Wat houdt de Hogwarts-studenten Harry Potter, Draco Malfoy, Hannah Abbott en Cho Chang bezig? Je ontdekt het in de LEGO Harry Potter 40419 Hogwarts Students Accessory Set. Lees snel verder en ontdek welke magische verrassingen deze set in petto heeft.


De verpakking van LEGO Harry Potter 40419 Hogwarts Students Accessory Set verraadt het al. In deze set draait het vooral om de Minifigures. De inhoud bevat daarom slechts 53 onderdelen en een instructieboekje. Met een verkoopadviesprijs is €14,99 ligt de prijs per onderdeel op €0,28. Dat lijkt veel, maar dat is het niet. De prijs van een Collectible Minifigure is doorgaans €3,99. Met vier Minifigures – waarvan een exclusieve – hun accessoires én een boekenkast, zit de prijs voor een set met licentie meer dan snor.

LEGO Harry Potter 40419 Hogwarts Students Accessory Set


De Minifigures

Harry Potter draagt zijn schooluniform: een grijze trui, zwarte broek, wit overhemd en een geel-rode Gryffindor-stropdas. Deze Minifigure is alles behalve uniek en zijn torso komt in vijf andere sets voor. Dit wordt ruimschoots goedgemaakt door de toevoeging van de unieke Marauder’s map. Daarop is duidelijk te zien dat Harry zijn rivaal Draco in de gaten houdt. Naast Harry staat Hannah Abbott. Ze is net als Harry lid van Dumbledore’s Army. Haar outfit is vrijwel gelijk aan dat van Harry, alleen haar stropdas heeft de kleur van Hufflepuff. Hoewel het de eerste keer is dat Hanny Abbott haar opwachting maakt in een set, zijn geen van haar onderdelen uniek. Zelfs de gouden lantaarn niet.

LEGO Harry Potter 40419 Hogwarts Students Accessory Set LEGO Harry Potter 40419 Hogwarts Students Accessory Set

Vanzelfsprekend draagt ook Cho Chang haar schooluniform en de stropdas in de kleuren van Ravenclaw. Hoewel Cho Chang al eens als CMF verscheen, zijn zowel haar hoofd als haar torso uniek voor deze set. Het is dus voor het eerst dat het Ravenclaw-schooluniform beschikbaar is. Een mooie kans dus om de Harry Potter schooluniformen compleet te maken. Ze draagt een toverboek bij zich, waar jammergenoeg alleen een onbeschreven bladzijde inzit. Zou de tekst met toverkracht tevoorschijn komen? Naast Cho staat Draco Malfoy in zijn schooluniform. Hij droeg deze net als Harry al in LEGO Harry Potter 75954 Hogwarts Great Hall. Waarom hij een groene apple bij zich draagt, is niet duidelijk. Maar wel leuk dat het de kleur van Slytherin is.

LEGO Harry Potter 40419 Hogwarts Students Accessory Set

De bouw en (speel)functies

LEGO Harry Potter 40419 Hogwarts Students Accessory Set komt niet alleen met vier Minifigures, maar ook met een heuse boekenkast. Deze is simpel om te bouwen, maar ziet een netjes uit. Hij past dan ook in diverse LEGO Harry Potter settings. Het leuke van deze kast is dat het toverboek van Cho Chang precies in de boekenkast past. Daar heeft LEGO goed over nagedacht.

LEGO Harry Potter 40419 Hogwarts Students Accessory Set


Conclusie

LEGO Harry Potter 40419 Hogwarts Students Accessory Set

De LEGO Harry Potter 40419 Hogwarts Students Accessory Set zit boordevol magische verrassingen. Hoewel de Minifigures op het eerste gezicht er wat saai uitzien, is het voor het eerst dat alle vier de afdelingen op deze manier vertegenwoordigd zijn. Daarnaast is de toevoeging van de Marauder’s map een waar cadeautje. Toch kent de set twee kleine minpuntjes: de appel voelt als een irrelevante accessoire voor Draco en het is jammer dat de bladzijde van Cho’s boek leeg is. Desalniettemin is het een toffe set voor elke Harry Potter fan.

Productinformatie:

 • Naam set: Hogwarts Students Accessory Set
 • Thema: LEGO Harry Potter
 • Setnummer: 40419
 • Onderdelen: 53
 • Minifigures: 4
 • Verkoopadviesprijs: €14,99
 • Release: juni 2020
 • Te koop bij: LEGO.com

Productomschrijving:

Laat kinderen nog meer magisch rollenspelplezier met Harry Potter™ beleven met de LEGO® Harry Potter Zweinstein™ Leerlingen accessoireset (40419). Harry Potter van Griffoendor™ houdt zijn toverstok en de Sluipwegwijzer vast. Draco Malfidus™ van Zwadderich™ houdt zijn toverstok en een appel vast. Hannah Albedil van Huffelpuf™ houdt haar toverstok en een lantaarn vast. Cho Chang van Ravenklauw™ houdt een toverstok en een boek vast. De set bevat ook een boekenplank waar ze het boek op kan zetten wanneer ze het uit heeft.

 • Bevat 4 minifiguren van Zweinstein™ leerlingen, gekleed in het uniform van hun afdeling en met accessoires voor nog meer speelmogelijkheden met de LEGO® Harry Potter™ speelsets.
 • De minifiguur van Harry Potter™ houdt een toverstok en de Sluipwegwijzer vast; de minifiguur van Draco Malfidus™ houdt een toverstok en een appel vast; de minifiguur van Hannah Albedil houdt een toverstok en een lantaarn vast; en de minifiguur van Cho Chang houdt een toverstok en een boek vast.
 • Inclusief een boekenplank om zelf te bouwen.
 • Deze veelzijdige speelset met 53 onderdelen is geschikt voor iedereen van 6 jaar en ouder.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloedt onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. Onze reviews kun je zien als een algemene samenvatting waarbij we zo goed mogelijk willen informeren over de plus- en minpunten van een LEGO set, maar onderhevig zijn aan de persoonlijke mening van de redacteur.

5 2 stemmen
Vind jij dit artikel waardevol?