‘Zullen wij een sneeuwpop maken?’ De liefhebbers van de beide Frozen films weten meteen waar het over gaat als ze de eerste zin lezen. We hebben het natuurlijk over Olaf, de sneeuwpop uit Frozen die betoverd is door Elsa zodat hij nooit zal smelten. Dit populaire karakter is door LEGO tot leven gebracht als bouwbare set . Is deze Olaf het waard om gekocht te worde, of kon LEGO hem toch beter laten omsmelten tot een andere set?

LEGO Frozen II 41169 Olaf

LEGO Frozen II 41169 Olaf

Olaf is één van de populairste figuren uit de film Frozen. De sneeuwpop haalt de meest komische fratsen uit. Dankzij zijn populariteit is er nu een LEGO versie op de markt gebracht. De set bestaat uit drie ongenummerde zakjes, een stickervel met vijf stickers en de bouwbeschrijving. De set bevat 122 onderdelen en heeft een verkoopadviesprijs van €14,99. Dit maakt dat de onderdelen gemiddeld rond de € 0,12 kost. Ondanks dat de set een licentie bevat, is dit toch aardig aan de prijs.

LEGO Frozen II 41169 Olaf

Het bouwen van Olaf neemt een kleine 20 minuten in beslag. De bouw van de buik heeft wat overeenkomsten met het bouwen van een Brickheadz-karakter. Er wordt veel gebruik gemaakt van de SNOT techniek. De buik, schouders en het hoofd kunnen afzonderlijk van elkaar bewegen. Je hebt een keuze om Olaf aan te voorzien van een stropdas. De stropdas is een verwijzing naar een bepaalde scene uit Frozen II. Hoe en wat gaan we hier niet verklappen.

LEGO Frozen II 41169 Olaf

LEGO Frozen II 41169 Olaf

LEGO Frozen II 41169 Olaf

Een minpunt van Olaf, is dat hij zijn armen enkel naar boven en naar beneden kan bewegen. Hierdoor wordt hij beperkt in het maken van een leuke pose. Zijn ogen zijn geprinte Tiles die je in een leuke positie kunt zetten, zodat hij je met een maffe blik aan kan kijken. Naast de stropdas heeft Olaf ook nog een dagboek en een potlood als accessoires. Door het gewicht van de stropdas is Olaf wat onstabiel. Hierdoor kan hij te makkelijk omvallen.

LEGO Frozen II 41169 Olaf

LEGO Frozen II 41169 Olaf LEGO Frozen II 41169 Olaf

De gleuf aan de zijkant van het hoofd is – naast de beperkte accentuatie van de armen en het onstabiele zodra de stropdas bevestigd is – ook een minder aspect aan dit model. LEGO had hier beter een andere oplossing voor kunnen bedenken. Het stoort dat de aansluiting niet in orde is. De kleuren van de onderdelen daaronder zijn duidelijk zichtbaar, wat maakt dat de afwerking lelijk is.

LEGO Frozen II 41169 Olaf

Conclusie

LEGO Frozen II 41169 Olaf

LEGO Frozen II 41169 Olaf zal vooral de liefhebbers van de beide Frozen films aanspreken. Ondanks zijn beperkingen kun je Olaf prima ter display zetten. Hoewel de set een aantal accessoires bevat, is hij niet echt geschikt om ermee te spelen. Er is weinig uitdaging te vinden qua bouw, de prijs is te hoog voor wat de set te bieden heeft, en er zijn een aantal beperkingen.

N.B. vanaf heden tot ergens begin 2020 zullen wij onze reviews tijdelijk niet meer voorzien van een cijfer of plus- en/of minpunten. Alle reviews die we tot nu al hebben geschreven waarin wel een score wordt gegeven, zullen standaard een score bevatten. Dit heeft te maken met aanpassingen die we door gaan voeren bij het introduceren van Bouwsteentjes.info 3.0. De release van de nieuwe website staat gepland voor het eerste kwartaal van 2020.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?