LEGO heeft dit jaar een aantal Friends-sets uitgebracht waarin de jungle centraal staat. De sets zijn tot stand gekomen in samenwerking met National Geographic en bevatten een aantal nieuwe LEGO dieren. Van de nieuwe jungle sets wordt de LEGO Friends 41422 Panda Jungle Tree House in deze review nader uitgelicht. Zijn de panda’s de moeite waard om in je verzameling opgenomen te worden of kun je ze beter los laten lopen?


De inhoud van de doos bestaat uit de bouwinstructies, drie genummerde zakjes met LEGO, een onderdeel van de glijbaan, een stickervel met acht stickers, een lime-groene 8×16 Plate en een vrijkaartje voor één van LEGOLAND Resorts of Discovery Centre. De LEGO Friends 41422 Panda Jungle Tree House bestaat uit 265 onderdelen. Met een LEGO adviesprijs van €29,99 komt dit op een prijs van €0,11 per onderdeel.

LEGO Friends 41422 Panda Jungle Tree House


De Minidolls

De set bestaat uit twee Minidolls, Mia en Olivia. De kleding die beide dames dragen komt dit jaar voor het eerst voor in de LEGO Friends jungle sets. Mia is in deze samenstelling al een keer eerder voorgekomen dit jaar, namelijk in set 41432 Alpaca Mountain Jungle Rescue. Het is warm in de Jungle daarom heeft ze gekozen voor een olijfgroene korte broek en een mouwloos shirt en een jasje met ritssluiting. De kleding combinatie van Olivia is wel uniek. Ze draagt een groene rok met daarboven een bijpassende top. Zoals gewoonlijk draagt ze een modieuze bril.

LEGO Friends 41422 Panda Jungle Tree House LEGO Friends 41422 Panda Jungle Tree House

De bouw en (speel)functies

De eyecatchers van deze set zijn de drie panda’s. Van de drie panda’s zijn er twee identiek aan elkaar en hebben groene ogen. Ze zijn alle drie blijkbaar wat lui, want ze zitten op de grond. De derde panda van dit stel is een deugniet met blauwe ogen en heeft lekker in een modderpoel zitten spelen waardoor hij nu onder de modder zit.

LEGO Friends 41422 Panda Jungle Tree House

De bouw van de set begint met een aantal losse bouwwerkjes zoals een bolderkar, een wipwap en een weegschaal om te kijken of de panda’s elke dag goed eten. De wastobbe is alvast vol gegooid met water en zeep zodat de panda die onder de modder zit een grondige wasbeurt kan krijgen.

LEGO Friends 41422 Panda Jungle Tree House

Het bouwen van de set is niet al te spannend, dit komt natuurlijk ook omdat het bedoeld is voor de doelgroep 7+. Nadat de set gebouwd is, valt er voldoende te beleven. Zo bevat de set aan de achterkant van de trapopgang een klein beekje waardoor water stroomt. Op de eerste verdieping van de boomhut bevindt zich een onderzoeksruimte waar Olivia de vorderingen van de panda’s bijhoudt in haar computersysteem. De klein opgezette onderzoeksruimte bevat naast de computer nog een ladekast met twee lades en een walkie talkie. De onderzoeksruimte is te bereiken via de roze trap en kan verlaten worden via de glijbaan. De opzet hiervan is leuk bedacht maar niet helemaal logisch. Het zou betekenen dat Mia en Olivia elke keer dezelfde weg zouden moeten bewandelen om in de onderzoeksruimte te komen. Deze route lijkt eerder bedoeld voor de panda’s.

LEGO Friends 41422 Panda Jungle Tree House

LEGO Friends 41422 Panda Jungle Tree House

LEGO Friends 41422 Panda Jungle Tree House

Op de begaande grond van de boomhut, onder de onderzoeksruimte, zit nog een ruimte die waarschijnlijk bedoeld is als slaapplek voor de drie panda’s. Hier kunnen ze natuurlijk ook schuilen tijdens een tropische regenbui. Een jungle set is niet compleet zonder een spin, deze heeft zich dan ook genesteld naast het slaapvertrek van de panda’s.

LEGO Friends 41422 Panda Jungle Tree House

Aangezien de panda’s natuurlijk niet zindelijk zijn, moeten Mia en Olivia dagelijks hun uitwerpselen opruimen met de bezem en schep. Naast het klimmen op de trap en het glijden van de glijbaan, kunnen de panda’s schommelen met de autoband die is opgehangen aan een uitstekende tak van de boomhut. Mochten ze niet in het gras willen zitten dan kunnen ze altijd nog even uitrusten op een afgezaagd stuk boomstam.

