Heb je nog nooit op een magische bezem gezeten, maar zou je graag een rondje door de lucht vliegen? Dan ben je bij Madam Hooch aan het juiste adres. Ze leert je de kneepjes van het vliegvak tijdens LEGO Harry Potter 76395 First Flying Lesson. Chris mocht voor deze review de eerste les van het schooljaar bijwonen. Bezems klaar? Vliegen maar!


De vlieglessen worden op een buitenplaats vlakbij het kasteel gegeven. In de vliegkit zitten twee zakjes met 264 onderdelen. Daarnaast krijg je voor deze les een stickervel en de vlieginstructies. Voor een bedrag van €29,99 mag je deelnemen aan de eerste vliegles van Madam Hooch. Als extraatje wordt de set geleverd met een Golden Minifigure van Professor Quirinus Quirrell en twee willekeurige Wizard Tiles. 


Madame Hooch en haar leerlingen


Madame Hooch zagen we al eerder in de Harry Potter Minifigure Collection en de LEGO Harry Potter 75956 Quidditch Match, maar opnieuw heeft LEGO een unieke Minifig uitgebracht. Ze draagt een donkerblauw gewaad met een stropdas en een fluitje om haar nek. Verder draagt ze een zwarte cape en kan ze – door haar hoofd te draaien – haar vliegbril opzetten. Behalve haar broek, zijn alle onderdelen uniek.

LEGO Harry Potter 76395 First Flying Lesson LEGO Harry Potter 76395 First Flying Lesson

Draco Malfoy is geenszins uniek en komt precies in deze vorm voor in LEGO 75978 Diagon Alley. Als is dit een voordelige manier om deze Minifig te bemachtigen. Hij draagt zijn Slytherin-uniform met het embleem van zijn afdeling. Hij neemt het in deze eerste vliegles op tegen de onzekere en onhandige Neville Longbottom. Hoewel hij in deze samenstelling uniek is voor deze set, zijn alle onderdelen al in andere sets verschenen. Beide Minifigures zien er netjes uit, maar zijn niet bijzonder.

LEGO Harry Potter 76395 First Flying Lesson LEGO Harry Potter 76395 First Flying Lesson

De vliegles


Deze zomer heeft LEGO vier sets uitgebracht met onderdelen van het Hogwarts-kasteel. Deze sets kun je net als voorgaande sets combineren tot een groter kasteel. In tegenstalling tot voorgaande jaren, kun je de sets ook echt in elkaar verweven. Er wordt dan ook van een andere bouwtechniek gebruik, dan bij eerdere onderdelen van het Hogwarts-kasteel. 

De bouw van de LEGO Harry Potter 76395 First Flying Lesson begint met het opzetten van de voorraadkamer. Hier bewaart Madam Hooch alle spullen die voor haar vlieglessen nodig zijn. De zwarte kist – waarin de Quidditch spullen zijn opgeborgen – is een heruitgave van degene uit 2001. Deze nieuwe variant komt slechts in twee sets voor. 

LEGO Harry Potter 76395 First Flying LessonDe voorraadkamer kent een vrij eenvoudige bouwstijl, zoals we die van eerdere Harry Potter-sets gewend zijn. De muren blijven echter wel binnen de grenzen van de grondplaat, zodat dit deel van het kasteel makkelijk met de anderen verbonden kan worden. De tweede ruimte is de trots van de school, namelijk de prijzenkamer. Deze is qua bouw vrijwel identiek aan de voorraadkamer. Het grootste verschil is de aanwezigheid van een prijzenkast met trofeeën. Tussen beide ruimtes wordt een poort gebouwd, die toegang verschaft tot het kasteel en de buitenruimte.

LEGO Harry Potter 76395 First Flying Lesson

Zowel in de poort als op beide kamers, komen doorzichtige stangen waarop de minifigures geplaatst kunnen worden. Op deze manier lijkt het net alsof ze vliegen. Draco kan niet wachten om Neville de stuipen op het lijf te jagen terwijl ze door de lucht vliegen. Het wordt een vliegles om nooit te vergeten.


Beoordeling


LEGO Harry Potter 76395 First Flying LessonIs deze eerste vliegles een geslaagde cursus? Of kunnen we beter op zoek gaan naar een andere uitdaging op de toverschool Hogwarts? Voor een set van €29,99 heeft de LEGO Harry Potter 76395 First Flying Lesson een hoop te bieden. Je maakt niet alleen kennis met de ‘Build & Swap’-mogelijkheden van het Hogwarts-kasteel, maar je krijgt ook een leuke set met de nodige speelfuncties. Zo kun je niet alleen de eerste vliegles volgen, maar is er ook ruimte voor de gevorderde lessen van Madam Hooch of zelfs een potje Quidditch. Qua Minifigures zit het ook snor en tenslotte krijg je ook vrij voordelig een Golden Minifigures en the Wizard Tiles voor je verzameling. Toch is LEGO Harry Potter 76395 First Flying Lesson het minst goed te combineren met de andere Hogwarts-onderdelen en dat maakt deze set toch een buitenbeetje. Maar wie weten is het slechts wachten op nieuwe Hogwarts-onderdelen….


Geef jouw mening!

Van alle reviews die we schrijven voorzien we LEGO van feedback. Deze feedback bestaat uit wat de reviewer en onze bezoekers (jij), op te merken hebben aan de set in de breedste zin van het woord. Indien jij de besproken set ook hebt gekocht en gebouwd, horen we graag wat jij van de set vindt. We geven enkel de feedback door die we binnen de eerste 30 dagen na publicatie van de review ontvangen.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?