Een tweede serie LEGO Disney Minifigures heeft lang op zich laten wachten. Al snel na de release van de eerste serie, gingen er geruchten rond over een tweede. Of dit toen al het plan van LEGO was weten we niet, wat we wel weten is dat de nieuwe serie vanaf vandaag verkrijgbaar is. In deze review nemen we de Minifigures uit de LEGO Disney Collectible Minifigures series 2 onder de loep en bekijken we of het een waardige opvolger is van de eerste.


LEGO Disney Collectible Minifigures series 2

Een volle doos bevat twee volledige series met Minifigures. Kwik, Kwek en Kwak komen maar twee keer voor en de overige karakters zijn in veelvoud te vinden. Na een positieve verdeling van de Minifigures in een The LEGO Movie 2 CMF doos, is dit zeer teleurstellend te noemen. LEGO had met gemak een extra Minifig van het drietal toe kunnen voegen. Hierdoor hadden meer LEGO fans profijt gehad bij het kopen van een volledige doos. Eveneens zorgt dit ervoor dat meer liefhebbers gelijke kansen krijgen bij het verzamelen. Mocht je ouderwets willen zoeken naar de Minifigures, dan is het een kwestie van voelen. We hebben daarvoor bij elke Minifig een TIP! toegevoegd, zodat je precies weet waar je naar moet zoeken.


Vintage Mickey Mouse

LEGO Disney 71024 Vintage Mickey Mouse

Vintage Mickey Mouse is gebaseerd op de eerste verschijning van het karakter in Steamboat Willy. Van de cartoon is inmiddels een LEGO Ideas set op de markt gebracht. Hoewel de Minifiguren veel op elkaar lijken, is er wel degelijk verschil te zien. De Mickey Mouse uit deze verzamelbare serie is voorzien van een zwart torso, een petje, zijn kenmerkende korte broek en een stuurwiel. Op het stuurwiel en de schoenen na, is het figuurtje volledig in het zwart/wit zoals dat ook in de cartoon het geval was. Geheel natuurgetrouw en een leuke toevoeging aan deze serie. De Mickey Mouse uit de LEGO Ideas Steamboat Willy set is voorzien van een metallic grijze korte broek en accentuatie op het petje. Daardoor zijn beide figuurtjes uniek en voor de echte Disney fans het verzamelen waard.

TIP: Door de grootte van het steurwiel is Mickey Mouse makkelijk te vinden.

LEGO Disney 71024 Vintage Mickey Mouse


Vintage Minnie Mouse

LEGO Disney 71024 Vintage Mini Mouse

Net als Vintage Mickey Mouse, is Minnie Mouse gebaseerd op het karakter uit Steamboat Willy. Wederom domineren de zwarte en witte kleuren, maar het rokje en de schoenen zijn in het grijs. Dit breekt het zicht wat en dat is plezierig. Net als Mickey is LEGO trouw gebleven aan het bronmateriaal. De versie van Minnie uit de Steamboat willy set is net als Mickey voorzien van metallic grijze print in plaats van standaard grijs. Dit verschil maakt dat ook deze figuren uniek zijn.

TIP: Probeer de rok te vinden en bevestig met de wc bril.

LEGO Disney 71024 Vintage Mini Mouse


Kwik, Kwek, Kwak

LEGO Disney 71024 Kwik, Kwek, Kwak

De bekende drieling en neefjes van Donald Duck verschillen enkel qua kleur uniform van elkaar. Dit komt ietwat saai over, maar gezien het bronmateriaal is hier prima mee te leven. De drie figuren zijn voorzien van een torso en pet met egaal blauwe, groene of rode kleur. De benen en hoofdjes zijn voorzien van een oranje tint om de poten en snavel te benadrukken. Aan de achterkant is een staart aanwezig.

LEGO Disney 71024 Kwik, Kwek, Kwak

Hoewel identiek, worden alle drie de figuren van een ander accessoire voorzien. Kwik heeft een padvindersboek met daarin een bedrukte 1×2 tile met wat gekrabbel als tekst en een kompas. Kwek heeft een katapult om kattenkwaad mee uit te halen en Kwak een zaklamp. Al met al zijn het niet de meest indrukwekkende figuren uit de serie, maar prima toevoegingen.

