Zon, zee en zand. Dat is waar onze vriendinnen Mia en Andrea maandenlang reikhalzend naar uitkeken. Ze hebben hun koffers gepakt en logeren de komende tijd in dit prachtige LEGO Friends 41428 Beach House. Wordt het een droomvakantie met een positieve review voor dit vakantiehuisje? Of hangen ze binnenkort aan de telefoon met Thijs Zeeman van het tv-programma Red Mijn Vakantie? Je leest het in dit reisverslag.


Voor we volop van de vakantie kunnen genieten moeten we eerste de koffer uitpakken. Of in dit geval de doos met 444 bouwsteentjes en andere onderdelen. Het totaalpakket bestaat uit een reisbrochure annex instructieboekje, een stickervel, twee bouwplaten en 4 genummerde zakjes met bouwsteentjes. LEGO Friends 41428 Beach House heeft een verkoopadviesprijs van €49,99 en daarmee komt de prijs per onderdeel op een gemiddelde van bijna €0,12 cent per onderdeel. Dit is best aan de hoge kant, ondanks dat sommige onderdelen in deze set voor het eerste in Aqua en Yellow voorkomen.


De Minifigures

LEGO Friends Mia en Andrea hebben samen een leuke vakantie gepland. Mia draagt een kek topje met een botanisch printje dat doorloopt aan de achterkant. Deze heeft ze waarschijnlijk speciaal voor deze vakantie gekocht, want ze heeft het nog niet eerder aangehad. Daaronder draagt ze toffe paarse shorts. Ze heeft een groene trolley mee. En ze draagt een camera bij zich, zodat ze de mooiste plaatjes kan schieten.

Haar vriendin Andrea draagt een tealkleurige topje met mooie bronzen elementen. De meeste details zijn zichtbaar aan de voorkant, maar ook de achterkant is mooi afgewerkt. Het topje is nieuw en heeft ze alleen nog in LEGO Friends 41397 Juice Truck gedragen. Het topje combineert ze met een wit rokje dat ze slechts een keer heeft aangehad. Op haar hoofd heeft ze een koptelefoon en ze draagt ook een mooie paarse designer bag bij zich.

LEGO Friends 41428 Beach House LEGO Friends 41428 Beach House

De bouw en (speel)functies

Het vakantiehuisje ligt aan een strand met een azuurblauwe zee. In het water dobbert de waterfiets die de vriendinnen naar hartenlust mogen gebruiken. Het bouwen van dit vaartuig is een leuke en kleurrijke snack voordat het echte werk begint. Als je goed om je heen kijkt, worden de dames vergezeld door een hoop watervrienden. Zie jij de krab, de flamingo en de dolfijn in en om het water?

Op de begane grond van het strandhuisje zit een heuse horecagelegenheid. In het keukentje vind je een koelkast, over en kookplaat en heb je de mogelijkheid om allerhande snacks en drankjes te serveren, zoals frietjes en een hamburger. Ook vind je een schattig toilet naast de keuken waar de daders zich kunnen opfrissen na een heerlijke duik in de koele zee. De aankleding van deze ruimte is met een sticker gedaan. Begrijpelijk voor het kleinste kamertje van het strandhuis.

De in 2014 geïntroduceerde kleur Aqua wordt veel gebruikt in deze set. Hoewel de kleur niet meer nieuw is, zijn er wel veel onderdelen in deze set die voor het eerst in deze kleur verschijnen. Ook de Door Frames verschijnen voor het eerst in een gele kleur. Voor verzamelaars een extra reden om de set aan te schaffen.

Aan de buitenmuur van het standhuisje is een loket waar je de snacks kunt bestellen. En op het strand vind je een terras met twee barkrukken. Aangezien het er maar twee zijn, moet die anderhalve meter afstand geen probleem zijn. 😉 Verder is het strand opgeleukt met een origineel bedacht zandkasteel en kunnen de dames zich douchen om zich van het zand te ontdoen. Ook hier heeft LEGO ervoor gekozen om de douche voornamelijk via een sticker weer te geven.

Voor we aan de bouw van de bovenste etage toekomen, wordt er een eenvoudige steiger aangelegd. Via de trap komen we op het balkon met zeezicht. Dat moet geen goedkoop strandhuisje zijn geweest. Mia en Andrea slapen hier op een stapelbed, wat een leuk stapelwerkje van bouwsteentjes is. De dekbedden worden opgeleukt met stickers, waardoor het geheel een vrolijke uitstraling krijgt.

