Hedwig is de sneeuwuil van Harry Potter. In de films van Harry Potter speelt de uil een leuke bijrol. In de set Harry Potter 75979 Hedwig zijn de rollen omgedraaid en speelt Hedwig de hoofdrol. Kan ze de druk die deze hoofdrol met zich meebrengt aan of zakt ze door het ijs? Hieronder lees je het antwoord.


Voor het bouwen van Hedwig zijn er 630 onderdelen nodig. Deze onderdelen zijn verdeeld over vier genummerde zakjes. Naast de zakjes met LEGO, zijn er ook een stickervel met vier stickers en uiteraard de bouwinstructies toegevoegd. Met een LEGO adviesprijs van €39,99 komt het gemiddelde op €0,06 per onderdeel. Dit is een hele mooie prijs voor een Harry Potter set.


De Minifigures

De set bevat één Minifigure en dat is, hoe kan het ook anders, het baasje van Hedwig, Harry Potter. Het unieke aan deze versie van Harry is zijn torso. Hij draagt een zwarte vest met daarop het Gryffindor embleem. Onder zijn vest is een glimp te zien van zijn grijze Gryffindor sweater. Het is blijkbaar winter want hij draagt blauwe handschoenen en een sjaal in de kleuren van Gryffindor. Als accessoire heeft hij zijn toverstaf bij zich. Op de achterkant van de torso zijn de beide uiteinden van zijn sjaal mooi vormgegeven. Zijn gezicht is voorzien van twee gelaatsuitdrukkingen. Naast Harry Potter bevat de set ook een nieuwe mini versie van Hedwig. In vier van de zeven nieuwe Harry Potter sets van 2020, komt deze versie van Hedwig voor. Ze heeft haar vleugels volledig gespreid en ziet er op deze manier behoorlijk statig uit.

LEGO Harry Potter 75979 Hedwig LEGO Harry Potter 75979 Hedwig

De bouw en (speel)functies

De bouw van de set begint met het in elkaar zetten van de standaard waarop Hedwig komt te staan. Voor het maken van de deze standaard wordt volop gebruikt gemaakt van de SNOT techniek (Studs Not On Top). De standaard bevat een aantal bouwkundige hoogstandjes waardoor het een genot is om het te bouwen. Het eindresultaat mag er zijn. Het gebruik van de donkerbruine kleur in combinatie met de gouden rand, zwarte plakkaat en hendel voor het draaimechanisme, pakt goed uit. De toevoeging van de transparante Bricks in de Gryffindor kleuren rood en geel is een sublieme vondst van LEGO.

Het bouwen van Hedwig is een secuur werkje. Ze bevat behoorlijk wat 1/4 Circle Tiles die netjes moeten worden uitgelijnd. Indien dit niet secuur genoeg bevestigd wordt, ziet het geheel er rommelig uit. Ondanks dat het zo nu en dan wat gepriegel is, bevat Hedwig genoeg uitdaging. Bij de vissen van LEGO Forma werd er een mechanisme gebruikt die de zwembewegingen van de vissen nabootste. Dit mechanisme wordt bij deze set dunnetjes overgedaan voor de vleugelbewegingen van Hedwig. Dit huzarenstukje is perfect uitgedacht waardoor het op en neer bewegen van de vleugels levensecht lijkt.

Hedwig heeft een brief vastgeklemd tussen haar poten. De brief lijkt wat te groot in verhouding tot de uil. Een ander minpuntje is het kleurverschil tussen de twee stickers en de middelste Tile van de brief. De kop van Hedwig kan volledig rondgedraaid worden. Van bovenaf bekeken is te zien hoe indrukwekkend Hedwig er uitziet. De vleugels zorgen voor een totale spanwijdte van 35,4cm. De vele 1/4 Cirlcle Tiles zijn duidelijk zichtbaar.


Conclusie

LEGO heeft met LEGO Harry Potter 75979 Hedwig een puike set afgeleverd. Voor €39,95 krijg je een prima bouwwerk in handen dat bouwtechnisch veel te bieden heeft. Het eindresultaat is een mooie display-set waarbij je de vleugels van Hedwig levensecht kunt laten bewegen. Een minpuntje is het kleurverschil tussen de stickers en de Tile van de brief, maar dit mag de pret niet drukken. Doordat de standaard waarop Harry Potter staat verwijderd kan worden, is de set ook geschikt gemaakt voor uilenliefhebbers die niets met Harry Potter hebben. Hedwig is met vlag en wimpel geslaagd voor haar eerste hoofdrol!

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloed onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. Onze reviews kun je zien als een algemene samenvatting waarbij we zo goed mogelijk willen informeren over de plus- en minpunten van een LEGO set, maar zijn onderhevig aan de persoonlijke mening van de redacteur.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?