Kanonnen! Wat is El Fuego nu weer van plan? Nu deze stuntkampioen naar het rijk der doden is vertrokken, lijkt hij echt geen gevaar meer te zien. LEGO schenkt de LEGO Hidden Side 30464 El Fuego’s Stunt Canon promotie bij aankoop van €35 aan sets. Is het zinvol om deze brokkenpiloot in huis te halen? Of is dat veel te gevaarlijk?


LEGO Hidden Side 30464 El Fuegos Stunt Canon

De LEGO Hidden Side 30464 El Fuego’s Stunt Canon promo komt in een Polybag en bevat 46 (en een paar reserve) onderdelen. Daarnaast zit er een simpel instructieboekje in het zakje. Met een winkelwaarde van circa €2,99 komt de gemiddelde prijs op €0,07 per onderdeel. Dat is zeer netjes, zeker omdat sommige onderdelen, zoals de benen van El Fuego, nu nog zeldzaam zijn. 


De bouw en (speel)functies

Voordat El Fuego zijn stunt kan uitvoeren, moet hijzelf en zijn kanon in elkaar gezet worden. Het is geen ingewikkeld bouwwerkje, maar er komen toch leuke bouwtechnieken aan bod. Het meest interessante is het schietmechanisme van de kanon. Deze wordt gerealiseerd met behulp van een aantal LEGO Technic onderdelen.

LEGO Hidden Side 30464 El Fuegos Stunt Canon

Zodra de bouw klaar is, kun je Douglas ‘El Fuego’ inladen en hem met wegschieten door met vaart tegen de groene ‘knop’ te drukken. Als je de vaart er goed in hebt zitten, kan je hem behoorlijk ver door de kamer schieten. Hierin zit wel het meeste speelplezier. 


Conclusie

LEGO Hidden Side 30464 El Fuegos Stunt Canon

LEGO Hidden Side 30464 El Fuego’s Stunt Canon is een leuke toevoeging aan het Hidden Side thema. Hoewel het bouwwerkje niet veel uitdagingen biedt, maakt het schietelement dat ruimschoots goed. Want El Fuego afvuren is zeker het hoogtepunt van de set. Niet alleen voor de persoon die het kanon bedient, maar zeker ook voor de stuntman zelf. Het enige wat ontbreekt is de mooie cape van El Fuego. Maar waarschijnlijk zit deze er niet bij omdat deze het afschieten bemoeilijk. Maar het zorgt wel voor een kale Minifigure. 

Productinformatie:

 • Thema: LEGO Hidden Side
 • Naam set: El Fuegos Stunt Canon
 • Setnummer: 30464
 • Onderdelen: 46
 • Minifigures: 1
 • Verkoopadviesprijs: circa €2,99
 • PPP: €0,065
 • Release: 2020
 • Verkrijgbaarheid:
  • Gratis promo via LEGO [oktober 2020]
  • Los te koop bij diverse retailers

Productomschrijving:

 • Ontvang een griezelig GRATIS cadeau van LEGO® Hidden Side™. El Fuego’s stuntkanon wordt geleverd met een minifiguur die een fantastische digitale wereld laat zien als deze wordt gescand met een smartapparaat met de LEGO Hidden Side™ AR-app. GRATIS voor jou bij elke aankoop vanaf € 35. Van 26-10-2020 t/m 01-11-2020 of zolang de voorraad strekt.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloedt onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. Onze reviews kun je zien als een algemene samenvatting waarbij we zo goed mogelijk willen informeren over de plus- en minpunten van een LEGO set, maar onderhevig zijn aan de persoonlijke mening van de redacteur.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?