Met de LEGO Hidden Side sets slaat LEGO een nieuwe weg in. Ze combineren bouwbare sets en de speelfuncties, met een app die de sets deels tot leven laten komen. We zijn natuurlijk benieuwd hoe dit allemaal werkt. Daarom zullen we de komende tijd elke set uit dit thema van een review voorzien. De vierde in de reeks is de LEGO Hidden Side 70421 El Feugo’s Stunt Truck.

LEGO Hidden Side 70421 El Feugo’s Stunt Truck

LEGO Hidden Side 70421 El Feugo's Stunt Truck

El Feugo’s Stunt Truck is een stoer uitziende set die twee bouwbare voertuigen biedt. De kleine trike is voor de bezeten Minifigures om op de vlucht te slaan, terwijl El Fuego en Jack de achtervolging inzetten in de rode truck. In de doos zijn drie genummerde zakjes, vier banden, een instructieboekje en een stickervel te vinden. De verkoopadviesprijs ligt op €44,99 en het geheel bestaat uit 428 onderdelen. Het gemiddelde per onderdeel komt hierdoor terecht op €0,10. Een prima prijs voor een set van dit formaat.

LEGO Hidden Side 70421 El Feugo's Stunt Truck

De Minifigures

De set is voorzien van vier Minifigures en het spookhondje Spencer. Jack en Spencer zijn niet uniek voor deze set. Voor de overige drie Minifigures geldt wel dat ze uniek zijn voor de El Fuego Stunt Truck. El Fuego, Joey en Dwayne zijn nieuwe Minifigures met unieke print. De vier Minifigures zijn voorzien van zeer gedetailleerde prints op de voor- en achterkant van de torso’s. Bij de benen beperkt dit zich tot de voorkant. De hoofdjes daarentegen zijn – op die van Jack na – voorzien van prints aan de voor- en achterkant. Dwayne en Joey zijn bezeten en kunnen getransformeerd worden tot de spookvarianten. Om dit te realiseren zijn er twee hoofdjes, vleugels en een gifgroene baard toegevoegd.

Er is een selectie accessoires aanwezig waarmee de Minifigs hun gang kunnen gaan. Voor Joey en Dwayne beperkt dit zich tot een breekijzer, twee helmen en gifgroene pistool, en de onderdelen die nodig zijn om hun spookvarianten te realiseren. Jack heeft een selfiestick en zijn smartphone bij de hand. El Fuego is voorzien van een rode cape en helm met daarop een print.

Bouw – Bouwplezier – Bouwtijd

El Fuego en Jack achtervolgen de bezeten Joey en Dwayne is hun rode truck. De twee spoken slaan op de vlucht met een zwarte trike. De bouw hiervan is erg simpel en de trike bevat geen noemenswaardige bouwtechnieken. De visuele effecten worden gerealiseerd door stickers. Al met al is het een voertuig dat er stoer uitziet.

De truck is een stuk interessanter om te bouwen. De bouw wordt op een leuke manier afgewisseld en er zijn een aantal speelfuncties in de truck verwerkt. De speelfuncties blazen je niet omver, maar zijn wel in lijn met wat Hidden Side te bieden heeft. Op de truck is een laserkanon te vinden met daarnaast een ratel waaronder gekleurde steentjes verborgen zijn. Door aan de ratel te draaien komen verschillende kleuren naar voren waar de app op reageert. Het dak kan afgenomen worden om El Fuego in de truck te plaatsen of er uit te halen. De leukste speelfunctie – zover het een speelfunctie genoemd kan worden – is de vering die in de truck verwerkt is. Door de plate aan de achterkant van de truck omlaag te klappen komt de achterkant van de truck omhoog. Dit resulteert in een extra stoere truck.

Het bouwen van de truck wordt afgewisseld met het plakken van stickers die zorgen voor visuele effecten. Doordat het maar vier grote stickers zijn is het geen onaangename bezigheid of overkill. Het uiteindelijke resultaat is een stevig bouwwerk met mooie proporties, veel details en een stoer uiterlijk. De totale bouwtijd is ongeveer 40 minuten.

Conclusie

LEGO Hidden Side 70421 El Feugo's Stunt Truck

El Fuego’s Stunt Truck is een set die qua bouw genoeg te bieden heeft om het interessant te houden. De speelfuncties zijn niet bijzonder, toch is de functie van de vering een leuke toevoeging. De truck ziet er stoer uit en heeft mooie verhoudingen. Hoewel de trike geen hoge ogen gooit, is het een prima extra. De selectie minifigures is goed en de toevoeging van unieke karakters zorgt ervoor dat de set de nodige meerwaarde krijgt. Hoewel het fijn is meer Minifigures in een set te zien, voelen Jack en Spencer aan als overbodige extra Minifigures gezien de hoeveelheid Hidden Side sets waarin ze verschijnen.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?