redacteur.

5 1 stem
Vind jij dit artikel waardevol?