Het bruist in het dorp Hogsmeade tijdens de LEGO Harry Potter Hogsmeade Village Visit. De ogenschijnlijke gevaarlijke tovenaar Sirius Black is ontsnapt uit Azkaban en is op de vlucht. Professor McGonagall is onderweg naar The Three Broomsticks voor een spoedberaad. Harry Potter heeft echter belangrijkere zaken aan zijn hoofd: shoppen in de snoepwinkel Honeydukes. Moeten we ons in dit tovenaars-dorpje wagen of kunnen we er beter met een grote boog omheen vliegen? Dat lees je in deze review.


LEGO Harry Potter 76388 Hogsmeade Village VisitDe pub en de snoepwinkel van dit eeuwenoude dorp zijn opgebouwd uit 851 LEGO onderdelen. Deze worden aangevoerd in zakken genummerd 1 tot en met 6. De snoepwinkel is bekleed met transparante stickers, terwijl het andere stickervel gereserveerd is voor The Three Brooksticks. Hoe deze monumentale gebouwen tot stand zijn gekomen, lees je in de bouwinstructies. Wie het aandurft om naar Hogsmeade te gaan, krijg vier willekeurige Wizard Tiles cadeau en een Golden Minifigure van Ron Weasley. 


The Wizards


De snoepwinkel Honeydukes wordt gerund door Mr. En Mrs. Flume. De eigenaresse van de snoepwinkel draagt een roze vest met snoepjes-patroon, een paarse trui en broek. Hoewel de details op haar torso er goed uitzien, is het jammer dat het snoepjes-patroon niet op haar armen doorloopt. Haar echtgenoot draagt een vest, jas en broek in verschillende bruintinten. Op zijn hoofd draagt hij een muts, voor het eerst in de kleur lila. Harry Potter is de bezoeker van de winkel. Hij draagt een blauw shirt met een donkerblauw jasje en een blauwe spijkerbroek. Hoewel alle Minifigures uniek zijn in deze samenstelling, zijn alleen de meeste onderdelen van Mr en Mrs Flume echt uniek.

LEGO Harry Potter 76388 Hogsmeade Village Visit LEGO Harry Potter 76388 Hogsmeade Village Visit

Madame Rosmerta is de eigenaresse van de pub ‘The Three Broomsticks’. Ze draagt een jas gemaakt van dierenhuiden en dat is goed weergegeven op haar torso. Onder haar jas, draagt ze een zwarte jurk, maar LEGO heeft ervoor gekozen haar een broek te geven. Haar ietwat strenge uiterlijk is ook goed weergegeven. De bezoekers van de pub zijn Professor McGonagall en Dean Thomas. De professor draagt een donkergroene jas met zilveren details over haar blauwe jurk en heeft haar grijs-blonde haren in een knot samengebonden. Het is jammer dat de zilveren details niet doorlopen op de sleep van haar jas. Behalve haar hoofd zijn alle onderdelen van deze Minifigure uniek. Dean Thomas komt ook een boterbiertje drinken in de pub en maakt voor het eerst sinds lange tijd weer zijn opwachting in een LEGO Harry Potter set. Hij draagt een gewatteerde jas en blauwe wanten. Zowel zijn hoofd als zijn torso zijn uniek. Net als Harry Potter heeft hij medium legs.

LEGO Harry Potter 76388 Hogsmeade Village Visit LEGO Harry Potter 76388 Hogsmeade Village Visit
LEGO Harry Potter 76388 Hogmeade Village Visit LEGO Harry Potter 76388 Hogmeade Village Visit

De bouw en speelfuncties


De snoepwinkel Honeydukes is vaste prik als Harry Potter en zijn vrienden een bezoek brengen aan Hogsmeade. Het pittoreske snoepwinkeltje wordt gerund door het tovenaars-echtpaar Mr. en Mrs. Flume. Als Harry Potter bij de winkel aankomt, heeft het al flink gesneeuwd. De vloer van de winkel ziet er echter nog spik en span uit en de zwart-witte tegels zijn nog brandschoon. In de etalage pronken allerlei zoetigheden en iets wat lijkt op een chocolade fontein. Zou Harry Potter kunnen kiezen uit al dat lekkers?

