Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry herbergt een groot geheim. Een geheim dat bewaakt wordt door de afschrikwekkende driekoppige hond Fluffy. Wie het lukt om deze hond én de Devil’s Snare te temmen, komt misschien wel achter het geheim. Chris waagde voor Bouwsteentjes een bezoek aan LEGO Harry Potter 76387 Fluffy Encounter. Hoe hij het er van af bracht lees je in deze review.


LEGO Harry Potter 76387 Fluffy Encounter

De LEGO Harry Potter 76387 Fluffy Encounter komt tot stand met onderdelen uit genummerde zakjes (1 t/m 3) en een stickervel. In deze set vind je tevens vier (willekeurige) Wizards Tiles en een Golden Minifigure van Hermoine Granger. Hoewel de set vrij eenvoudig te bouwen is, heeft LEGO voor het gemak toch een instructieboek meegeleverd.


Hogwarts Students


De selectie Minifigures in deze set is niet heel bijzonder. Alle onderdelen komen ook in andere sets voor, het is alleen de combinatie van elementen die dit drietal uniek maken. Met name de hoofden en kapsels van Harry Potter, Ron Weasley en Hermione Granger hebben we al in heel erg veel LEGO Harry Potter sets gezien. Deze schooluniformen zijn nieuw dit jaar, maar komen ook al in tenminste twee andere sets voor.

LEGO Harry Potter 76387 Fluffy Encounter LEGO Harry Potter 76387 Fluffy Encounter

De Golden Minifigure van deze set is Hermione Granger. Ze staat net als de andere minifigures op een gouden plateau en alleen haar hoofd en het haar-element zijn uniek. De Minifigures ziet er net als de anderen erg goed uit. 

LEGO Harry Potter 76387 Fluffy Encounter LEGO Harry Potter 76387 Fluffy Encounter

Fluffy’s Encounter


De driekoppige hond Fluffy maakte zijn opwachting in Harry Potter and the Philosopher’s Stone. Het gevaarlijke huisdier van Hagrid bewaakte de zeldzame en gewilde Steen der Wijzen. Alleen zij die wisten hoe ze Fluffy konden kalmeren, konden de Steen bereiken. Het is dan ook niet voor niets dat er een harp aan deze set is toegevoegd. Het is alleen jammer dat de snaren op een sticker gedrukt zijn.

LEGO Harry Potter 76387 Fluffy Encounter

Hoewel deze driekoppige hond in 2001 (LEGO Harry Potter 4706 – Forbidden Corridor) ook in LEGO was gegoten, zie je dat er in 20 jaar veel is verbeterd. Het dier is met uitzondering van zijn koppen volledig brick-build. Het begint met de bouw van zijn romp, waarop met LEGO Technic Pins zijn poten worden bevestigd. Zijn drie verschillende koppen zijn speciaal voor deze set ontworpen en worden bevestigd door middel van kogelgewrichten. Op deze manier breng je een indrukwekkend beest tot leven dat je in allerlei afschrikwekkende posities kunt zetten. Alles om de Steen der Wijzen te bewaken.

LEGO Harry Potter 76387 Fluffy Encounter

In LEGO Harry Potter 76387 Fluffy Encounter wordt het deel van Hogwarts gebouwd waar de driekoppige hond de Philosopher’s Stone bewaakt. De bouw begint met het luik, waarop Fluffy met zijn zware lijft ligt. Behalve een stuk vlees en wat sfeerverlichting is er in deze ruimte niets te vinden. Niet eens de Philosopher’s Stone. Als je Fluffy uit deze kamer neemt, is er dan ook weinig te beleven. De bouw is ook relatief eenvoudig, omdat er veel grote elementen worden gebruikt, zoals raampanelen en bogen.

LEGO Harry Potter 76387 Fluffy Encounter

Voordat je bij Fluffy aankomt, moet je langs de Devil’s Snare (Duivelstrik). Iedereen die in deze wurgplant verstrikt raakt, moet voor zijn leven vrezen. Het is dan ook de kunst om rustig te blijven, zodat je veilig je weg kunt vervolgen. De uitvoering van deze venijnige plant is nogal minimalistisch, waardoor het niet meteen duidelijk is dat het om Devil’s Snare gaat. Het is jammer dat het niet de uitstraling van een wurgplant met tentakels heeft en dat de Minifigures en niet doorheen kunnen zakken. Hierdoor komt het niet in de buurt van echte Devil’s Snare.

LEGO Harry Potter 76387 Fluffy Encounter

Boven de ruimte met Devil’s Snare nog een torenkamer met balkon, waar de harp ook neergezet kan worden. En daar bovenop nog een kamer met toverdranken in spits van de toren. Het is niet duidelijk waarvoor deze kamer dient, maar hij is gedetailleerder dan de rest van de set bij elkaar. 


Conclusie


LEGO Harry Potter 76387 Fluffy Encounter

In de meeste gevallen spreken de LEGO Harry Potter sets flink tot de verbeelding en zitten de sets boordevol verwijzingen. Helaas heeft LEGO met deze set de plank flink mis geslagen. Afgezien van de voortreffelijke weergave van Fluffy, heeft deze set weinig te bieden. De Harry Potter sets staan bekend om de prachtige details en de talloze verwijzingen. Helaas ontbreken deze in LEGO Harry Potter 76387 Fluffy Encounter. Hoewel het begrijpelijk is – Fluffy neemt immers veel ruimte in – maakt dit deze representatie van Hogwarts een beetje nietszeggend. Vooral als je de driekoppige hond uit zijn verblijf wegneemt. Daarnaast is het jammer dat het luik in de vloer nergens naartoe leidt en daardoor een beetje overbodig is. 

LEGO Harry Potter 76387 Fluffy Encounter

Er is zelfs geen Philosopher’s Stone aan de set toegevoegd. En zoals gezegd valt de Devil’s Snare een beetje tegen. Ook ontbreken er sleutelmomenten zoals de Flying Keys en Wizard’s Chess, terwijl er wel ruimte is gemaakt voor een nietszeggend balkon en een kamer vol toverdranken. Al met al is het niet helemaal duidelijk waar LEGO met deze set naartoe wilde. Moet je deze set dan in de schappen laten staan? Zeker niet – want je krijgt hiermee wel weer nieuwe elementen om je Modulaire Hogwarts kasteel uit te breiden. Tevens wil je de Golden Minifigure van Hermoine Granger niet missen – maar ik zou er niet de hoofdprijs voor betalen.

Tenslotte doet de Sand Green kleur van de daken denken aan de vroegere Harry Potter sets. Zou dat een hommage zijn? Misschien. Maar de Dark bluish Grey kleur uit de vorige LEGO Harry Potter sets was toch de betere en accuratere keuze.


Geef jouw mening!

Van alle reviews die we schrijven voorzien we LEGO van feedback. Deze feedback bestaat uit wat de reviewer en onze bezoekers (jij), op te merken hebben aan de set in de breedste zin van het woord. Indien jij de besproken set ook hebt gekocht en gebouwd, horen we graag wat jij van de set vindt. We geven enkel de feedback door die we binnen de eerste 30 dagen na publicatie van de review ontvangen.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?