LEGO Friends 41422 Panda Jungle Tree House


Conclusie

LEGO Friends 41422 Panda Jungle Tree House

De LEGO Friends 41422 Panda Jungle Tree House is een set die vooral de meiden van 7 jaar en ouder zal aanspreken. Ondanks dat de toegang van de onderzoeksruimte in de boomhut onlogisch lijkt, zullen kinderen zich hieraan helemaal niet storen. De set staat garant voor vele uren speelplezier. De prijs van de set is prima, mede door de glijbaan-elementen en de toevoeging van de drie pandaberen. Ben je liefhebber van LEGO Friends en verzamel je LEGO dieren dan is deze set zeker de moeite waard om aan je collectie toe te voegen.

Productinformatie:

 • Thema: LEGO Friends
 • Naam set: Panda Jungle Tree House
 • Setnummer: 41422
 • Onderdelen: 265
 • Minifigures: 2
 • Verkoopadviesprijs: €29,99
 • PPP: €0,11
 • Release: juni 2020
 • Te koop bij: Fun.be | LEGO.com

Productomschrijving:

Laat kinderen avonturen in de vrije natuur beleven waarin ze geredde panda’s kunnen verzorgen met deze LEGO® Friends Panda jungle boomhut speelset (41422). Ben je op zoek naar het beste speelgoed om echte dierenvrienden vanaf 7 jaar urenlang bezig te houden? Dan zit je zeker goed met deze boomhut met een klimrek en een coole glijbaan. LEGO Friends is een trotse sponsor van het werk van National Geographic Explorers.

In de voetsporen van hun beste vriendinnen
Kleine bouwers kunnen de populaire LEGO® Friends tv-serie tot leven brengen in hun eigen slaapkamer wanneer ze scènes uit hun favoriete serie naspelen. Met de schattige dierenreddingsset genieten ze van het bedenken en naspelen van spannende, creatieve verhalen. Deze speelset met jungledieren stimuleert kinderen om te leren voor dieren en het milieu te zorgen.

Geef bouwplezier een boost
Download de LEGO Bouwinstructies app en ga naar Instructions PLUS, waarmee kinderen op het model kunnen inzoomen en het kunnen draaien en bekijken terwijl ze het bouwen!

 • LEGO® Friends is een trotse sponsor van het werk van National Geographic Explorers, die hun creativiteit, nieuwsgierigheid en passie inzetten om bedreigde diersoorten in de jungle te beschermen en te bouwen aan een betere wereld voor ons allemaal.
 • Ken jij een kind dat graag voor dieren zorgt? Dan is de Panda jungle boomhut (41422) echt iets voor hem of haar. Kinderen vinden het geweldig om de geredde panda’s weer helemaal te laten herstellen en met ze te spelen in deze leuke, kleurrijke pandaspeelset.
 • Kinderen zullen zich urenlang vermaken met het verzorgen van geredde dieren en het naspelen van verhalen met de bouwbare minipoppetjes en 3 speelgoedpanda’s. De set bevat een klimrek, wipwap en glijbaan – de perfecte speeltuin voor panda’s.
 • Dit is slechts één van de geweldige sets binnen het LEGO® Friends Jungle reddingsthema. Kinderen kunnen de figuren zelf bouwen en ze helpen het bos te verkennen, de babypanda’s vervoeren op een speelgoedkarretje of de panda’s van de glijbaan laten roetsjen.
 • Deze 265-delige speelset is een ideaal cadeau voor een verjaardag, de feestdagen of een andere gelegenheid voor kinderen vanaf 7 jaar die gek zijn op avonturen in de vrije natuur of natuurbeschermers in de dop die graag voor Moeder Aarde en haar dieren willen zorgen!
 • De boomhut is ca. 17 cm hoog en 16 cm breed, het ideale formaat voor op een bureau. Dankzij de jungleonderdelen in vrolijke kleuren is het een echte blikvanger die kinderen vol trots zullen neerzetten.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloedt onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. Onze reviews kun je zien als een algemene samenvatting waarbij we zo goed mogelijk willen informeren over de plus- en minpunten van een LEGO set, maar onderhevig zijn aan de persoonlijke mening van de redacteur.

5 1 stem
Vind jij dit artikel waardevol?