LEGO Harry Potter 76388 Hogsmeade Village Visit

Veel details in de winkel zijn aangebracht met stickers, maar er zijn ook props in deze set, zoals de zeldzame ‘acid pops’, popcorn en muffins. De raampartijen aan de buitenkant kennen een tiental kleine raampjes. In tegenstalling tot de raampartijen in LEGO Harry Potter 75978 Diagon Alley zijn dit geen bedrukte elementen, maar stickers. Dat is jammer. Bovenop de snoepwinkel is met een eenvoudige en herkenbare constructie een schuin dak gebouwd. De bovenste etage wordt vooral gebruikt als opslag. Verder vind je er een open haard, een pannetje op het vuur en een emmer in de hoek.

LEGO Harry Potter 76388 Hogsmeade Village Visit

Leuke details in het straatbeeld zijn een bankje in de sneeuw, een besneeuwde straatlantaarn (bijna vaste prik in winterse sets) en ‘Have You Seen This Wizard?’-poster met een afbeelding van Sirius Black.

In The Three Broomsticks worden urgentere zaken dan snoepgoed besproken. Er is namelijk een gevaarlijke tovenaar (Sirius Black) ontsnapt. Minerva McGonagall is in alle haast naar de pub gekomen. Op de begane grond wordt ze verwelkomd door Madame Rosemerta, die achter de bar staat. Aan de picknicktafel tegenover de bar zit Dean Thomas te genieten van een boterbiertje en een heerlijk croissant.

LEGO Harry Potter 76388 Hogsmeade Village Visit

Om zonder pottenkijkers te kunnen vergaderen, gaat Professor McGonagall naar boven. Daar neemt ze plaats in de groene stoel nabij het haardvuur. De kamer is verder opgefleurd met een tafel, een kastje tegen de muur en bijzondere schilderijen. Hoewel de bouw van Honeydukes en The Three Broomstick vrij gelijkwaardig is, hebben de gebouwen een eigen karakter en voelt het bouwen ook niet als een repetitief klusje.

LEGO Harry Potter 76388 Hogsmeade Village Visit


Conclusie


LEGO Harry Potter 76388 Hogsmeade Village Visit

Hoewel het gelukt is om de essentie van Honeydukes in LEGO te vatten, doet de kleine schaal toch afbreuk aan de magie van deze kleurrijke snoepwinkel. De echte winkel is vele malen groter en kent meerdere deuren en raampartijen. Ook het ontbreken van de roze wenteltrap en de verschillende fameuze snoepjes, zoals de chocolade kikkers en smekkies in alle smaken, is toch een gemis. Ook het uithangbord aan de voorzijde wordt gemist. Toch ben ik niet teleurgesteld over Honeydukes. Het bouwwerk geeft de essentie van de snoepwinkel behoorlijk goed weer en door het compacte formaat is het goed in te passen in een Harry Potter Lay-out.

LEGO Harry Potter 76388 Hogsmeade Village Visit

Ditzelfde geldt voor The Three Brooksticks. De eetzaal, de trap naar boven en de gastenverblijven ontbreken en dat maakt het geheel toch een beetje karig. Toch is deze LEGO-variant een mooie benadering van de pub en past dankzij het formaat goed in een Hogmeade lay-out. Maar het zou toch tof zijn als er in de toekomst eens een paar gave Harry Potter Modulars zouden komen. Of dat ze dit dorpje wat grootser aanpakken zoals LEGO Harry Potter 75978 Diagon Alley.

Na een bezoek aan de snoepwinkel Honeydukes en The Three Broomsticks, wil je eigenlijk meer zien van het Hogsmeade. Het is te hopen dat LEGO de Harry Potter fans in de nabije toekomst ook meeneemt door de rest van dit pittoreske dorpje, dan het enkel te laten bij de LEGO Harry Potter Hogsmead Village Visit.


Geef jouw mening!

Van alle reviews die we schrijven voorzien we LEGO van feedback. Deze feedback bestaat uit wat de reviewer en onze bezoekers (jij), op te merken hebben aan de set in de breedste zin van het woord. Indien jij de besproken set ook hebt gekocht en gebouwd, horen we graag wat jij van de set vindt. We geven enkel de feedback door die we binnen de eerste 30 dagen na publicatie van de review ontvangen.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?