Harry Potter blijft een populair thema en dat wordt bewezen door een tweede jaargang aan nieuwe LEGO Harry Potter sets. Gezien we nog maar weinig sets uit dit thema van een review hebben voorzien, is het hoog tijd dat we daar verandering in brengen. In deze review bespreken we één van de nieuwste LEGO Harry Potter sets, de Expecto Patronum.

LEGO Harry Potter 75945 Expecto Patronum

[Review] LEGO Harry Potter 75945 Expecto Patronum

In de doos bevinden zich drie ongenummerde zakjes met LEGO onderdelen, een zakje met de Patronus, een doosje met capes en een instructieboekje. Met een prijs van €19,99 en 121 onderdelen komt de gemiddelde prijs per onderdeel uit op €0,16. Dit is een hoge prijs voor het kleine setje.

[Review] LEGO Harry Potter 75945 Expecto Patronum

De Minifigures

[Review] LEGO Harry Potter 75945 Expecto Patronum

De set bevat een totaal van vier Minifiguren waardoor de filmscène vlot nagespeeld kan worden. Harry Potter draagt zijn typerende outfit uit de Harry Potter and the Prisoner of Azkaban film. Het lichaam is voorzien van een simpele print, maar de ritssluiting met chroomtinten zorgt voor extra detail. Bij Harry wordt er voor het eerst beweegbare korte benen gebruikt in een set. Voorheen waren ze enkel te vinden in de Harry Potter CMF serie. Sirius Black bevat een mooie outfit die trouw is aan die uit de film. Zijn kleren komen versleten en vuil over wat voor een passende indruk zorgt. Zowel Harry als Sirius hebben een tweede gezichtsuitdrukking. De twee Demontors zijn voorzien van een speciaal voetstuk, cape en kap waardoor ze perfect benaderd worden.

[Review] LEGO Harry Potter 75945 Expecto Patronum

De bouw

[Review] LEGO Harry Potter 75945 Expecto Patronum

Om de scène uit de film te kunnen naspelen wordt een voor een scenario gezorgd. Deze bestaat uit bomen van het verboden bos met water een een kleine rotspartij. De rotsen zijn opgebouwd zodat Sirius Black hier tegen kan liggen. Dit zorgt voor een goede benadering van de film en voor speelbaarheid. De bomen zijn een interessante toevoeging. Met name doordat ze afwijken in hun manier van opbouw. In plaats van het op elkaar plaatsen van steentjes wordt er nu voornamelijk gebruik gemaakt van Plates. De Plates worden nadien in een hoek op de ondergrond bevestigd. Hierdoor zien de bomen er realistisch uit. Echter wordt de realiteit snel doorbroken van zodra de achterkant van de bomen bekeken wordt. Het is een gevolg van de bouw en een standaard opbouw had voor een mooier resultaat gezorgd.

[Review] LEGO Harry Potter 75945 Expecto Patronum

[Review] LEGO Harry Potter 75945 Expecto Patronum

De grote aantrekkingskracht van deze set zal ongetwijfeld de Patronus zijn. Dit element is nieuw en bestaat uit hard plastiek voor het lichaam en zacht plastiek voor het gewei. Een Patronus is een lichtgevend pulserend wezen dat door een spreuk (Expecto Patronum) uit de toverstok komt. Deze details worden goed benaderd doordat het hert voorzien is van een doorzichtig blauw in combinatie met glitters. Het is helaas niet mogelijk om de benen en het hoofd te bewegen.

Conclusie

[Review] LEGO Harry Potter 75945 Expecto Patronum

De LEGO Harry Potter 75945 Expecto Patronum is een set die er erg goed in slaagt een scene uit de derde film na te bootsen. Het scenario is beperkt maar weet desondanks de filmscène weer te geven. De speciale opbouw van de bomen is een gedurfde keuze en ziet er langs de voorkant mooi uit, helaas kan dit niet gezegd worden over de achterkant. De selectie van Minifiguren is uitstekend te noemen. Harry en Sirius bevatten de getrouwe outfits van de film en de twee Dementors komen even huiveringwekkend over. Het oogpunt van deze set is duidelijk de Patronus. Dit is een mooi onderdeel dat voor de verzamelaars mede een reden zal zijn om deze set aan te schaffen.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?