Verder staan er in het huisje een bureau met een vakantiebrochure, een bak met daarin de zwemflippers en een routekaart voor alle leuke tripjes. Er zijn veel details en alles zorgt ervoor dat het huisje een waar zon, zee, zand gevoel geeft. Maar pas als de zon onder gaat, gaat het dak er past echt af. Letterlijk. Want verborgen onder het knalgele dak, zit een ware muziekinstallatie waar Andrea de tofste beats kan spelen en de dames helemaal uit hun dak kunnen gaan.

Maar als de nieuwe dag aanbreekt en de zon weer opkomt, vind je de dames weer op zee of rustend in de hangmat onder een palmboom.


Conclusie

Het ziet ernaar uit dat Mia en Andrea een positieve review gaan achterlaten op bouwsteentjesopvakantie.com. Er is werkelijk aan alles gedacht: een compleet ingerichte keuken, een werkend toilet, een douche, mooie en frisse bedden, een hangmat en een indrukwekkende muziekinstallatie. En de nieuwe bouwsteentjes en frisse kleuren, zorgen ervoor dat alles er spik en span uitziet. Thijs Zeeman kan wel fluiten naar een telefoontjes van deze twee dames.

LEGO Friends 41428 Beach House ziet er niet alleen vrolijk en gezellig uit, maar is ook leuk om te bouwen. Het gebruik van stickers is niet verrassend voor dit thema, maar in het geval van het toilet en de douche was het toch iets fijner geweest als er iets te bouwen viel. Met een paar onderdelen extra, was er wel iets moois van te maken. Een ander minpuntje is dat de hamburger los op de bar staat en dat Mia en Andrea niet vastgezet kunnen worden op de barkrukken. Maar als je over deze details heen kijkt, is het toch weer een geslaagd setje geworden waar je urenlang mee kunt spelen.

Productinformatie:

Productomschrijving:

Jonge bouwers beleven zomerse avonturen aan zee met het LEGO® Friends Strandhuis (41428). Dit strandhuis van LEGO stenen zit tot de nok toe vol met accessoires voor een echt zomers vakantiegevoel. Kinderen kunnen doen alsof ze een hamburger maken in de keuken, fietsen in de waterfiets, surfen op de surfplank of voorkomen dat een brutale krab hun camera steelt.

Muziek bij zonsondergang
Deze 444-delige set zit boordevol leuke details. Je vindt er een buitendouche en een badkamer waar de meiden zich kunnen voorbereiden op het feest. Klap het dak open en je ziet een dj-terras met luidsprekers, lampen en een keyboard. Kinderen kunnen de hele nacht door dansen met vrienden op een cool strandfeest. Als ze moe zijn van al het feesten, kunnen de meiden uitrusten in hun knusse slaapkamer met 2 bedden en een bureau.

Kom naar het LEGO Friends feest
Laat kinderen kennismaken met de leuke LEGO Friends wereld. Samen met Olivia, Mia, Stephanie, Emma en Andrea ontdekken ze waar hun passies en interesses liggen. Er is altijd wel een vriendin in wie ze veel van zichzelf zullen herkennen.

  • Kinderen kunnen zich urenlang vermaken met dit Strandhuis (41428) boordevol leuke functies. Deze set zit boordevol coole details, zoals een dj-dakterras, een snackbar en een hangmat voor eindeloos creatief speelplezier.
  • Met de minipoppetjes van LEGO® Friends Mia en Andrea die ze zelf kunnen bouwen, beleven kinderen de leukste avonturen op het strand. De set bevat ook een flamingofiguur (nieuw vanaf juni 2020) en een dolfijnenfiguur waarmee ze allerlei verhalen kunnen bedenken.
  • Ronddobberen op de golven met een speelgoedsurfplank, zonnebaden in de hangmat onder de palmboom en samen met de minipoppetjes relaxen in de slaapkamer… dat is pas genieten! Onder het scharnierende dak gaat een dj-terras schuil.
  • Dit bouwspeelgoed is een geweldig cadeau voor een verjaardag of de feestdagen voor kinderen van 6 jaar en ouder die dol zijn op fantasierijke rollenspellen. Deze 444-delige speelset is ook ideaal voor kinderen die van een leuk en uitdagend bouwproject houden.
  • Met een hoogte van ca. 17 cm en een breedte van ca. 21 cm is dit strandhuis een echte blikvanger. Combineer dit leuke zomerse cadeau met andere LEGO® sets voor nog meer creatieve speelmogelijkheden.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloedt onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. Onze reviews kun je zien als een algemene samenvatting waarbij we zo goed mogelijk willen informeren over de plus- en minpunten van een LEGO set, maar onderhevig zijn aan de persoonlijke mening van de redacteur.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?