Met de LEGO Hidden Side sets slaat LEGO een nieuwe weg in. Ze combineren bouwbare sets en de speelfuncties, met een app die de sets deels tot leven laten komen. We zijn natuurlijk benieuwd hoe dit allemaal werkt. Daarom zullen we de komende tijd elke set uit dit thema van een review voorzien. De derde in de reeks is het LEGO Hidden Side 70420 Graveyard Mystery setje.

LEGO Hidden Side 70420 Graveyard Mystery

Het Graveyard Mystery setje is ideaal om het te laten spoken in LEGO City. Zoals de naam doet verraden, bestaat het geheel uit een kerkhof waar de spoken de boel op stang jagen. In de doos bevinden zich twee genummerde zakjes, een stickervel met zes stickers en een instructieboekje. Het totaal aan LEGO steentjes voor deze set ligt op 335. Met een verkoopadviesprijs van €29,99 komt het gemiddelde terecht op €0,09.

De Minifigures

De vier Minifigures bestaan uit Parker, Jack, Mr. Branson en een skelet. Ook in dit setje zit het spookhondje Spencer inbegrepen. Parker en Jack zijn niet uniek en komen in deze vorm in meerdere sets voor. Voor het skelet geldt hetzelfde. Mr. Branson is daarentegen wel volledig uniek en komt tot op heden enkel in het Graveyard Mystery setje voor. Mr. Branson is bezeten en komt met een extra haar-element en hoofd. Op het skelet na, zijn de Minifigs voorzien van gedetailleerde print op de voor- en achterkant van de torso’s en de voorkant van de benen. De hoofdjes zijn – op het skelet na – voorzien van een dubbelzijdige print. Als accessoires zijn er twee smartphones, een bezem en een sleutel toegevoegd. In feite is er nog een halve Minifigure aanwezig, maar deze maakt onderdeel uit van de set. Dit is de engel. De engel bestaat uit een grijs torso, hoofd, haar-element en vleugels. Hoewel de selectie Minifigures uitstekend is, is er weinig unieks aan. Enkel Mr. Branson steelt de show. Iets meer variëteit zou geen overbodige luxe zijn geweest.

Bouw – Bouwplezier – Bouwtijd

LEGO Hidden Side 70420 Graveyard Mystery

Net als met J.B’s Haunted Lab heeft de set weinig bijzondere bouwtechnieken. Daarentegen is de bouw leuk te noemen. Het kerkhof vormt namelijk een mooi geheel, is voorzien van heel wat details en netjes afgewerkt. De set ziet er van de poort tot de kerker – met daarop een boom – spannend uit. Veel details zijn gerealiseerd door het aanbrengen van LEGO steentjes, maar ook dit setje ontkomt niet aan de nodige stickers. Doordat het er maar zes zijn, doet het niets af aan het bouwplezier.

In het kerkhof zijn een aantal speelfuncties verwerkt. Om hier gebruik van te maken, is het de bedoeling dat de Hidden Side app in het spel komt. Nu is dit niet verplicht en met wat aanpassingen kan er ook prima zonder app mee gespeeld worden. De poort, de twee graftombes en de deur van de kerker onder de boom, kunnen geopend worden. Daarnaast is de engel op de sokkel rond te draaien. In de kerker onder de boom is een “lekkende” kraan verwerkt en er is een vuilnisbak met gereedschap te vinden. De boom heeft een griezelig uiterlijk en de twee takken fungeren als armen die omhoog en omlaag bewogen kunnen worden. Bij de engel en de twee graftombes komen een aantal kleuren naar voren waarop de app reageert en spoken de boel beginnen te teisteren. Aan jou de bedoeling hier een einde aan te maken. De totale bouwtijd is ongeveer 40 minuten.

Conclusie

LEGO Hidden Side 70420 Graveyard Mystery

De LEGO Hidden Side Graveyard Mystery is leuk om te bouwen, ziet er afgewerkt uit en heeft – met name als je de app gebruikt – veel speelfuncties. Hoewel de bouw niet al te uitdagend is, biedt het wel genoeg bouwplezier. De sfeer van een griezelig kerkhof komt goed naar voren. Qua Minifigures valt de set ietwat tegen. Dit niet zozeer vanwege de kwaliteit, maar vanwege de diversiteit. Op Mr. Branson na, komen ze in meerdere sets voor. De prijs/kwaliteit is daarentegen dik in orde. Mocht je willen starten met LEGO Hidden Side, dan is dit het ideale setje.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?