Met de LEGO Hidden Side sets slaat LEGO een nieuwe weg in. Ze combineren bouwbare sets en de speelfuncties, met een app die de sets deels tot leven laten komen. We zijn natuurlijk benieuwd hoe dit allemaal werkt. Daarom zullen we de komende tijd elke set uit dit thema van een review voorzien. De tweede in de reeks is de LEGO Hidden Side 70419 Wrecked Shrimp Boat.

LEGO Hidden Side 70419 Wrecked Shrimp Boat

LEGO Hidden Side 70419 Wrecked Shrimp Boat

Het Wrecked Shrimp Boat setje is na de J.B’s Ghost Lab het kleinste setje uit het thema. Met het geheel bouw je een garnalenboot en een klif waarop de schipbreuk nagespeeld kan worden. Het bootje is een populair setje bij LEGO fans die de LEGO Ideas The Old Fishing Store in hun bezit hebben. Vanwege de kleurencombinatie past de set er goed bij. In de doos bevinden zich drie genummerde zakjes, een gele kano, een stickervel met 15 stickers en een instructieboekje. Het totaal aan LEGO steentjes voor deze set ligt op 310. Met een verkoopadviesprijs van €29,99 komt het gemiddelde terecht op €0,10. Een prima prijs voor een nieuw thema met de nodige extra functies.

LEGO Hidden Side 70419 Wrecked Shrimp Boat

De Minifigures

LEGO Hidden Side 70419 Wrecked Shrimp Boat

De Wrecked Shrimp Boat bevat vier Minifigures in de vorm van Jack Davids, Parker L. Jackson, Kapitein Jonas en Jonas jr. Naast de Minifigures is het spookhondje Spencer en een albino-alligator toegevoegd. Jack Davis en Parker Jackson komen in meerdere Hidden Side sets voor. Kapitein Jonas en Jonas jr. zijn exclusief te vinden in de Wrecked Shrimp Boat. De prints op de voor- en achterkant van de torso’s en de voorkant van de benen, zien er allemaal fantastisch uit. De twee tieners hebben beide een smartphone als accessoire. Kapitein Jonas is in zijn spookvorm voorzien van een zwaard en tentakels op zijn rug. Het regenhoedje is een nieuw en uniek onderdeel. Spencer is een leuke toevoeging, maar in meerdere sets te vinden. De alligator is in deze kleur volledig uniek. Al met al een mooie selectie Minifigures.

Bouw – Bouwplezier – Bouwtijd

De bouw begint met de kano en de alligator, waarna al snel de klif om de hoek komt kijken. De klif is fraai vormgegeven. Op de twee pinnen aan beide kanten kan het schip geplaatst worden om zo een schipbreuk na te kunnen spelen. De klif is netjes afgewerkt met wat planten en voorzien van een spook in het rotsblok.

LEGO Hidden Side 70419 Wrecked Shrimp Boat

Het schip bestaat uit twee gedeeltes die aan elkaar gekoppeld kunnen worden. De twee individuele segmenten kunnen ook op de klif bevestigd worden. Het schip is een leuk bouwwerk met genoeg variatie in gebruik van onderdelen en kleuren. Dit zorgt voor een ietwat verroest uiterlijk. De proporties zijn dik in orde. Het schip is wel rijk aan stickers. Enkele daarvan zijn transparant en worden op de ruiten van de hut geplakt. Dit kan een naar karweitje zijn omdat vlekken of lijmresten hierdoor zichtbaar kunnen blijven.

In de dieselmotor achterop het schip is een speelfunctie verwerkt. Door aan het wiel te draaien worden kleuren zichtbaar die via de app spoken laat verschijnen. Aan jou de bedoeling deze spoken te verslaan en het schip te redden van de ondergang. Mocht je onverhoopt liever een schipbreuk willen naspelen, dan kan dat in combinatie met de klif. Het bouwen van de klif en de boot is een leuke bezigheid. Ondanks het een kleine set is, geeft het wel het gevoel dat er genoeg te beleven valt. Qua bouwtechnieken is er weinig spannends te beleven en hierdoor neemt de bouw ongeveer 30-40 minuten in beslag.

Conclusie

LEGO Hidden Side 70419 Wrecked Shrimp Boat

Met de Wrecked Shrimp Boat brengt LEGO een set op de markt die zowel zonder als met app genoeg speelplezier biedt. Qua bouwtechnieken zitten er geen noemenswaardige uitschieters tussen, maar het is wel een plezierige bouw. Het grootste nadeel zit hem in de transparante stickers die op de ruiten geplakt moeten worden. De selectie aan Minifigures is goed en twee daarvan zijn uniek. De beige-kleurige alligator is een fijne toevoeging. Wat de set extra interessant maakt, is dat LEGO fans die The Old Fishing Store in hun verzameling hebben deze boot daar ideaal mee kunnen combineren.

Schrijf je hier in als je van elk nieuw artikel op Bouwsteentjes.info een email wilt ontvangen.

 

Over ons

Alles over LEGO! Voor LEGO nieuws, reviews, MOC’s, acties, evenementen en nog veel meer.

LEGO® is een gedeponeerd handelsmerk van de LEGO Groep. Sommige afbeeldingen van LEGO, de LEGO handelsmerken en sommige van de teksten over de LEGO artikelen zijn intellectueel eigendom van de LEGO Groep.

Op onze teksten en foto’s berust een copyright. Het is niet toegestaan deze te dupliceren!

Bouwsteentjes is onafhankelijk en wordt niet gesponsord door de LEGO Groep, die Bouwsteentjes niet officieel autoriseert.

Recognized LEGO® Fan Media

Bouwsteentjes.info Recognized LEGO Fan Media