Met de LEGO Harry Potter 75967 Forbidden Forest: Umbridge’s Encounter brengen we een bezoek aan het Forbidden Forest. Deze set is gebaseerd op een scene uit Harry Potter and the Order of the Phoenix. Kjelle ging mee op pad om het geheime wapen van Dumbledore te achterhalen.


De inhoud van de doos bestaat uit twee genummerde zakjes LEGO, twee instructieboekjes en een stickervel voor Grawp. Met 253 onderdelen en een verkoopadviesprijs van €29,99, komt het gemiddelde terecht op €0,12. Deze prijs is aan de hogere kant. Daartegenover staat dat er een grote figuur wordt opgebouwd uit onderdelen.

LEGO Harry Potter 75967 Forbidden Forest: Umbridge's Encounter


De Minifigures

De set komt met drie Minifigures en twee Centaurs, magische wezens dat half mens en half paard zijn. Het is niet de eerste keer dat we Dolores Umbridge zien verschijnen als Minifigure. Echter is haar volledige outfit uniek aan deze set. Op de voorkant is ze voorzien van een mooie print, terwijl deze aan de achterkant zeer minimalistisch is. Het is leuk dat er zelf aan haar roze hakjes is gedacht. Harry en Hermione maken wederom hun opwachting en moeten het stellen met simpelere prints. Echter is het truitje van Hermione uniek en zet zich mooi verder op de achterkant. Ze hebben allen een tweede gezichtje en hun eigen toverstok.

LEGO Harry Potter 75967 Forbidden Forest: Umbridge's Encounter LEGO Harry Potter 75967 Forbidden Forest: Umbridge's Encounter

LEGO Harry Potter 75967 Forbidden Forest: Umbridge's Encounter

Naast de toevoeging van Grawp komt deze set met twee Centaurs. Deze maken voor de eerste keer hun opwachting in dit thema. Hun lichaam is half paard en half mens en zorgt dus voor een unieke verschijning. Het is jammer dat het onderlichaam zeer statisch is en de poten niet bewogen kunnen worden. De bovenlichamen samen met de dubbele gezichten zijn nieuw en krijgen ze elk een boog met pijlenkoker.


De bouw en (speel)functies

LEGO Harry Potter 75967 Forbidden Forest: Umbridge's Encounter

LEGO Harry Potter 75967 Forbidden Forest: Umbridge's Encounter

Grawp is het halfbroertje van Hagrid -broertje is relatief- en torent toepasselijk boven iedereen uit. Hij wordt volledig uit onderdelen opgebouwd en hierdoor komen er leuke technieken aan te pas. Buiten het gezicht dat door middel van een print is aangebracht, zijn de andere details stickers. Net zoals een normale Minifigure zijn de benen, armen en het hoofd te bewegen. De armen kennen meer bewegingsmogelijkheden en met de handen kan je een Minifigure vastnemen. Het grote nadeel is de achterkant die in tegenstelling tot de voorkant erg kaal is. Hier is enkel de onderkant van Plates te zien en is het een vlak geheel. Het gebruik van Inverted onderdelen hadden dit kunnen oplossen. Het is duidelijk dat dit niet gedaan is om de prijs van deze set lager te houden.

LEGO Harry Potter 75967 Forbidden Forest: Umbridge's Encounter

LEGO Harry Potter 75967 Forbidden Forest: Umbridge's Encounter

Als extra bouwwerk krijg je een enkele boom uit The Forbidden Forest. Deze is mooi vormgegeven en ziet er uit elke hoek goed uit. Wat wel opvalt is dat het bladerdek erg mager is, wat extra bladeren had dit kunnen oplossen. De boom kan opengeklapt worden waarbij enkele leuke details onthuld worden. In de ene kant van de boom zijn er een lantaarn, kippenbout en bot aanwezig. Aan de andere kant is het stuur met de bel wat ons direct doet denken aan de scene uit de film.


Conclusie

LEGO Harry Potter 75967 Forbidden Forest: Umbridge's Encounter

Met de LEGO Harry Potter 75967 Forbidden Forest: Umbridge’s Encounter wordt je regelrecht een film scene ingezogen. De set is voorzien van verschillende elementen en bevat enkele knipogen naar de film. Hoeveel de boom uit The Forbidden Forest er wat mager uitziet, zitten de vormen grotendeels goed. Een bouwbare Grawp is een goede keuze geweest en zal voor het meeste speelplezier zorgen. De achterkant van Grawp had desondanks meer afgewerkt kunnen worden. Naast Grawp komt de set met twee Centaurs wat voor voor een leuke toevoeging zorgt. Ondanks de iets hogere prijs van de set voelt deze terecht aan. Je krijgt een bouwbare Grawp, twee Centaurs en een exclusieve versie van Dolores Umbridge. Zowel de exclusieve figuren als de speelmogelijkheden zorgen voor een goede reden deze set te kopen.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloedt onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. Onze reviews kun je zien als een algemene samenvatting waarbij we zo goed mogelijk willen informeren over de plus- en minpunten van een LEGO set, maar zijn onderhevig aan de persoonlijke mening van de redacteur.

3 1 stem
Vind jij dit artikel waardevol?