In deze review nemen we een kijkje naar de LEGO Dimensions 71264 LEGO Batman Movie Story Pack. Of dit een aanvulling is op game lees je in deze review.

Box-Art en Inhoud

\"LEGO

Een Story Pack uitbreiding past niet in de standaard verpakking die we van LEGO Dimensions kennen. De doos is namelijk rechthoekig en het valt dus direct op als je in de winkel staat. De voorkant van de doos is voorzien van de set die je kan verwachten met de daarbij horende minifigs prominent op de voorgrond. Eveneens is te zien dat het hoofdbouwwerk van de set de Batwing is.

\"LEGO

De achterkant van de doos geeft meer weer van wat je kan verwachten. Zo wordt duidelijk dat je van de Batwing ook nog een The Black Thunder en Bat-Tank set kan maken. Waar het voornamelijk om draait is de game op zich zelf. Het wordt duidelijk dat je met de The LEGO Batman Movie Story Pack een nieuwe Adventure World kan verwachten, maar ook nog eens 6 gloednieuwe Levels waarin je avonturen van Batman, en zijn vrienden uit The LEGO Batman Movie, nog eens kan herbeleven.

\"LEGO

In de doos zitten 2 zakjes met LEGO, een 12×24 LEGO Dimensions portal plate en een instructieboekje. Het onderdelen aantal zit op 156 en met een RRP an €44,99 komt het totaal op €0,32 cent per onderdeel. Voor een LEGO set erg hoog, maar omdat we het hier hebben over LEGO Dimensions, en dan in het bijzonder een Story Pack, is de prijs niet meer dan normaal.

Minifigures en sets

\"LEGO

De set bevat 2 LEGO Minifigs, namelijk Batgirl en Robin. Zowel Batgirl als Robin zijn uniek en tref je met deze print en accessoires enkel aan in The LEGO Batman Movie Story Pack. Beide Minifigs zijn zowel van de voor en achterkant voorzien van een print. Dit beperkt zich niet enkel tot het lijfje want ook de hoofdjes zijn voorzien van een dubbele print. In beide gevallen zijn de prints gedetailleerd en misstaan niet in je collectie The LEGO Batman Movie Minifigs of je LEGO Dimensions Collectie.

\"LEGO

Als finishing touch hebben de Minifigs ieder hun gepersonaliseerde toy-tag die overduidelijk laten zien welke bij wie hoort.

\"LEGO

The LEGO Batman Movie Portal

\"LEGO

Met een Story Pack krijg je ook de mogelijkheid je portaal te veranderen. In het geval van The LEGO Batman Movie wordt je portaal ondergedompeld Batman sferen, en hoewel dit de minst uitgebreide Story Pack portaal is voelt het niet aan alsof het een kleine build is. Je bouwt een aantal computerdisplays, een wapenrek en een grote Bat-computer in de vorm van de Bat-Signal.

\"LEGO

In z\’n geheel is het een kleine set en past het prima bij het verhaal en het thema, maar we hadden toch liever gezien dat er wat meer te bouwen was. Het voelt een beetje minimalistisch en voor een Story Pack verwachten we wat meer. Dit neemt niet weg dat het een prettige afwisseling is in vergelijking met de andere bouwbare portals.

Batwing

\"LEGO

Het hoofdbouwwerk van The LEGO Batman Movie Story Pack is de Batwing. Het bouwen kost je ongeveer 5-10 minuten tijd en daarmee heb je een stevige Batwing die waarschijnlijk het favoriete bouwwerk is van de gehele set. In de game kan je met de Batwing vliegen, grappling hooks gebruiken en raketten afschieten.

The Black Thunder

\"LEGO

De Black Thunder is in feite een kleine en ietwat andere versie van een Batmobile. De set ziet er goed uit en is in z\’n geheel goed afgewerkt. In de game kan je net als elk ander voertuig rondrijden en gebruik maken van acceleratie punten die je ook met de meeste andere voertuigen kan bedienen. Het bouwen neemt 5-10 minuten in beslag.

Bat-Tank

\"LEGO

De Bat-Tank doet erg veel denken aan de Tumbler. Het is tevens de minst leuke build uit de set en het geheel wat proppig aan. Het bouwen is erg eenvoudig, neemt net zoveel tijd in beslag als de voorgaande sets, maar is wat minder mooi afgewerkt. Ingame zal je er mee kunnen rijden en zilveren LEGO onderdelen mee kapot kunnen maken.

Gameplay

De game focust zich volledig op het verhaal uit The LEGO Batman Movie. We raden je daarom aan eerst de film te gaan bekijken alvorens je deze Story Pack gaat spelen. In 6 missies zal je samen met je vrienden de strijd aan gaan tegen The Joker en zijn handlangers. Dit gebeurt op een grappige en actievolle manier en zorgt er voor dat je alle spannende momenten uit The LEGO Batman Movie kan beleven terwijl jij de controle hebt over Batman, Batgirl of Robin.

Tussen de missies door zal de game je behoorlijk wat cutscenes laten zien die zorgen voor een goede flow van het verhaal uit de film. Hoewel deze niet al te veel spoilers bevat, en je in feite het verhaal in de game past in z\’n geheel begrijpt als je de film hebt gezien, raden we je aan eerst de film te gaan bekijken om je zo meer betrokken zal zijn bij de game.

Wanneer je klaar bent met het verhaal kan je nog het The LEGO Batman Movie Adventure World op gaan starten. Hier zal je weer missies kunnen voltooien die op hun beurt zorgen voor gouden 2×2 bricks die je kan verzamelen. Er is qua missie structuur niet veel meer te beleven dan in andere Adventure Worlds, maar alles is wel geheel in het thema van de film. Als je de Batman Minifig uit de Starter Pack op het portaal zet zal je bijvoorbeeld LEGO Batman uit de film zien verschijnen, waar je dan op je beurt weer mee kan spelen.

\"LEGO

In z\’n geheel een leuke set als je de film nog eens wilt herbeleven in een game, maar je krijgt hiervoor wel een erg klein portaal die niet veel om handen heeft. De Minifigs zijn tof en uniek, en voor een verzamelaar de moeite waard om aan hun collectie toe te voegen.

Disclaimer

**Dit product werd ons aangeboden door Media Tornado en Warner Bros. Onze mening over dit product in geheel onafhankelijk!**

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?