Zingen, dieren verzorgen, stoere hobby’s, attracties bezoeken en de wereld verkennen. Binnen het LEGO Friends thema is er veel te beleven. Eind vorig jaar bracht LEGO een aantal Friends sets uit die de focus legden op het beschermen van de natuur. De LEGO Friends 41381 Rescue Mission Boat is één van die sets. Michiel doet zijn naam eer aan en neemt het roer over om deze set van een review te voorzien.

LEGO Friends 41381 Rescue Mission Boat LEGO Friends 41381 Rescue Mission Boat

In de doos bevinden zich zes genummerde zakjes, een zak met romp-onderdelen, een rubberboot, twee instructieboekjes en een stickervel. De set bevat 908 onderdelen en heeft een verkoopadviesprijs van €94,99. Daarmee komt het gemiddelde per onderdeel terecht op €0,10. Dit een zeer nette prijs, met name als er gekeken wordt naar de grote minder voorkomende onderdelen. Uiteraard valt of staat een set met dat wat het te bieden heeft.

LEGO Friends 41381 Rescue Mission Boat

LEGO Friends 41381 Rescue Mission Boat

Er zijn drie Mini-Dolls aanwezig: Olivia, Andrea en Mia. De drie dames zijn deels uniek voor deze set en anderzijds komen bepaalde onderdelen in andere sets voor. Nieuw zijn de lichamen en de benen. De haar-elementen en de hoofdjes zijn standaard. De set bevat heel wat accessoires die gebruikt kunnen worden voor de Mini-Dolls. Hetzelfde geldt voor een breed assortiment aan dieren en andere in de zee levende organismen.

LEGO Friends 41381 Rescue Mission Boat LEGO Friends 41381 Rescue Mission BoatVoordat de hand wordt gelegd aan de boot, worden eerst de onderwaterschat, de rubberboot en een eiland in de vorm van een hart gebouwd. De bouw hiervan is simpel en doeltreffend. Het eiland en de onderwaterschat zijn omringt door zeeleven. Op het eiland is een schatkaart te vinden die reageert zodra het in contact komt met water. Hierdoor wordt de locatie van de schat zichtbaar. Op het eiland is ook een scheepswrak te vinden waar een narwal onder klem zit. Het wrak is door middel van de kraan op het achtersteven van het schip te takelen.

LEGO Friends 41381 Rescue Mission Boat LEGO Friends 41381 Rescue Mission Boat LEGO Friends 41381 Rescue Mission Boat LEGO Friends 41381 Rescue Mission Boat

De bouw van de Rescue Mission Boat begint met de boeg en wordt gaandeweg voorzien van de rest van de romp en het achtersteven. De bouw is afwisselend en er is aan alle belangrijke facetten gedacht. Denk aan een kombuis, kajuit en een brug. Zodoende is er plek om te slapen, te eten en de boot te besturen. Ook is er gedacht aan een wc, een onderzoeksruimte en diverse instrumenten en apparaten om gedegen onderzoek te kunnen doen of de boot te besturen. Op het achtersteven is een lanceerplatform voor de rubberboot en kraan aanwezig. Ook zijn hier diverse instrumenten te vinden en een bad voor de narwal om onderzoek te doen.

LEGO Friends 41381 Rescue Mission Boat LEGO Friends 41381 Rescue Mission Boat LEGO Friends 41381 Rescue Mission Boat LEGO Friends 41381 Rescue Mission Boat De bouw is prettig en afwisselend. Het is een makkelijke bouw, maar wel met genoeg uitdaging dat het voor zowel kinderen als volwassenen een plezierige bezigheid is. Het gebruik van onderdelen is zeer divers. Dit zowel op het gebied van kleuren alsook het soort. Enkele van de nieuwe onderdelen in Vibrant Coral, zijn tot op heden enkel in deze set te vinden. Door de kleurencombinaties is het onmiskenbaar dat het om een set uit het LEGO Friends thema gaat. Er zijn flink wat stickers toegevoegd die extra detail toevoegen. Gezien de grootte van de set is het aantal sticker te verwaarlozen.

LEGO Friends 41381 Rescue Mission Boat LEGO Friends 41381 Rescue Mission BoatDe boot kent drie verdiepingen. De brug, het dek en de kombuis/kajuit. De brug kan van de kombuis/kajuit afgenomen worden. Hierdoor wordt het speelplezier vergoot. De kraan kan zowel het wrak als de rubberboor optakelen of ter water laten. Er bestaat een lanceerfunctie voor de rubberboot. Minder opvallende speelfuncties bestaan o.a. uit het openen van de wc, kastjes en besturen van zoeklichten.

Conclusie

LEGO Friends 41381 Rescue Mission Boat

De LEGO Friends 41381 Rescue Mission Boat is een zeer prettige set om te bouwen en biedt genoeg mogelijkheden om mee te spelen. Er is een groot diversiteit aan onderdelen en kleuren. Dit zorgt voor een voldoende bouwplezier. Het aanbod Mini-Dolls is goed, maar er had wat meer variëteit in mogen zitten. Een extra Mini-Doll naast de drie aanwezige dames, was geen overbodige luxe geweest. Prijstechnisch krijg je waar voor je geld, dat is als je enkel naar de verkoopadviesprijs kijkt. Maar de set is vaak wel goedkoper te vinden. Er is weinig aan te merken wat niet in orde lijkt te zijn.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?