Net buiten HeartLake City hebben Olivia en Daniel een kleurrijke boomkwekerij, waar ze hun eigen planten kweken en onderhouden. Regelmatig rijden ze er met de elektrische wagen naartoe om er de handen uit de mouwen te steken. Deze keer brachten ze met de LEGO Friends 41707 Tree Planting Vehicle een aantal mooie boompjes naar de tuin. Knapt de tuin er van op of konden ze de Tree Planting Vehicle beter in de garage laten staan?


LEGO Friends 41707 Tree Planting VehicleDe LEGO Friends 41707 Tree Planting Vehicle met tuinkas bestaat uit 336 onderdelen, verdeeld over 4 genummerde zakjes. Daniel en Olivia hebben de boel opgebouwd met behulp van de twee meegeleverde instructieboekjes en vervolgens versierd met een aantal stickers. De prijs voor de aanleg en opbouw was €29,99 en daarmee komt de prijs per onderdeel op €0,09 per onderdeel en dat is best aan de hoge kant. Maar goed, investeren in een duurzame ervaring kost altijd iets meer.


De Mini-Dolls


Daniël is weer terug in HeartLake City en heeft voor de gelegenheid zijn grijsblauwe tuinbroek aangetrokken met daaronder een wit shirt en bruine werkschoenen. Zijn piekerige roodbruine haar glanst waarschijnlijk van de vele gel dat erin zit. Zijn jongere zus Olivia draagt ook een tuinbroek, een roze met korte broekspijpen. Daaronder draagt ze een Bluish Green gestippeld shirt. Haar schoenen hebben dezelfde kleur als haar outfit. Verder draagt ze een zilveren bril en heeft bruin krullend haar. 

LEGO Friends 41707 Tree Planting Vehicle


De bouw en speelfuncties


Broer en zus Daniel en Olivia hebben de aanleg van LEGO Friends 41707 Tree Planting Vehicle in twee fasen gedaan. De eerste fase was de aanleg van de boomkwekerij met kas en de kleurrijke beplanting. De kas bestaat uit een frame van verschillende raamkozijnen met glas. Binnen staat een werkbank met stekjes en plantjes. Naast de kas zijn twee ‘eilandjes’ te vinden. Links groeit al een flinke boom. Daarnaast staat een waterpomp waar Olivia de gieter kan vullen met water. Aan de andere kant hebben Daniel en Olivia twee grote gele bloempotten geplaatst waar de nieuwe bomen in komen.

De biodiversiteit is groot in de kwekerij, want er zijn niet alleen veel planten te vinden, maar ook dieren komen graag in de tuin buurten. LEGO adverteert op haar website met maar liefst vijf wilde dierfiguren, maar verwacht er niet te veel van. Alleen de eekhoorn is een echt figuurtje, de vlinders lijken al meer op veredelde Studs en de insecten zijn slechts Tiles met print. Beide ‘eilandjes’ zijn aan de kas te koppelen. 

LEGO Friends 41707 Tree Planting Vehicle

De tweede fase bestaat uit het monteren van de pick-uptruck ofwel de Tree Planting Vehicle, een elektrische auto die perfect past binnen dit duurzame plaatje. De opbouw is vrij eenvoudig en is precies wat je van een LEGO auto mag verwachten. Eerst de bodemplaat, gevolgd door de cabine en tenslotte de scharnierende arm op de achterzijde. Verder heeft de pick-uptruck een achterklep, een afneembaar dak en houders voor divers tuingereedschap zoals een hark en een schep.

LEGO Friends 41707 Tree Planting Vehicle


Conclusie


LEGO Friends 41707 Tree Planting Vehicle

Er is van alles te beleven in de boomkwekerij van Mia en Daniel. De LEGO Friends 41707 Tree Planting Vehicle is lekker veelzijdig dankzij de toevoeging van een kas, een tuintje, een voertuig en twee Mini-Dolls. En voor een prijs van nog geen dertig euro is het een leuke impulsaankoop of cadeautje. Toch valt er wel wat aan te merken op deze set. Allereerst is de prijs per onderdeel redelijk hoog en dat LEGO adverteert met maar liefst vijf wilde dierenfiguren is ook wat overdreven. De meeste zijn niet meer dan veredelde Studs en Tiles.

Daarnaast had ik persoonlijk wat moeite met het duurzame toontje van de productomschrijving op LEGO.com. Ik had het gevoel dat LEGO het product te veel in een bepaalde hoek wilde drukken, terwijl deze set voor vrijwel iedereen wel leuk is. Ook als je niet zulke groene vingers hebt. En als ik toch aan het klagen ben: het voertuig was naar mijn idee ook buitenproportioneel groot. Al kan dat natuurlijk in een set als deze niet veel anders. Moet je het setje laten staan? Zeker niet. Het is makkelijk te implementeren in een City Lay-out of ergens in de natuur. En het is verder goed gevarieerd. Mocht je nog twijfelen? Wacht dan op een leuke aanbieding, dan heb je meteen een betere prijs per onderdeel. 


Geef jouw mening!

Van alle reviews die we schrijven voorzien we LEGO van feedback. Deze feedback bestaat uit wat de reviewer en onze bezoekers (jij), op te merken hebben aan de set in de breedste zin van het woord. Als jij de besproken set ook hebt gekocht en gebouwd, horen we graag wat jij van de set vindt en of je ergens tegenaan bent gelopen. We geven enkel de feedback door die we binnen de eerste 30 dagen na publicatie van de review ontvangen.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?