Hoewel LEGO treinen maar mondjesmaat verschijnen, bracht LEGO vorig jaar de Ghost Train Express uit. De set is onderdeel van het Hidden Side thema. Hij in niet gemotoriseerd, maar er zijn wel wat speelfuncties in verwerkt. Michiel heeft de set in huis gehaald en in deze review lees je wat je er zoal van kunt verwachten.

LEGO Hidden Side 70424 Ghost Train Express

LEGO Hidden Side 70424 Ghost Train Express

De inhoud van de doos bestaat uit vijf genummerde zakje met bouwsteentjes, een zakje met rails-onderdelen, een instructieboek en twee stickervelletjes. Met een totaal aan 698 onderdelen een een verkoopadviesprijs van €84,99, komt het gemiddelde terecht op €0,12.

LEGO Hidden Side 70424 Ghost Train Express

LEGO Hidden Side 70424 Ghost Train Express

Er zijn zes Minifigures toegevoegd. Jack, Parker en J.B. zijn al eerder verschenen. Paul, Chuck en Ms. Santos zijn volledig nieuwe en daarnaast uniek voor deze set. Alle Minifigures zijn voorzien van gedetailleerde prints op de voor- en achterkant van het lichaam. Jack, Parker en J.B.  bevatten daarnaast een print op de voorzijde van de benen. Vier van de zes Minifigures bevatten een dubbelzijdig bedrukt hoofdje. Ms. Santos en Chuck zijn bezeten. Ms. Santos is daarvoor voorzien van een extra haar- en hoofdelement. Chuck krijg een hoofd- en baardelement. Hoewel de meeste onderdelen vrij algemeen zijn, vallen de torso’s van Chuck en Ms. Santos op. Net als het haar van Ms. Santos zijn ze redelijk uniek.

LEGO Hidden Side 70424 Ghost Train Express LEGO Hidden Side 70424 Ghost Train Express

De bouw begint met het station, dat vrij klein is. Het station kan aan het spoor bevestigd worden. Er is een plateau waarop Minifigures op de trein kunnen wachten. In het station staat een ticketapparaat. Het station bevat een speelfunctie. Door de klok te kantelen komen twee klauwen tevoorschijn en kantelt het Newbury Station bord om een spookachtig gedaante te onthullen. De klauwen komen overeen met twee stickers op het dak. Het is aan te raden de stickers pas te plakken nadat het station volledig is gebouwd. Hierdoor zorg je dat ze stickers niet afwijken van de plek waar de klauwen tevoorschijn komen.

LEGO Hidden Side 70424 Ghost Train Express LEGO Hidden Side 70424 Ghost Train Express

De trein bestaat uit een locomotief en twee wagons. Het achterste wagon biedt plaats voor een kanon en kan geopend worden. Aan de binnenkant is niets te vinden. Het kanon kan gedraaid worden en er kan een Minifigure plaatsnemen. De tweede wagon bevat een module waarin de bezeten karakters ontdaan kunnen worden van de spoken. Voor de module zijn twee displays aanwezig zodat J.B. de spoken kan verjagen. Onder de displays is een draaischijf te vinden. Deze schijf heb je nodig, zodra je via de app spoken wilt verjagen.

LEGO Hidden Side 70424 Ghost Train Express

LEGO Hidden Side 70424 Ghost Train Express

De locomotief houdt het treintje rijdend. Het bouwwerk is prettig om te bouwen, maar de hoeveelheid stickers kunnen wat roet in het eten gooien. Dit geldt overigens voor de gehele set. Nu zorgen de stickers wel voor wat meer uitstraling, maar dat neemt niet weg dat het het bouwplezier wat onderbreekt. De locomotief heeft aan weerszijden twee deuren en een dak die geopend kunnen worden. Hierdoor heb je de mogelijkheid een Minifigure in de cabine te plaatsen. De neus kan omhoog komen om zijn tanden te laten zien en twee vleugels kunnen in- en uitklappen. Dit geeft de trein een bezeten uiterlijk. Tezamen met de gebruikte kleuren voor de locomotief weet LEGO dit prima te realiseren. De speelfunctie van de vleugels werkt zeer goed.

LEGO Hidden Side 70424 Ghost Train Express

LEGO Hidden Side 70424 Ghost Train Express

Conclusie

LEGO Hidden Side 70424 Ghost Train Express

De LEGO Hidden Side 70424 Ghost Train Express is een prima set voor kinderen om mee te spelen. Volwassenen kunnen de set in huis halen als ze het thema compleet willen houden, maar treinliefhebbers zullen er weinig plezier aan beleven. De speelfuncties zijn goed in balans. Zowel de app als de set zelf weet op dat vlak genoeg te bieden. De selectie Minifigures is uitstekend en de prijs is dik in orde. Qua bouwplezier valt er genoeg te beleven. Wel jammer is dat er een grote hoeveelheid stickers gebruikt worden. Ze geven de set wat meer uitstraling, maar vanwege de grote hoeveelheid leidt het af van het bouwplezier.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?