TIP: Kwik is te vinden door naar zijn boek te voelen. Bevestig het met de 2×2 tile Voor kwek dien je de katapult te vinden. Dit is een klein onderdeel, maar door zijn driepuntige vorm makkelijk te herkennen. Kwak zal zich onderscheiden door de zaklamp. Er zitten twee van de lightsaber halters in het zakje en twee 1×1 transparante gele tiles. Probeer deze onderdelen te vinden en je hebt Kwak in je verzameling zitten.

LEGO Disney 71024 Kwik, Kwek, Kwak


Dagobert Duck

LEGO Disney 71024 Dagobert Duck

De meest gierige eend ter wereld is voorzien van een mooie print op de benen, torso en armen. De benen kennen een dubbele kleur plastic voor de voeten en een blauwe print van zijn lange jas. De print en dubbele kleur plastic loopt door aan de zijkanten van zijn benen. De torso valt met name op vanwege de donkerblauwe en rode kleur. De rode kleur zorgt voor een mooie accentuatie van de riem, manchetten en boord. Dit doet het karakter ten goede en maakt hem zeer herkenbaar. Het hoofd lijkt veel op die van de neefjes, Donald en Katrien, maar verschilt wel degelijk vanwege de bril en de veren aan de zijkant. Op zijn hoofd draagt hij zijn kenmerkende hoge zwarte hoed en als accessoires heeft Dagobert zijn stok en geluksdubbeltje.

TIP: Dagobert is te vinden door naar zijn hoed en hoofd te zoeken. Bevestigd dit met de 1×3 stok en de 1×1 tile.


Knabbel & Babbel

LEGO Disney 71024 Knabbel & Babbel

Knabbel en Babbel zijn de twee bekende eekhoorns uit de Rescue Rangers. De karakters komen tegenwoordig zo nu en dan voor in de Donald Duck. Knabbel is te herkennen aan zijn donkerbruine kleur en Babbel aan de lichtbruine kleur. Hoewel de print aan de voor- en achterkant identiek lijken, zit er wel degelijk verschil in. De staart aan de achterkant staat bij ieder een andere kant op en op de torso is lichtelijk verschil te zien in de vacht. De hoofden van de figuurtjes verschillen ook van elkaar. Zo heeft Babbel een klein kuifje, een rode neus en staan zijn tanden uit elkaar. Knabbel heeft als accessoires een eikel vast en Babbel een zak waarin ze hun buit kunnen opbergen.

TIP: Knabbel is te vinden door de vorm van zijn hoofd en de losse gemodificeerde 1×1 tile. Babbel kenmerkt zich door de grote zak als accessoire.

LEGO Disney 71024 Knabbel & Babbel


Elsa

LEGO Disney 71024 Elsa

De toevoeging van Elsa in deze serie zorgt ervoor dat dit de eerste keer is dat het karakter als Minifigure verschijnt. LEGO levert hier een zeer mooi figuurtje. De print van de jurk loopt aan de voorkant van de torso door naar de benen. De achterkant van torso is voorzien van dezelfde print, maar is enkel te vinden op de torso. Ook de armen zijn voorzien van dezelfde kwaliteit print. Dit alles maakt dat het een zeer gedetailleerd figuurtje is. Het hoofdje is voorzien van een dubbelzijdige print en hierdoor kan er afgewisseld worden. Het haar-element dat gemaakt is van een stevig rubberachtig materiaal, valt mooi aan de voorkant over haar borst. De cape kent dezelfde details zoals op haar jurk te vinden is. Helaas valt deze vanwege het materiaal niet naar beneden zonder er een knik in te maken, maar dat mag de pret niet drukken.

TIP: Elsa is dubbel verpakt. Het rubberen haar-element is goed door het zakje te voelen en met het sneeuwvlokje kun je het karakter bevestigen.

LEGO Disney 71024 Elsa


Anna

LEGO Disney 71024 Anna

Ook Anna is nu voor het eerst als echte Minifigure te vinden in een LEGO set. Het karakter is minder gedetailleerd dan Elsa, maar doet hier niets aan onder. De voorkant van de jurk en de voor- en achterkant van de torso zijn voorzien van een print. Hoewel niet enorm gedetailleerd, doet het zijn werk en geeft het karakter de nodige uitstraling. In tegenstelling tot de cape van Elsa, is die van Anna van een zachter materiaal waardoor het natuurlijk naar beneden valt. Het haar-element is van hetzelfde rubberachtige materiaal als het haar van Elsa, Het hoofdje kent twee uitdrukkingen. Als accessoires bevat ze een lantaarn.

TIP: Probeer de jurk te vinden, daarna het haar-element en bevestig met de lantaarn en de losse ronde 1×2 brick.


Jafar

LEGO Disney 71024 Jafar

Van de twee slechteriken uit deze serie, is Jafar er een van. Het karakter is voorzien van een overwegend zwart met bordeauxrode kleurenpalet dat zorgt voor de nodige details. Vergeleken met Anna en Elsa, is Jafar wat saai, maar gezien het bronmateriaal klopt het aan alle kanten. De cape is voorzien van een bordeauxrode binnenkant en een zwarte buitenkant. Het is van zacht materiaal gemaakt dat mooi over de rug valt. Het hoofd van Jafar bevat twee uitdrukkingen die goed zichtbaar blijven als hij zijn hoed draagt. Als accessoire heeft hij zijn scepter met cobra hoofd. Hoewel de Minifig niet tot de mooiste behoort in de serie, is het een welkome toevoeging.

TIP: de hoed van Jafar is makkelijk te herkennen. Bevestig met de scepter.


Jasmine

LEGO Disney 71024 Jasmine

Jasmine valt op door haar lichtblauwe tenu en haar-element. De benen zijn simpel en niet voorzien van enig detail. De torso is voorzien van een print die haar buik, rug en topje benadrukt, en aan beide armen is een blauwe band te zien die de armbanden voor moeten stellen. Het zijn geen bijzondere of zeer gedetailleerde prints. Dit is uiteindelijk ook niet nodig geweest, want het figuurtje komt zo goed tot haar recht. Jasmine bevat een enkele gezichtsuitdrukking in blije toestand. De duif en het haar-element zijn nieuw. De oorbellen zijn in het haar-element verwerkt en de staart bevat twee blauwe strikken. Het is een prima minifiguurtje dat niet al te bijzonder is, maar ook zeker niet als saai gekenmerkt dient te worden.

TIP: het haar-element is goed te herkennen tijdens het voelen. Bevestig het met de duif.


71024 Hades

LEGO Disney 71024 Hades

Hercules weet maar al te goed dat er met Hades is niet te dollen valt. LEGO laat ze hun onderlingen strijd uitvechten in deze serie Disney Minifigures. Het hoofd van Hades heeft geïntegreerd haar dat transparant donkerblauw is. De print op de torso loopt door op de op de armen en gewaad. Het gewaad is zo vormgegeven dat het lijkt alsof Hades in rook staat. Als accessoires zijn er twee vuur-elementen toegevoegd. Hades is een figuurtje dat wellicht niet iedereen aan zal spreken, maar zeker geen verkeerde toevoeging is.

TIP: Hades is makkelijk te herkennen aan zijn gewaad.


Hercules

LEGO Disney 71024 Hercules

Hades dient gestopt te worden en Hercules weet daar wel raad mee. Het figuurtje is ideaal voor MOC bouwers die graag de Griekse Mythologie willen gebruiken ter inspiratie. De prints aan de voorkant van de benen en torso zien er gedetailleerd uit en benadrukken goed dat Hercules zijn harnas aan heeft getrokken. Door de toevoeging van zijn blauwe cape is de achterkant van de torso voorzien van een simpelere print. De cape is wederom van zacht materiaal gemaakt en valt hierdoor mooi over de rug van Hercules. Het hoofd is dubbelzijdig bedrukt en kent een strijdvaardige en relaxte uitdrukking. Zijn oranje haar met lok en rode band zorgen voor een finishing touch. Als accessoires is Hercules voorzien van een goudkleurig schild met daarop wolken en een bliksemschicht en een grijs zwaard.

TIP: de schild van Hercules is makkelijk te herkennen.


Sally

LEGO Disney 71024 Sally

Dankzij Tim Burton komen Sally en Jack Skellington tot leven in The Nightmare before Christmas. Deze alternatieve kerstfilm heeft inmiddels de cultstatus weten te bemachtigen. Eén van de bekenste personages uit de film is Sally. Sally is aan elkaar genaaid en dat is terug te zien in de print die het figuurtje bevat. Deze print is te vinden op de voor- en achterkant van de torso en voor- en zijkanten van de benen. Ook de armen zijn voorzien van een print waaruit blijkt dat Sally in elkaar genaaid is. LEGO heeft het hoofd voorzien van twee uitdrukkingen en haar lange donkerrode haren. Als accessoire heeft ze een zwarte bloem die bestaat uit twee onderdelen. Deze onderdelen zijn nieuw in het zwart.

TIP: Sally kan gevonden worden door naar het haar-element te zoeken. Bevestig het met de bloem die te herkennen is aan de drie bladeren en een steel.


Jack Skellington

LEGO Disney 71024 Jack Skellington

Jack miste iets in zijn leven. Hoewel hij dacht dat dit het kerstfeest was, blijkt het uiteindelijk de liefde te zijn. Door de zwarte en witte kleuren is aan Jack niet af te zien dat hij de liefde kent. Hij is voorzien van een zwart/wit gestreept kostuum en een grote das in de vorm van een vleesmuis. De zwart/wit gestreepte print loop van zijn torso over naar zijn benen. Daarnaast zijn de beide armen en de rug voorzien van dezelfde print. Het hoofd kent een enkele print en die ziet er zeer strak uit. Met name de ogen komen goed naar voren. Door de toevoeging van een dunnen grijzen lijn aan de zijkanten van de ogen, lijkt het alsof er diepte is. Als accessoires is Jack voorzien van een cadeau met daarin twee 1×1 ronde tiles met prints in de vorm van sneeuwvlokken. De sneeuwvlokken en de geprinte onderdelen zijn volledig nieuw.

TIP: De doos en 2×2 tile zijn goed te voelen.


Edna Mode

LEGO Disney 71024 Edna Mode

Wie modeadvies nodig is kan Edna Mode raadplegen. Haar redelijk simpele print verraad dat ze gebaseerd is op The Incredibles 2. Ze is niet de meest geweldige toevoeging aan de serie en ziet er wat simpel uit. Desondanks heeft LEGO wel een nieuw haar-element geproduceerd en is er een 1×2 tile aanwezig met een print van haar logo. Het haar-element is vrij groot en bevat haar kenmerkende bril die haar ogen doen vergroten. Haar hoofd is dubbelzijdig bedrukt en als accessoire heeft ze een wit theekopje.

TIP: Ga opzoek naar het haar-element en bevestig met de 1×2 tile en het theekopje.

LEGO Disney 71024 Edna Mode


Frozone

LEGO Disney 71024 Frozone

De naam Frozone doet al vermoeden dat zijn superkrachten ijs en ijskoud zijn. Dit is tevens terug te zien aan het karakter in Minifigure vorm. Zijn superheldenpak met lichtblauwe en witte kleuren komt goed naar voren. De armen en benen zijn eveneens voorzien van de twee kleuren. Het hoofd kent een enkelzijdige print omdat Frozone al een masker draagt. In zijn handen heeft hij twee transparante onderdelen vast die de “Power Blast” voor moet stellen. Hij staat op discus waarmee hij over de ijsbanen kan voortbewegen. Doordat er een 1×2 tile met Stud tussen de zwarte display-plate en de ronde 4×4 plate is toegevoegd, lijkt hij te zweven.

TIP: De grote ronde 4×4 plate is enkel bij Forozone te vinden.


Conclusie

LEGO Disney 71024

LEGO heeft een geslaagde serie weten af te leveren met de LEGO Disney Collectible Minifigures series 2, die nagenoeg allemaal voorzien zijn van indrukwekkende nieuwe prints, onderdelen en accessoires. De combinatie van klassieke en nieuwe Disney karakters werkt goed en laat de deur op een kier staan voor een derde serie. Tevens zal de serie hierdoor jong en oud aanspreken. Helaas heeft LEGO wederom een schaarste weten te creëren door maar twee volledige series aan Minifigures te leveren. Dat is een spijtige keuze te noemen en het is te hopen dat ze dit in de toekomst verbeteren.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. LEGO, noch medewerkers van, hebben op geen enkele invloed op de uitslag van de review en onze conclusie.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?